jenti написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Изумен съм от колата. Направих и едни процедури при Жоро с едни препарати на XENUM, с които се почистиха колекторите и всичкия нагар и боклуци и резултата е следния:Русе-Равда, Равда-Русе = 5.35/100 с включен климатик нон стоп, скорост 100-120км/ч."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
vgeorgiev написа:jenti написа:Да попитам колеги, горе долу какъв е нормалния разход за Bravo 1.9 JTD, градско и извънградско, ако приемем че всичко си му е наред двигателя мърка и т.н., при леко каране и до колко може да се качи при по спортно да речемA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Шела на Казичане зареждане до горе (да се вижда на гърловината) изминати 497км с климатик, 1+1 пътници и багажник напълнен до горе + малко багаж по задната седалка. От Казичане до Ахтопол и после до Царево ( на Лукойла на Царево я заредих до горе) с 28л. По магистралата движение с 140км на места до 160 след това смесено каране според колкото позволява пътя (не съм се напъвал) по Бургаската магистрала 140км на места до 180. 70% е карано на темпломат като на магистралата му беше зададена скорост от 140км по другите пътища скоростта беше такава която поддържа колоната, изключвал съм го само когато не може да се кара с постоянна скорост. На връщане разхода ми беше 30л/500км отново за същият маршрут но малко повече я настъпвах от време на време над 140. Либра комби 2.4Jtd 140к.с.ЕДИТ: компа ми показваше средна скорост от 93.2км и разход 5.1л/100км на отиване, на връщане 97.4км средна скорост и разход 5.3л/100км
Коментар
-
Колеги, радвам се за вас и ще ви споделя разхода на моята Марейка JTD /105 ли е 110 ли е така и не разбрах/. Значи в Кюстендил заредих догоре и след това на магистралата преди Пловдив някъде допълних пак на Лук ойл. Като изчислих литрите на километрите се получи 4,5/100 :D /сигурно съм карал доста лекичко/. После на връщане с климатика да ми е качило най-много до 4,7-4,8/100. Това е. Колко обаче беше учудването ми обаче когато зареждайки в Кюстендил на Лук ойл при положение че лампата на резервата не ми беше светнала /а по принцип свети/ резервоара събра 58,4 литра . Чул съм че на модела резервоара е 63 л. Така че не знам дали въобще може да говорим за реално засичане на разходаFiat Marea JTD 110 Weekend ELX - 2000г
Коментар
-
Airfan написа:Колкото ти е по-празен резервоара, когато пълниш, толкова повече ще се разпени нафтата и по-бързо ще ти изключи пищова.Fiat Marea JTD 110 Weekend ELX - 2000г
Коментар
-
bobist написа:Airfan написа:Колкото ти е по-празен резервоара, когато пълниш, толкова повече ще се разпени нафтата и по-бързо ще ти изключи пищова.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар