Моето последно замерване на разход беше извънградско със средна скорост 90км, климатик през цялото време при околна температура по табло 39 градуса. Изминати 1100км. с 55л. гориво. Като карам със скорост над 120 промяната е голяма. Със сигурност заводските данни за извънградско се правят с не повече от 90км., защото все пак говорим за коли, а не за самолети. Само мисълта какво се случва при среща с друг обект при скорост от 120км. ми се отщява да мисля какво ще се случи при скорост 180-190км...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
emzo написа:Като ти гори 10 градско, сподели средната скоростFiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Коментар
-
asus написа:emzo написа:Като ти гори 10 градско, сподели средната скоростA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:asus написа:emzo написа:Като ти гори 10 градско, сподели средната скоростFiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC
Коментар
-
Колеги, градското напоследък стана много лакомо с тия безсмъртни пешеходци, легнали полицаи и пешеходни пътеки през 50 метра Засечете средна скорост на градско, едва ли ще е повече от 25 км/ч. Как да горят по-малко тия коли ? Пробвал съм Марчето - ТД100 - с 90 км/ч гори 4/100. Маршрута - Русе - Плевен - Русе, без климатик, 2-ма души в колата без багаж. При "юркане" - 140 - 170 км/ч , включен климатик, 3 -ма души с багаж за море - около 5,5/100 . Това и дават и по каталог. На градско си хваща 8 -9 /100, че по някога и нагоре. Все пак трябва да знаеш и как да мачкаш газта според терена, натоварването и машината, а не само да натискаш до ламарина, а тя да върви колкото си може. Трябва си усет, иначе разхода може да "порастне" доста :DОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
При средна скорост 17км./ч. разхода ми е 8л./100км. Маршрута ми е като описаният от Dido_Lyubenov в Гоце Делчев.Извънградско при средна скорост 75 км./ч. без климатик разхода ми е 4,5л./100км. с още двама души, сам ако съм свалям още 200мл. в най-добрият случай. Това е по маршрут Гоце Делчев-София и Гоце Делчев-Благоевград. Спазвам ограниченията навсякъде, общо взето "икономията" на време е минимална, 15 минути за 200км. сравнявайки с колеги от фирмата минаващи същият маршрут, ама единият казва че под 6л./100км. не може да падне с Пасата.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Колеги, градското напоследък стана много лакомо с тия безсмъртни пешеходци, легнали полицаи и пешеходни пътеки през 50 метра Засечете средна скорост на градско, едва ли ще е повече от 25 км/ч. Как да горят по-малко тия коли ? Пробвал съм Марчето - ТД100 - с 90 км/ч гори 4/100. Маршрута - Русе - Плевен - Русе, без климатик, 2-ма души в колата без багаж. При "юркане" - 140 - 170 км/ч , включен климатик, 3 -ма души с багаж за море - около 5,5/100 . Това и дават и по каталог. На градско си хваща 8 -9 /100, че по някога и нагоре. Все пак трябва да знаеш и как да мачкаш газта според терена, натоварването и машината, а не само да натискаш до ламарина, а тя да върви колкото си може. Трябва си усет, иначе разхода може да "порастне" доста :DF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:Dido_Lyubenov написа:Колеги, градското напоследък стана много лакомо с тия безсмъртни пешеходци, легнали полицаи и пешеходни пътеки през 50 метра Засечете средна скорост на градско, едва ли ще е повече от 25 км/ч. Как да горят по-малко тия коли ? Пробвал съм Марчето - ТД100 - с 90 км/ч гори 4/100. Маршрута - Русе - Плевен - Русе, без климатик, 2-ма души в колата без багаж. При "юркане" - 140 - 170 км/ч , включен климатик, 3 -ма души с багаж за море - около 5,5/100 . Това и дават и по каталог. На градско си хваща 8 -9 /100, че по някога и нагоре. Все пак трябва да знаеш и как да мачкаш газта според терена, натоварването и машината, а не само да натискаш до ламарина, а тя да върви колкото си може. Трябва си усет, иначе разхода може да "порастне" доста :DОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Bane
Преди 2 години като вадех книжката, инструктура като караше, бордовия му даваше 3.5 моментен. Колата беше Ситроен C4 турбо дизел, не знам как му се води точно обозначението, но беше 2007 година.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар