Последно измерен разход с ЖТД 100. Само градско - къси 6-7 километрови преходи. Разхода ми е 7,6 л/100 км. - с нафта от ЕКО "Дизел +".
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Reptile написа:pr_00f написа:И защо трябва да си слагам ПОНЕ литър отгоре не можах да разбера ?Опа сетих се - сигурно като ходя да сипвам ми колонката отчита по-малко от колкото съм сипал.И понеже съм много много готин тип веднага ще ви кажа къде зареждам , за да идете да ударите далаверката.София, ул. Резбарска, бензиностанция ЕКО - 3-та колонка.п.с За ~17000 км. изминати с тази кола си мисля, че статистиката ми вече е относително точна.
Коментар
-
Както и друг път съм писал, единствено по средната скорост на автомобила може да се извади статистика, която да бъде сравнима с на друг колега.Няма значение кой от къде е. Има средна скорост на движение и съответно разхода на гориво с тази средна скорост.Аз имам едно брутално задръстване и не крия тогава колко ми е разхода. Просто трябва да се върнеш 15-на страници назад -> http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...=asc&start=525 и там да видиш колко ми харчи автомобила в нечовешки ситуацииA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Както и друг път съм писал, единствено по средната скорост на автомобила може да се извади статистика, която да бъде сравнима с на друг колега.Няма значение кой от къде е. Има средна скорост на движение и съответно разхода на гориво с тази средна скорост.Аз имам едно брутално задръстване и не крия тогава колко ми е разхода. Просто трябва да се върнеш 15-на страници назад -> http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...=asc&start=525 и там да видиш колко ми харчи автомобила в нечовешки ситуацииFiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
avent написа:Пичове, нали Ви помолих като си давате разходите да ги завишавате с по литър, ПОНЕ. Остави си колата да ти работи на празен ход на място и засичи 60 минути и кажи колко грамчета нафтица си израсходил. Евала на разхода на колегата 8.8 Това си е разход. Какви са тия 4.5 ? Аз си го правя 10. Ела карай в Търново и ще видиш оклко ще ти е, поне х2.FIAT Stilo 1.9 Jtd
Коментар
-
Историята на едно пътуване преди 10-на дни София - Разград - Малко селца - СофияНа тръгване забравих да нулирам борд компютъра и се сетих на около 2 километра от старта. Двама възрастни и две деца, багаж около 140 кила.София- Х.Димитър до Края на магистралата ( приблизително 16 км докато се кача на магистралата с ограничение за първите 8км - 50 км/ч, другите не повече от 80).Средна скорост 88 км/ч разход 4.32-ра снимка - пристигане в Разград, по пътя спирахме на два пъти да сменяме наакан памперс ( 10 минути ) без да гася двигателя което ми свали около 2 км/ч средната скорост ( поне на око без да съм смятал точно, че и ми се вдигна разхода с поне 1 десета отгоре по борд) Средна скорост 76 - и това е каране със ограниченията или максимум 5 км отгоре.3-та снимка - пристигане в Сф. ( на връщане бях по-натоварен). Имах супер приятни 4 километра на 1-ва и 2-ра ( ходих да търся някакво диво село между Разград и Попово) + отбивка до селото ми ( Ловешко) със доста приятно бавно каране- това обяснява крайната ми средна скорост която е доста ниска.Интересно ми стана че след около 700 изминати километра се качих на магистрала Хемус със средна скорост 64 , и въпреки че не съм падал под 100 дори и по нанадолнищата ( по инерция, нагоре по баирите 120-130 по километраж) докато стигна до къщи успях да вдигна средната скорост само с 1 км до 65Среден разход по борд за цялото пътуване 4.8/100Среден разход при зареждане 4.82 ( една и съща бензиностанция и колонка както обичайно до преливане), като към извънградското добавих и 50 километра отиване и връщане до работа .Колко литра да да добавя отгоре
Коментар
-
Един колега алфист сложи наскоро 6-степенна на 156-цата си (2.4 жтд, 136 коня). Разход до Истанбул и обратно - 5.7/100 (около 200 км са карали Истанбулско градско , а общо излиза към 900 -1000 км) . Та нека не забравяме, че и броят на скоростите също има значение, освен и маниерът на каране.Абсолютният ми рекорд с моята беше още като я взех преди време и за 600 извънградско+300 градско ми беше дала 5.7/100, без климатик с мнооого спокойно каране...едвам издържах. От тогава не съм имал толкова нерви Господин Професоре, тая либра с колко скорости беше_______
146 JTD
Коментар
-
Годподин "Професоре" (@trustworthy) не си мисли, че след като имаш 6-та скорост разхода ще ти е по нисък. Ако ще и 26-скорости да има ако я караш на последната предавка и я мъчиш разхода ще ти е много по висок. А специално Алфа не ми я хвали с нисък разход, особено тия спаркове и боксери са егати гредата. Не стига, че не върви пък...................
Коментар
-
ogi28b написа:Дайте един модел автомобил с 5, и с 6 степенна кутия? Аз сам ще потърся какви са предавателните числа при единия и при другия вариант, както и какво е главното предаване в диференциала. Подозирам че 4 и 5 предавка са скъсени а е сложена 6-та, която е малко по-дълга от нормалната пЕта.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
cokata_23 написа:ogi28b написа:Дайте един модел автомобил с 5, и с 6 степенна кутия? Аз сам ще потърся какви са предавателните числа при единия и при другия вариант, както и какво е главното предаване в диференциала. Подозирам че 4 и 5 предавка са скъсени а е сложена 6-та, която е малко по-дълга от нормалната пЕта.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
@Бо - мерси за предавателните числа. 6 Степенната скорустна кутия на Алфа 166 2.4 има абсолютно същите предавателни числа като 5-степенната на либрата , единствената разлика е наличието на 6-та скорост.1-ва - 3.82-ра - 2.2353-та - 1.364-та - 0.9715-та - 0.7636-та - 0.614задна - 3.545диф:до 2000 година - 3.176след 2000 година - 3.733На либрата диф-а е 3.111Та при 100 км/чС дифф от преди 2000 година На 5-та 1993 оборота6-та 1604 оборота. п.с. Онзи ден пътувах до Пловдив, след като слязох на равното поддържах максимално скоростта близо до 100 км/ч по ГПС, по километраж бях на 105 ( как ме заболя крака накрая) в продължение на 23 км - разхода се колебаеше между 4.2 и 4.3 ( борд компюътъра ми показва вместо моментен разход среден за последните 5 км ) та затова си направих дълъг тест. Еххх ако имах 6-та.И обещавам на Бо , че скоро ще си монтирам круиз контрола, така не се трае не може човек един тест да направи като хората
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар