Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Днес заредих догоре и събра 25 литра, скоито съм изминал 267,2км. Това прави разход от 9,3 л/100кмТози разход е с настъпване постоянно на около 170 км и останалите ги е изминала жена ми - тя кара плавно без да юрка.Под юркане аз определелям ускорени на всяка скорост до 3200-3500 оборота.

Коментар

тогава и аз почвам експеримент и спирам да карам като (не намерих бабичка )
      A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
      e30 forever!

Коментар

750 км.със 50 литра.От тях около 100 градско в Пловдив и доста работа на място около 2 часа.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

един страничен въпрос: колегата казва с 50 литра- къде ги събирате тези бре, аз карам докато ми светне лампичката и после пълня догоре и обикновено е между 42 и 43 литра. мойта кола ли е нещо крива?
          Bravo SX TD100, 1997

Коментар

simps написа:
            един страничен въпрос: колегата казва с 50 литра- къде ги събирате тези бре, аз карам докато ми светне лампичката и после пълня догоре и обикновено е между 42 и 43 литра. мойта кола ли е нещо крива?
            То като ти светне лампата имаш за 150-200 км. сигурно - моята е так, но е бензин...
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

simps написа:
              Резервоара е 63 литра поне моя е толкова,ама колегата да си каже каде ги е побрал

Коментар

по различни места пише, че трябва да побира 60 литра, ама аз като си чистих сондата, вътре имаше много малко и после сипах още 43, та макс да е 50 литров- мистерия едва ли в последствие и е сменян резервоараиначе на извънградско ми харчи малко под 6, така че ако се спазва максимата, че ги произвеждат да минават 1000 км с един резервоар, наиситна трябва да е 60 литрасподелете колеги, вашите тд100 с какви резервоари са
                Bravo SX TD100, 1997

Коментар

Всички модели Браво и Брава независимо със какъв мотор са обема на резервоара им е 50 литра.Всички модели на Мареа са със 63 литра.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                    Всички модели Браво и Брава независимо със какъв мотор са обема на резервоара им е 50 литра.Всички модели на Мареа са със 63 литра.
                    Е колега Tornado, не е точно така За Мареа може и да е за всички 63 литра , но за Браво/а - 50 или 60 литра /Уффф, какво ли правя тук при "печките" /http://www.brava.hit.bg/teh.htmlМареа: http://www.carexpert.ru/compare.php?...Браво/а: http://www.carexpert.ru/compare.php?...b-1995h18&За simps - 60 литра http://www.carexpert.ru/compare.php?...-1995h19&П.С. Всъщност на последните линкове можете да си сравнявате каквито модели и марки автомобили си пожелаете!!! :D :D Автомобили - сравнение и ... дерзайте
                    BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                    Среден разход на газ

Коментар

абе и аз се чудя, да ви кажа, веднъж бях на НУЛА, ама палиш и стрелката не се мръдва и половин милиметър, като заредих - 50литра +-1 беше някъде, така че съм по-скрлонен да вярвам, че е 50 литров резервоара + изгонвания на въздуха до 55, просто предположение...пп абе, той фиата си е живинка бе, тамън вчера го оплюх, че не върви и той днес ме изненада приятно :D , съвсезм нормална динамика, явно не трябва да се кара дълго време "икономично" - до 2000 оборота... Сигурно си е казал, "аз добре само си пиивам нафтица и не се напъвам много, ама той ще ме продаде и тогава, кой ще ми пастира салончето и ще ми чисти стъклата"
                      A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                      e30 forever!

Коментар

BEX---GT---TDi написа:
                        съвсезм нормална динамика, явно не трябва да се кара дълго време "икономично" - до 2000 оборота...
                        Fiat ли е, иска каране. И аз в началото го карах с ниски обороти, но той сам ги вдигаше, като че ли ми казваше какво да правя :D .
                        FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Последни данни от засичане:Софийско - 394км с 31.5л = 8л/100кмИзвънградксо - 477км с 31.5л (готино съвпадение ) = 6.6л/100км при скорост от порядъка между 140 и 170км/ч (София -> Павликени)
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Странно как взимаш завоите преди Български извор с тези скорости.Как да ти кажа,не вярвам извън магистралата да поддържаш скорост между 140 и 170км.Сигурно и движението е било спряно...Не се заяждам просто ми стана интересно къде дремят полицайте
                            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
                              Странно как взимаш завоите преди Български извор с тези скорости.Как да ти кажа,не вярвам извън магистралата да поддържаш скорост между 140 и 170км.Сигурно и движението е било спряно...Не се заяждам просто ми стана интересно къде дремят полицайте
                              ЕЕ колеги, да не ставаме заядливи отново, както стана с темата преди 2 месеца с един колега от форума за разточнието между Варна и Шумен със скорост от 180км/ч средна! За което в последствие колегата го доказа с видео материал!Аз не съм казал, че съм поддържал постоянно тази скорост, както и не съм казал, че съм вдигал и доста по магистралата с 180-190. Ама където можеше да се поддържа тази скорост го казах за ориентир.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Искам да ви кажа,че разхода почти не мога да го хвана,градско ми варира м/у 7 и 10,зависи къде сипя и колко ме излъжат.Аз карам браво жтд.Значи аз взимам нафта на туби от омв крадена и като я взема така разхода градско ми около 7-7.5 и я карам нормално,в никакъв случаи не я карам бавно.Има някаква спецеифика на каране обаче на тези коли,дори като я карам до 2000об. ми харчи понякога повече отколкоро като я карам до 3000-3500.А като сипя някаква добавка колата ми вдига разхода не мога да рзбера защо,вече 4-5 ми се случва и вече не сипва добавки.А на дълго ми дава около 6 по-надолу не може да мстъпи.Пътувах до батак и с един познат си подкарахме 190-200 на места и под 130 не сме падали почти по магистралата и ми даде 6-6.5.А относ резервоара не е повече от 45-50 литра убеден съм.Но по бензиностанциите много ме лъжат.

Коментар

Working...
                                X