Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Равносметката за последния месец:1180км с 85 литра - 7,2/100. Според борд компира - 6,4 От тях - Хасково - София - Хасково и Хасково - В.Търново - Хасково = 800км, останалите близо 400 - тежко градско, вече и с климатик.Извънградското в по-голямата си част е с ’добро’ каране. Правих междинно засичане на около 320км - пълен-пълен, само извънградско по магистрала - 6,5/100, като съм поддържал 140-150 по целия път.Аз съм доволен. Извода е че колата ми е доста икономична за вървежа, който има. Най-икономичната която съм имал досега Градското ми е ужасно за колата - там разхода с клима е сигурно поне 9,5/100, ако не и 10/100Коцев - разликата от моя и твоя разход е само шофера Колите са с еднакви мотори
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Алфетката е предразположена към по-висок разход Още има хора, дето не ми вярват, че правя 10/100 градско.Лагуна 2.2 дци под 12 НЕ мога да я сваля.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

истината е че натискаш ли сериозно педала на газта няма начин разхода да е малък
        Bravo 1.9d 97г

Коментар

От Нови Искър до град Провадия,варненско за 4:20 часа от пълен резервоар сега е на една точка преди средата.Скорост 90-160 средно 120-140 км
          Bravo 2.0 Multijet 165 2009

Коментар

530км с 25 литра дизел ,повече от доволен съм.
            FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

Фиат брава 1,9JTD-105 с ремап от http://www.vrperformance.net/ среден разход 5,5л/100км със засичане пълно - пълно за изминати 850 км от които около 60% градско и 40% извънградско, без много големи изцепки, но и без влачене. Мисля, че е съвсем прилично като разход. Имайки впредвид, че и климатика си работи постоянно с изключение на сутрините.
              Ситроен Ксантия HDI-110 +++
              Фиат Брава ELX 1,9JTD-105 +++
              Рено Лагуна 1 фаза 2 - 1,6 16v K4M

Коментар

Ренде Лагуна комби, 1600кг, 225/45/17"2.2 дци 150 коня.Трима души я караме, ето статистика:аз - 12.5/100 градско СТЗначалника - 11/100колегата - 14/100климатроника е постоянно включен, термостата е нов, ЕГР-а е запушен, друго не мога да проверя по колата, нямам Рено Клип подръка.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                  Ренде Лагуна комби, 1600кг, 225/45/17"2.2 дци 150 коня.Трима души я караме, ето статистика:аз - 12.5/100 градско СТЗначалника - 11/100колегата - 14/100климатроника е постоянно включен, термостата е нов, ЕГР-а е запушен, друго не мога да проверя по колата, нямам Рено Клип подръка.
                  Ако дизел ми даде 14/100 и то убит като Реното, директно си прерязвам вените.Само за протокола - ако на БМВ-то му взимам душата колкото може, ама през нощта, за да не вися в задръстване по 30 минути на светофар, а и за да може да му вземеш душата истински, над 13 не мога да го докарам.А некъв мототор с 50% по-малка кубатура, по-леко, и само с един задвижващ мост да ми даде 14 и директно харакири, сепуко и анти депресанти на куп, за да е пълна агонията п.п. Между другото вървя към рекордно нисък разход от както колата е в мен и като имам крайния резултат ще се похваля :Dп.п.2 - Дизела харчи много когато е студен (комън рейл-а) и го караш по-агресивно. Демек ако се кара на къси разстояния и е постоянно в синия сектор на температурата, то е малко кофти ситуация. Като настроя борд-а да ми показва в литри на час и разликата между студен и загрял двигател ми е от порядъка на 3.5 до 4 пъти!
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Със Стилото с 14л нафта минавам 300 км смесено каране и градско и извън. :D :D
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

E то това е по борд комп ама и истината е мноооооого близо и да, къси разстояния ама то загрее ли един път, цял ден е топло в жегите
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

BO написа:
                        emzo написа:
                        Ако дизел ми даде 14/100 и то убит като Реното, директно си прерязвам вените.Само за протокола - ако на БМВ-то му взимам душата колкото може, ама през нощта, за да не вися в задръстване по 30 минути на светофар, а и за да може да му вземеш душата истински, над 13 не мога да го докарам.А некъв мототор с 50% по-малка кубатура, по-леко, и само с един задвижващ мост да ми даде 14 и директно харакири, сепуко и анти депресанти на куп, за да е пълна агонията п.п. Между другото вървя към рекордно нисък разход от както колата е в мен и като имам крайния резултат ще се похваля :Dп.п.2 - Дизела харчи много когато е студен (комън рейл-а) и го караш по-агресивно. Демек ако се кара на къси разстояния и е постоянно в синия сектор на температурата, то е малко кофти ситуация. Като настроя борд-а да ми показва в литри на час и разликата между студен и загрял двигател ми е от порядъка на 3.5 до 4 пъти!
                        зимата наистина много, имам чуството , че бензин малолитражка го превъзхожда, щото загрява 2-3 пъти по бързо
                        Punto JTD
                        http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

Между другото понеже имам и впечатления от еднокомби Ксантия 2,0-HDI-110к.с. също с ремап, усещането е, че тегли и тръгва по-добре в ниските, но там турбината е по-голяма от на бравата. Там средния разход се движи около 6, но колата празна е 1500 кг , което е доста в сравнение с килограмите на бравата. .Но пък и по-мъжката се кара, заради окачването, понеже пък возията там е уникална.HDI-то някак по-не люби високите обороти, докато при JTD имаш усещането, че двигателя си носи спокойно 4500 оборота, без да се сърди много.Иначе колегата emzo ,с реното дето му стигало 14 литра направо ме разби.

Коментар

Е 14 е с ръчка де, на спокойно сигурно ще падне на 10-11 градско.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Както и да е, но така или иначе Рено не можаха за толкова години да направят читав дизелов мотор. Да не се обиди някой сега с Рено!

Коментар

Последните 5 000 - 5,8 среден разход. Извънградското е силно преобладаващо като км. Карането е неикономично.
                                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                                X