Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

emzo написа:
    Уха, 10 на 100, а по 5км е добре. Има му нещо явно.
    пали безотказно на -15гр(само че грее по 30сек)пуши повече черно,което ме кара да мисля че му е пусната много нафта,но не го чопля защото както казах пали като кибрит
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

Пуши черно щото няма кой да прави вятър на огъня. И разхода скача доста по-рязко като го напъваш.
      FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
      FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

slav4o_vt написа:
        Пуши черно щото няма кой да прави вятър на огъня. И разхода скача доста по-рязко като го напъваш.
        колко рязко да настъпваш 60 коня,а пък си го кара само жената(а тя не е състезател)
        Bravo 1.9d 97г

Коментар

Еми дизела много рязко му пада кпд при натоварване. Особено ако няма турбо, горивото започва много неефективно да гори. Не е икономичен и при малко натоварване - помпиш 2 литра и ги мачкаш яко, пък ползваш малко от тях. За мен най-икономично е малък дизелов двигател със турбо, със променливо налягане на турбината. Т.е. това което се предлага масово в новите коли напоследък е точно това. 1.2 1.3 1.4 турбодизелчета.
          FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
          FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Както и да караме все си е тая. С Либрата все ми сипваха по 58-59л при положение, че преди 2-3км. ми е светнала лампата. Резервоара до колкото знам е 60л.На новия параход където го карам резервоара е 80л. Вчера ми заредиха 82л. при положение, че според борда имам за още 200км. От девет деления на уреда ми светеха две и събрах скромните 82л. Е няма как на дълго да достигна заводските 6.3л/100км. Съвсем нормално извънградско и разхода е 9.6л/100км. Е това го няма никъде освен в БГ.

Коментар

Последно засичане пълно-пълно през Румъния (Русе - Надлак) на Marea 2.4 JTD130:Разход - 5,68л/100км (667км, 37,90л)Смесен, около 200км магистрала, извънградско, доста планинско и през много села. Пълен багажник, 4 човека. Изключително натоварено движение с много пълзене. Това ми е най-ниският разход през Румъния досега. Предният път ми даде твърдо 6/100
              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Бургас - Хасково - Минерални бани ( Хасковско ) - Димитровград - Бургас или 496 км. с около 31 литра ( 6.2 л./100 км.)Такъв висок извънградски разход колата не ми е правила. Това обаче ми беше първия преход с изключен ЕГР и с учудващи ( за мен ) "еластичност"и мощ във високите обороти. Това си беше и субективната предпоставка да поддържам висока за мен, но разумна за магистрала скорост ( до отбивките за Стара Загора и Хасково ) от 130-140 км/ч. Определено хвръкне ли скоростта - колата ми си сака горивото. ПС: Това е първия и единствен за сега недостатък на магистралата, а факта, че разхода на горивото се касае най-вече от стила и начина на каране се доказа отново. :P
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

55 литра = 773км = 7.1/100средна скорост 50км/чразход по трип - 6.1/100550км извънградско(120 до 140км/ч темпоматна скорост), останалото е градско с отсечки по 3км макс.мжет 140@170
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Докопах малко годишни данни за служебните хавтомобили, дано да са ви интересни Рено сценик 1,9 DCI 2003Общ пробег - 2828Изразходвано гориво литри - 196Отчетен Среден разход Л/100 - 6,93TOYOTA COROLA 1,4 d4dОбщ пробег - 5972Изразходвано гориво литри - 342Отчетен Среден разход Л/100 - 5,73TOYOTA YARIS 1,4 d4dОбщ пробег - 3140Изразходвано гориво литри - 158.53Отчетен Среден разход Л/100 - 5,05РЕНО КАНГО 1,5 dciОбщ пробег - 2289Изразходвано гориво литри - 147Отчетен Среден разход Л/100 - 6,42Бус Mercedes 316 Д Спринтер Общ пробег - 1950Изразходвано гориво литри - 247Отчетен Среден разход Л/100 - 12,67
                    "Без сърца, сме просто машини"
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid
                    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Вчера...750км....Благоевград-->София-->Пловдив-->Шипка-->Етъра-->София(през Севлиево)-->Благоевград засечката е само по борд..5,8л/100км...ако карах по-бавничко щеше да падне до поне 5.3 или по-малко...но на отиване имаше едно ренде меган на магистралата дето си мислеше, че много върви.. тъпото беше, че прелетя с поне 200 покрай камерата на влизане в Пловдив...дано не е работила, че иначе ще му стане тъпо...
                      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Не работи. Колко ти е средната скорост, провокатор такъв :D ?
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                          Не работи. Колко ти е средната скорост, провокатор такъв :D ?
                          Утре ще я видя средната скорост, че не я помня...но настъпвах само в посока Пловдив...Към Шипка и после на обратно карах на автопилот 110-130....според зависи, че имаше заледени участъци После след Дупница до Благоевград 80-100...предполагам няма да е повече от 80км/ч...имам и към 50-60км от това каране в София и Пловдив градско...като каза, че не работи камерата...някой със 1.9ЖТД стило...да каже колко успява да вдигне макс по километраж..?? Чисто любопитство...

Коментар

205 без ремап и 235 след. скорости по километраж
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                              205 без ремап и 235 след. скорости по километраж
                              Ъм с малко попътен вятър и 220 прави...Бива... сега съвсем ми се прииска ремапче )
                              Прикачени файлове

Коментар

Jimy написа:
                                ако се кара на къси разстояния, градското на 1.6 hdi достига и до 10л./100км., но нека се изкажат притежателите
                                /предполагам, че става въпрос за пежо 207, щото е от този подраздел на форума им, надявам се нямат нищо против че ги цитирам/Ако това е верно ... то нашите печки са си суперски?! В нашият форум има ли някой с такова пежо, за да потвърди или отрече?
                                Абсолютни глупости са това.Карах средно по 2000 км на месец градско из София (САМО), Ситроен Берлинго, 2.0HDI, обикновено с 3 човека и пълен багажник с инструменти и стълба.Лятото с постоянно включен климатик по колонка и пътни листи ми даваше разход 6.5/100. Зимата - около 6.

Коментар

Working...
                                X