Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Забравих ли да спомена ? - служебна кола Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
      Е па мойто служебното гори по 2000л за няма и час... Пък как лепи за облегалката- идея си нямате
      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

dobrujanetza написа:
        emzo написа:
        Е па мойто служебното гори по 2000л за няма и час... Пък как лепи за облегалката- идея си нямате
        Да не си пилот на самолет? Щото друго дето да лепи на седалката и да има такъв разход - нема
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

garfunken написа:
          Между другото понеже имам и впечатления от еднокомби Ксантия 2,0-HDI-110к.с. също с ремап, усещането е, че тегли и тръгва по-добре в ниските, но там турбината е по-голяма от на бравата. Там средния разход се движи около 6, но колата празна е 1500 кг , което е доста в сравнение с килограмите на бравата. .Но пък и по-мъжката се кара, заради окачването, понеже пък возията там е уникална.HDI-то някак по-не люби високите обороти, докато при JTD имаш усещането, че двигателя си носи спокойно 4500 оборота, без да се сърди много.Иначе колегата emzo ,с реното дето му стигало 14 литра направо ме разби.
          HDI-то нее лош мотор. Скудото на бащами беше с такъв, моторът е изключително здрав, правил съм какво ли не с него пробвал съм му пълните възможности, каране до ограничителя на 1ва 2ра 3та и 4та, и какви ли още не експерименти, и въвеше много, но понеже е товарно беше с доста къси скорости 1-ва - 40 2ра- 70 3та -110...на втора си тръгвах без проблем както плавно, така и със въртене на гуми. иначе турбото спираше да надува на 4200, като започваше от 1500. последните месеци преди да се продаде се караше само от мен. Разходът градско съм го свалял до 8, а извънградско до 6/100, това при празна кола. Моторът нее лош и е наистина здрав, но някакси работи по шумно от JTD-то, въпреки, че е common-rail.

Коментар

За последните 3000км борд компютъра показва 4.8 като реалните са 5.
            FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

jenshen73 написа:
              dobrujanetza написа:
              emzo написа:
              Да не си пилот на самолет? Щото друго дето да лепи на седалката и да има такъв разход - нема
              Не съм пилот, наземно обслужване съм.
              Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

4,9л/100км. Марштута е до Гърция и обратно. 1100км с поне 3-4 прохода. Каране до 110 - най вече около 100, че под 100 не мога на 6-та да карам. На завоите със 70-80. Около 400км са ми с климатик.Като цяло до сега съм много доволен от раход и вървеж от помпе-дюзето
                Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

колега Герака ако е помпа-дюза не е ли 116кс ако става въпрос за аудито деиначе по-темата последните 1900км разхода е 7л което за мен е постижение за НИСЪК разход
                  Bravo 1.9d 97г

Коментар

на мен по борд компютъра ми изписа 5,2 на Стило 1,9 JTD като съм на 40 км софийско и 100 междуградско със доста изпреварвания и агресивно каране, последните 7 км съм го карал на 150+ км/ч, но да не забравим, че откакто сипвам словенска нафта разхода падна с 1 литър ако го карам в ниски обороти до 1700 пада под 4,2
                    FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

tambuhtaneca написа:
                      на мен по борд компютъра ми изписа 5,2 на Стило 1,9 JTD като съм на 40 км софийско и 100 междуградско със доста изпреварвания и агресивно каране, последните 7 км съм го карал на 150+ км/ч, но да не забравим, че откакто сипвам словенска нафта разхода падна с 1 литър ако го карам в ниски обороти до 1700 пада под 4,2
                      и откъде е тази словенска нафта? някаква нова верига бензиностанции?

Коментар

u_bo написа:
                        tambuhtaneca написа:
                        и откъде е тази словенска нафта? някаква нова верига бензиностанции?
                        еми тук я докарва един. има си цистерна и бензиностанция
                        FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Русе-София-Русе и малко градско=690 км.38 л. нафта Разход ~ 5,50l/100km.Clima ON all the time.Speed 100-160km/h. Само на магистралата под 140км/ч не паднах. По другия път 100-120км/ч.
                          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

tyson написа:
                            Русе-София-Русе и малко градско=690 км.38 л. нафта Разход ~ 5,50l/100km.Clima ON all the time.Speed 100-160km/h. Само на магистралата под 140км/ч не паднах. По другия път 100-120км/ч.
                            Бахти че то във високите скорости гори кат 1.9....
                            Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Потвърждавам разхода на колегата tyson, при мен по маршрута Благоевград-Разград - 5.23 (за отиване и връщане). Имам показанията в едната посока (на връщане) с по-леко каране и климатик само от София до Благоевград.
                              Прикачени файлове
                              Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

BO написа:
                                ...п.п. Между другото вървя към рекордно нисък разход от както колата е в мен и като имам крайния резултат ще се похваля :D...
                                Ами ей на, дойде времето да се похваля.Разхода го смъкнах до 6.79л/100км п.п. Врътнах точно 10к на колата. От тези 10к имам точно 403км извънградско, едно излизане до Троян.Това означава, че шофирането ми е около 96% само градско. Та за 96% градско шофиране средния разход ми е 7.8л/100км Дизел руулз
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X