Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Jimy написа:
    ако се кара на къси разстояния, градското на 1.6 hdi достига и до 10л./100км., но нека се изкажат притежателите
    /предполагам, че става въпрос за пежо 207, щото е от този подраздел на форума им, надявам се нямат нищо против че ги цитирам/Ако това е верно ... то нашите печки са си суперски?! В нашият форум има ли някой с такова пежо, за да потвърди или отрече?
    Абсолютни глупости са това.Карах средно по 2000 км на месец градско из София (САМО), Ситроен Берлинго, 2.0HDI, обикновено с 3 човека и пълен багажник с инструменти и стълба.Лятото с постоянно включен климатик по колонка и пътни листи ми даваше разход 6.5/100. Зимата - около 6.
    От скоро карам Бравата от подписа ми - сутрин около 1,5 км. , вечер - 5 км...( преди време карах по 5 км. в двете посоки) Ами сега вече си ги чукнах 9-те литра. На късите дистанции трудно виждам температурната индикация да отлепи от крайно долно положение. Лятото не прехвърлях 7 литра на тези преходи. Когато си джиткам из града разхода ми е един и същ, независимо лято ли е зима ли е. Или с една дума - късите преходи ми са...мноооого алчни. :P
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov Добре дошъл в клуба на късите преходи през зимата. Поне си честен.На мен лично Лабрито ми хапва в момента (като се има предвид, че не е много студено, дори не е истинска зима) 9,5-10/100. 9 е недостижима цел градско през зимата.За около 15 мин. градско ми загрява що горе долу нормално.
      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Как бе, чакайте сега някой да ви убеждава , че стилото му гори 7 на 100 или пък бравото му 6 на 100
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          Как бе, чакайте сега някой да ви убеждава , че стилото му гори 7 на 100 или пък бравото му 6 на 100
          Лятото с галене на педала и без клима може и да падне до 7 :D
          Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

След Коледа засичах- 5,8 по колонка пълно-пълно на Либрата. Сф-Добрич- Добрич- Търговище. От тези км да има 10 градски.
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Какви са тия разходи да се неначуди човек. Моята брава прави в града около 11-12, а на извънградско 7,5. Течове вече няма (оправиха помпата), сменени филтри.
              Fiat Brava 1.9TD 100

Коментар

emzo написа:
                Да точно така СТИЛОТО МИ ГОРИ-лятото извън града до 100 км/ч-5/100,в града-6/100.Зимата-извън града-6/100,градско-7/100,в много студено време-7.5/100-ДОКАЗАНО
                STILO-2003-115 HP-JTD Power
                Преди ФИАТ БРАВА TD 75-98г.

Коментар

Дооообре, ние ядем доматите с колците.---------
                  deforse написа:
                  Какви са тия разходи да се неначуди човек. Моята брава прави в града около 11-12, а на извънградско 7,5. Течове вече няма (оправиха помпата), сменени филтри.
                  Определено имаш някакъв проблем, разхода е ненормално висок !
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Погледни дебитомера първо ...
                    I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Аре стига и ти като Дидо Любенов .... на ТД100 дебитомера служи само за управление на ЕГР-а, с него без него ... все тая.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз също карам на къси разстояния, 3км на отиване, и 3 на връщане. Имам и 2-3 дена в седмица къде минавам и повече, все пак трябва да сложа нещо в хладилника. Разхода ми се движи около 7л/100км, сега зимата. Преди две години, в много лютата зима, ми даде 8.2-8.3 не си спомням точно.
                        00' Bravo 105 JTD

Коментар

На мен градско в Сф с Либрата ми е от 8 и стига до 12.
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

emzo написа:
                            Аре стига и ти като Дидо Любенов .... на ТД100 дебитомера служи само за управление на ЕГР-а, с него без него ... все тая.
                            За това не съм го барал въобще дебитомера. Единственото, което ми остана е да се връщам при майстора, който ми прави помпата, да я регулира - да намали нафтата (колко тъпо звучи )
                            Fiat Brava 1.9TD 100

Коментар

Отивай да я гледат, градското ти трябва да падне поне с 2 литра, извънградско, че няма да гори 4 - няма, но и то е много високо.То при тия цифри дето ги даваш бих почнал отзад напред да гледам и за течове.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

За под капака гаранция течове вече няма. Днес смених и няколко стягащи скоби, че придърпваше от някъде въздух. Сега ще я следя. Не съм отварял само отзад в багажника капачето, дето е за към резервоара да погледна там за течове, но в купето не ми смърди на нафта. Не вчрвам от там да сълзи.
                                Fiat Brava 1.9TD 100

Коментар

Working...
                                X