Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

и аз така

Коментар

BO написа:
      Напоследък карам доста леко и спокойно. Често ми се случва да карам на 1000оборота Като сменям скоростите, по високата скорост ми връща често оборотомера до 1000 оборота.Иначе стандартно ако не бързам карам около 1600-1700 оборота и сменям. Оп на 1000-1200 пада и пак така нагоре с 10% натиснат педала на газта Ако бързам на около 2500 сменям.Ако бягам, сменям на 4000 много ясно
      Според мен ще е малко по-добре да караш с 13% или защо не и цели 17% натиснат педала на газта, че с 1000 оборота ъгловата скорост на коляно-мотовилковата група е твърде малка за натоварване, а като прибавим и по-ниското налягане на маслото... Отделно от това и на трансмисионната част не й е хубаво, увеличаване хлабините в касетата на диференциала. П.П: Съжалявам за разочарованието
      TD_100, че е кръгло число.

Коментар

340км извънградско 230км градско 38л Лукойлска нафта6,7 л/100кмспокойно каране
        A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
        e30 forever!

Коментар

Реших да си направя следния експеримент. Започнах да си записвам по колко литра сипвам в колата и колко километра изминавам. Та минах вече 2000 километра....със среден разход 7литра на 100 килметра, което за мен е доста добре. Около 900 километра(София-Бургас и обратно) са изминати със спокойно каране в порядъка на 110-120 км/ч без климатик. Около 600 са със доста бързо извънградско каране 150-160км/ч с включен климатик както и преминаване на прохода шипка с пълна газ нагоре. Останалите около 500км са градско каране в софия. Та смесен разход от 7/100 за мене е супер...очаквах доста повече Лошото е, че трябва да замразя засичането за кратко време, понеже си спрасках картера в една дупка .
          Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Adrenalin написа:
            Аз не разчитам на него просто отбелязвам че си прави каквото си иска и друго ми е странно,доколото знам резервара побира 60л като му сипя 20 полавъка отива точно в средата а преди зареждане стрелката на полавъка е в червената зона така да се рече пред изгасване...остава варианта че като е в червеното има около 7-8 л а това ми се струва малко невъзможно
            ...хименно колега,резервата е точно 7литра!
            Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
            Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
            http://www.keepfighting.ms

Коментар

4,1л/100км нафтичка на 6 скорост при 100км/чградско 6-6,5л/100кмСупер икономична е новата количка, тия двигатели помпа-дюза били голяма работа
              A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
              Punto Sporting 1.9JTD 2003
              ex. Fiat Marea TD100 1998

Коментар

Я пак да споделя разход от моя дизелак.Изминати 800 км с 46,7 литра или 6 л/100.Пътя е София-Русе(320км)-градско малко(20км)-около Русе(140км)-Русе-София(320км).Първата отсечка София-Русе беше бърза 140 км/ч по магистралата, а извън нея пак 130-140 км/ч, където няма населени места (време за пътуване 3 часа и 10 мин.). В колата бях само аз.В обратната посока в колата бяхме аз, жена ми и бебето и с пълни багажник и задни седалки с багаж. Климатика беше пуснат през цялото време, а скоростта 110-120 до 130 макс.Заредих в петък на бензиностанция "Литекс" на Гара Подуене и снощи пак оттам си допълних липсващите почти 47 литра.Много хубава нафта и колата си върви :D

Коментар

Последните 218км. изминах с 16 литра, което за градско си е постижение. Заинатих се да видя колко може да харчи като си я карам лекичко без да наказвам голфаджиите . Бях започнал да се чудя след зимния ми разход от 9,4л/100км. дали нямам някъде проблем, но явно си е ОК
                  My car is the best :P
                  Fiat Tempra SW 1.9 TD

http://moskvich-bg.org/phorum-5.2.6a/index.php?5

Коментар

Разхода по борд.компютъра има ли голяма разлика с реалния,по колонка.?
                    Punto 1.9 JTD

Коментар

Незнам още колко точно гори моята,но ми се струва доста за дизелче...Последния път за 140 км смесено ми изгори към10 л

Коментар

Всичко е до нафтата и тежестта на крака. Аз моето JTD колкото по-леко го карам толкова повече гори Засега най-икономично ми е на 5-та с 2300 оборота с около 115-120км.
                        Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

ам аз незнам още колко ми е разхода но може ли някой да ми каже колко точно е резервоара на бравата...1,9 ТД100 98-ма година за да мога да сметна някакъв разход
                          Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                          BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                          BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Резервоара на Бравата е 60 литра.
                            fiat Brava 1,9TD 75 -октомври 1998

Коментар

liubaka написа:
                              че то това означава че съм минал ~650км с 30л. нафта...то така като го смятам излиза под 5/100 разхода а имам към 300км извънградско другото градско във Варна...нещо невероятно ми се струва...мене ми светеше лампата като напълних резервоара и не помня колко сипах ама май беше към 40 и нещо литра...сигурен ли си за тази цифра?
                              Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                              BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                              BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
                                liubaka написа:
                                че то това означава че съм минал ~650км с 30л. нафта...то така като го смятам излиза под 5/100 разхода а имам към 300км извънградско другото градско във Варна...нещо невероятно ми се струва...мене ми светеше лампата като напълних резервоара и не помня колко сипах ама май беше към 40 и нещо литра...сигурен ли си за тази цифра?
                                Засича се като се пълни до горе и след известен пробег се пълни пак до горе.Другото е филмация
                                A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
                                Punto Sporting 1.9JTD 2003
                                ex. Fiat Marea TD100 1998

Коментар

Working...
                                X