За 947км съм заредил 65л което прави 6.9л/100км.80% извънградско с 130-140км/ч
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
noriaga написа:pplk написа:София-Стара Загора със 140 на темпомат, трима възрастни и две деца, включен климатик-5,8л/100. На връщане 160+, темпомат, на места 190 и силен насрещен вятър, общ разход 7л/100 :Dда си бях взел 2,4
207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
pplk написа:noriaga написа:pplk написа:София-Стара Загора със 140 на темпомат, трима възрастни и две деца, включен климатик-5,8л/100. На връщане 160+, темпомат, на места 190 и силен насрещен вятър, общ разход 7л/100 :Dда си бях взел 2,4
и идеи за понижаването му (ако изобщо има такива). С тия числа хич не се вместваме в общия тон за разход на дизели, само разваляме на останалите хубавата статистика
Явно кефа да се кара автоматик на градско тип "софийско" е свързан с 2-3 литра повишен разход над нормалното. Това е цената на постоянния отпуск на левия крак
Но пък на извънградско разхода на 2.4-ката е съвсем в рамките на нормалното според мен. Даже това което си цитирал за София-Стара Загора ми се вижда прекалено оптимистично. Сигурен ли си, че си карал през цялото време със 140 на темпомат? Това означава средна скорост 140. Не ми се вярва разход 5.8 да може да се постигне със средна скорост над 100-110. На мен скоро ми даде 5.7/100 по борд при средна скорост 73 км/ч Банско-София.
Коментар
-
italcar написа:pplk написа:noriaga написа:pplk написа:София-Стара Загора със 140 на темпомат, трима възрастни и две деца, включен климатик-5,8л/100. На връщане 160+, темпомат, на места 190 и силен насрещен вятър, общ разход 7л/100 :Dда си бях взел 2,4
и идеи за понижаването му (ако изобщо има такива). С тия числа хич не се вместваме в общия тон за разход на дизели, само разваляме на останалите хубавата статистика
Явно кефа да се кара автоматик на градско тип "софийско" е свързан с 2-3 литра повишен разход над нормалното. Това е цената на постоянния отпуск на левия крак
Но пък на извънградско разхода на 2.4-ката е съвсем в рамките на нормалното според мен. Даже това което си цитирал за София-Стара Загора ми се вижда прекалено оптимистично. Сигурен ли си, че си карал през цялото време със 140 на темпомат? Това означава средна скорост 140. Не ми се вярва разход 5.8 да може да се постигне със средна скорост над 100-110. На мен скоро ми даде 5.7/100 по борд при средна скорост 73 км/ч Банско-София.
Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
Разхода на гориво никога не е бил определящ фактор при мен. Предишната каруца харчеше 15 бензин градско, а извънградско по-малко от 8,5 не съм успявал да докарам. Пак автоматик.Нулирах компа на тръгване от Бъкстон и погледнах разхода в центъра на Зарата. Средната скорост беше 122км/ч, ако не се лъжа. Пуснах данните, защото самия аз съм учуден от такъв разход, при условие, че миналата година до морето числата бяха други.п.п. Сори ако пиша несвързано, но се прибрах от купон в 5,30 и още не съм се освестил.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар