Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко беше твоята 90 или 105 коня ?
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

За разход 6.5 градско не мога да си мечтая. През лятото с много мъка и късмет по светофарите съм я докарвал до към 7.2 иначе средно 7.5-7.7. А за добавките съм чувал много противоречиви мнения от задължителна профилактика до вредни при изправен дизел. В Ауто Италия майсторчето каза ’ не сипвай в никакъв случай ’. Лятото аз сипах redex честно казано не видях особена разлика.
      Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

105 кс ,линеата никога не е имала 90кс мотор , моторът е на 62 ооо км
        Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
        ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

trota написа:
          За разход 6.5 градско не мога да си мечтая. През лятото с много мъка и късмет по светофарите съм я докарвал до към 7.2 иначе средно 7.5-7.7. А за добавките съм чувал много противоречиви мнения от задължителна профилактика до вредни при изправен дизел. В Ауто Италия майсторчето каза ’ не сипвай в никакъв случай ’. Лятото аз сипах redex честно казано не видях особена разлика.
          има различни добавки , само трябва да се избере подходяшото, аз налях Wüth common rail , почиства нагар , ЕГР , помпа и дюзите ,че и сервиза с това прави , carbon clean на мотора
          ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

По-натам не бих отказал една такава линеа, кефят ме Интересно, че в карс и мобиле има само 1.3.Иначе като се заиграе човек с колата и мощност ще и докара и икономия
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

не е лоша кола , но е за спокойно каране амортисорите и пружините са настроени за комфортно използване ,вози меко , някои колеги слагат 35мм скъсени пружини , разбира се губят от комфорта на возията , но могат да карат по спортивно ,и по спокойно влизат в завоите , а за мотора - с ремап без дим и пушек се изкарват 140 кс , ако не те е грижа за пушека от зад че и 170 к с
              ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

pixelbs написа:
                105 кс ,линеата никога не е имала 90кс мотор
                1.3 multijet си е баш 90 кс.

Коментар

Immortal написа:
                  pixelbs написа:
                  1.3 мултийет си е баш 90 кс.
                  колегата касае 1,6 мултижета май...
                  petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .

http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall

Коментар

най-вероятно мотора е 1,9 мултиджет, 8v като на доблото.

Коментар

pixelbs написа:
                      trota написа:
                      има различни добавки , само трябва да се избере подходяшото, аз налях Wüth common rail , почиства нагар , ЕГР , помпа и дюзите ,че и сервиза с това прави , carbon clean на мотора
                      Много ми е интересно как добавката почиства ЕГР-клапана.

Коментар

Идеше реч за 1.6 мултиджет, че при Линеа не е имало 90к.с. версия. 1.3 е куцо магаре за мен.Чаве и на мен ми е интересно :D------------Тия дни джитках при +15гр и средния разход при 100км/ч темпомат и доста резки изпреварвания с предавки надолу и газ до ламарината падна на 4,1 и пак е много. Преди на -3гр беше 4.4 някъде.Започвам тестове с началото на инжекцията и ще се тества при една и съща средна скорост или ще падне под 4 или ще се разделяме
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Откак се затопли - дизела пак си е дизел. По едно време се бях отчаял - десетката ме "закотви", докато аз изкарвах повече време около и извън колата в опитите си да я чистя и размразявам, отколкото в нея с идеята да ме отнесе на 1-2 км. от дома...Луда работа.ПС: Линеа-та не е никак лоша кола...обаче явно хората си ги карат и нямат причини да се разделят с тях. 1.6 Мджет несе намира из родните ни пазари. Все още...
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

emzo написа:
                            Идеше реч за 1.6 мултиджет, че при Линеа не е имало 90к.с. версия. 1.3 е куцо магаре за мен.Чаве и на мен ми е интересно :D------------Тия дни джитках при +15гр и средния разход при 100км/ч темпомат и доста резки изпреварвания с предавки надолу и газ до ламарината падна на 4,1 и пак е много. Преди на -3гр беше 4.4 някъде.Започвам тестове с началото на инжекцията и ще се тества при една и съща средна скорост или ще падне под 4 или ще се разделяме
                            Ной-оптималната температура за разход е около 18 градуса. Така, че прави тестовете при тази температура, за да ти падне разхода максимално и да не се налага раздяла. Над 25 и под 10 градуса разхода винаги расте. При твоите 15 градуса може да се каже, че си бил близко до оптималната среда за разход.Та като си играеш с инжекцията, започни да мериш разхода на колонка, защото борда се лъже при тези интервенции. За това всички след МАП казват, че разхода им паднал с над 1 литър, защото гледат борда, а реалността е малко по-различна.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

chaveto написа:
                              pixelbs написа:
                              trota написа:
                              Много ми е интересно как добавката почиства ЕГР-клапана.
                              та ,как се прави carbon clean -почистване на нагар и сажди- от мотора с теслата и секача ли , при нова закупена кола , на всеки 40 000 км се прави от Фиат сервиз с добавки в нафтата ,за мотор е над 100 000 км, на който не е правен carbon clean , не се препоръчва , защото отделените сажди ще са повече и могат да затапят ДПФ ,
                              ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

Immortal написа:
                                pixelbs написа:
                                1.3 multijet си е баш 90 кс.
                                :D той си беше 90 кс ,вече не се произвежда новият 1,3 мултиджет2 си е 95 кс ,1,6 мултиджет при линеята е 105 кс ,версията с 1,6 90 кс е в добло
                                ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

Working...
                                X