А може ли да се вярва на трип компа ?Много ми се вижда.
И на мен ми се вижда много като сравнявам с показанията на моята Либра. Иначе не знам как точно става отчитането на горивото от компа но предполагам, че си брой всяко пръскане и си смята по колко е пръснала всяка дюза, нямам си и на идея
А може ли да се вярва на трип компа ?Много ми се вижда.
Аз определено му вярвам.И по други методи съм засичал разхода и е аналогичен с това което показва компа.Това е моментен разход което е на снимката,а като цяло за определена дистанция от около 200 км. с не икономично каране ми дава среден разход 6,5-7/100,като рядко падам под 150.
AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
7.6 на 100 Софийско градско с нафта от Ромпетрол, без климаколата е Браво ТД100, карането е всякакъв тип, от по-бързи ускорения до влачене на места, умерено като цяло
A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
След като смених бутала и прочие съм в процес на разработване. Пообиколих БГ, стигнах до Гръцко и т.н. Навъртях 1620 км. с 76 литра нафта. Поне половината път бях с климатик, но истината е, че поради гореописаните обективни причини не вкарвах колата в обороти по-високи от 2 500. Та майката му е и в начина на каране.ПС: Тук е момента да вметна, че засега съм много доволен от ремонта при Христо, а на магистралата само аз си знам какво ми костваше да си държа крака лек...А пък мамицата му на 120 км/ч. колицата си РЕВЕШЕ за още, но не би...ще чакаме и двамата, защото не е полезно за моя джоб и нейното ( на колата) здраве да бързаме.
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Оги, виж какво става като караш 2.4жтд като атмосферен дизел.Разхода е само в София.С един резервоар от 59,25 литра - 909,6км (б.р. 6.51 / 100 ) пробег Рекорд
Приближавам се - на вчерашното зареждане съм на 6.55 / 100 (222 км) . От утре - без климатик, да видим...
На това зареждане вече съм под целта - 6.28 / 100, но май не се брои, защото ходих до Пловдив, а по магистралата ссе движех средно с около 125 км/ч, а на предишното зареждане се оказа че не е пълнено догоре, защото не съм пълнил аз, и това ме ощетява с около 2-3 ллитра, или още 0.3-0.4 / 100 надолу... Този месец съм си заредил догоре, ще карам без климатик, и съвсем икономично, но без влачене разбира се, и се надявам да съм под 6.5 / 100
Оги, виж какво става като караш 2.4жтд като атмосферен дизел.Разхода е само в София.С един резервоар от 59,25 литра - 909,6км (б.р. 6.51 / 100 ) пробег Рекорд
Приближавам се - на вчерашното зареждане съм на 6.55 / 100 (222 км) . От утре - без климатик, да видим...
На това зареждане вече съм под целта - 6.28 / 100, но май не се брои, защото ходих до Пловдив, а по магистралата ссе движех средно с около 125 км/ч, а на предишното зареждане се оказа че не е пълнено догоре, защото не съм пълнил аз, и това ме ощетява с около 2-3 ллитра, или още 0.3-0.4 / 100 надолу... Този месец съм си заредил догоре, ще карам без климатик, и съвсем икономично, но без влачене разбира се, и се надявам да съм под 6.5 / 100
И аз на последното зареждане с едно излизане до Враца имам 6.36/100. Извънградското не съм я жалил въобще - климатик добро темпо и автопилот.п.п. Ама винаги имам едно извинение - още едно бутало
Е че Враца е малко след Надежда, то си е градско това. Не знам дали петото бутало оказва влияние, защото и там имаш горене, следователно - сила, следователно - в другите 4 е нужно по-малко сила, по-малко гориво за същата работа... АКо трябва да ти донеса 20 литра вода, в 4 кофи по 5 литра, или в 5 кофи по 4 литра... все 20 литра ще ти донеса. АМа не знам дали е вярно, трябва да се гледа на компютър. Но пък си и по-тежък....Следваща цел - 1000 км с 1 резервоар - градско, който я постигне - черпя бира. vsd няма право да участва.
Много ме кефи тая тема-малко ,като на рибарска среща...! Колкото и да се опитвам да постигна по-добър резултат от заводския...не става. Незная как го постигате тва 6/100, че и по малко градско Завиждам ви , с най-добри чувства разбира се /и не само Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 / .
Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?! http://www.keepfighting.ms
Моето градско с климатик е приблизително колкото на Емо - 7.6-7.7/100 с климатик. И аз се изумявам от разходите на Огито или пък на БО Струват ми се нереални
"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
Коментар