Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

4api написа:
    66 литра 1050км Филтрите са на 6000км.Карам само градско
    Филтрите не са най-важният критерий ....Има доста други критерии за разхода ..... !!!
    Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
    Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

gari_brasna4a написа:
      dudulia написа:
      Ех,пак надъхване за дизел Ами аз мога да кажа колко харчи Мареата на газ 7,5/100 натоварена стабилно,карана извънградско с 90 и по магистрала 120. Мен ме устройва напълно този разход и при цена на газта 69 стотинки ( с отстъпка на ЕКО 67 стотинки) става
      този колега не осъзнава ,че с тази гас рано или късно ще увисне .и с ладуните яко ще го бият .неси паза мойта 1.3 лада 5-ца да види на 330000км.кола на бенц кво прави 160 пълни ако е на 20 години и има проветрения на калниците.а сега с жтд-то , нема шанс да изгрееее. чичо ми има опел вектра от 10 години .колата беше на 8 години и беше чистак нова .от 5 години я лепи с газ и се скапа .яко ремонти.та всеки който се прави на терикат с газ ще реве за кончетата,който сте трансформирали в съпнати и киорави магаренца .абе то нали немам против бензинките който са на газ ама айде да си мълчът че и аз съм карал коли на газ бая време и съм се обедил че по равното се държът ,но как видат натрупана камара асфалт и умират или се дерът за предишна и предишна и предишна скорост и от 5-та на 3-та с 60 яснисте ми всичките
      Б....хти правописа дето го имаш, бре колега. Ами това, докато го четеш, дразни направо. Иди си искай агнето от учителя си по правопис!
      Fiat Marea TD100

Коментар

Geraka написа:
        lider-a написа:
        След основен ремонт изчаках да светне лампата и карах така около 30-на км. Заредих до горе (пое около 49л) и сега е на 810км ... все още не е светнала лампата, но всеки момент я очаквам. Мисля, че съм повече от доволен за момента...Да допълня, че живея в Костинброд и работя в Лозенец, така че разхода е смесен.
        А колата е?
        Браво 1.9TD

Коментар

Първо искам да попитам колегата iakvvu мотора на колата кое жтд е ? И как ги направи 149HP ако е ЖТД 105. Иначе разхода е повече от перфектен Постигнах разход 5.5/100 извънградско (най-ниския ми до момента "урааа") със скорост 100км/ч на моменти до 120-130 инцидентно, метода на засичане беше пълно-пълно докато видя нафтата с очите си до капачката. Повече от 5.5 незнам дали ще мога да го смъкна, това нормално ли е? Засичането е без климатик. Оказва ли влияние това, че съм с 15-ки?
          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Колегата iakvvu e с Стило 115к.с., не че и Браво не може да стане 140+ коня ама съединител ... и не само..При 100км/ч ти е добре разхода. Почисти ако не си дебитомера, виж филтрите как са и може да падне още много малко
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Мотора ми е 115 кончета и затова стана 149,а този разход е моментен и аз написах при какви условия.За една цяла дистанция ако карам по спокойно ми дава среден разход около 5 и малко отгоре.Но аз казвам че ми гори 7/100,защото рядко карам под 140 когато съм извън града и като има условия за по рязко каране.А 5,5 е добър разход за JTD 105.
              AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
              HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
              Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Имах Алфа 145 JTD 105.Наложи ми се да карам около 300 км. зад един камион(следвах го защото ми носеше едни багажи),като не надвишавах 80 км/ч.Тогава ми направи около 4 на 100.Но този разход повече не се повтори защото е грехота да се кара с такава скорост :D
                AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

tyson написа:
                  Първо искам да попитам колегата iakvvu мотора на колата кое жтд е ? И как ги направи 149HP ако е ЖТД 105. Иначе разхода е повече от перфектен Постигнах разход 5.5/100 извънградско (най-ниския ми до момента "урааа") със скорост 100км/ч на моменти до 120-130 инцидентно, метода на засичане беше пълно-пълно докато видя нафтата с очите си до капачката. Повече от 5.5 незнам дали ще мога да го смъкна, това нормално ли е? Засичането е без климатик. Оказва ли влияние това, че съм с 15-ки?
                  С 15-ки и нормално каране направих разход 4.6 с Мареата и скапан дебитомер, така че е постижим и с Бравото. Засечено е от пълно до пълно и изминати към 800 км. Виж в подписа линка, а там дата 14 септември.

Коментар

При мен минималният разход е 5,7 каране постоянно със 120 - маршрута е София-Бургас-София....това със 14-ките....От както сложих 16-ки ми се струва, че ми се вдигна разхода
                    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Ето така се кара... -> http://www.youtube.com/watch?v=z6HK57rgqm8
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                        Ето така се кара... -> http://www.youtube.com/watch?v=z6HK57rgqm8
                        Колега да не би да не стигаш педала на газта
                        Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Airfan Имам съмнения, че скоростната ми кутия не е оригиналната. Миналата седмица взехме една Алфа 156 1.9ЖТД даде 4.7/100 със скорост около 100км/ч. С моето Браво не можах да падна под 5.5/100. Сега му предстои обслужване и после пак имам един преход 1000+ км. Пак ще пиша. Би ми било интересно да чуя Оги28 какво мисли по въпроса с моя разход? Да търся ли под вола теле или да си джиткам

Коментар

А зависи от мапа на колата Термостата ти как е ?Разхода ми падна не след смяна на дебитомер, а след смяна датчик термостат.Имам някъде клипчета как стрелката ми играеше в ритъма на музиката Защо мислиш, че не си с оригиналната ск. кутия ? По-дълги, по-къси предавки или .... ?
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Термостатът ми е отличен миналата година го сменях. Мапа ми е доста агресивен с яко нафта. Скоростната ми кутия има къси, резки скорости сменям ги за секунди до 4-та. Имам чувството, че е драг-аджийска.

Коментар

tyson написа:
                                Мапа ми е доста агресивен с яко нафта.
                                Ето ти добра причина
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X