Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отдели 300лв и разхода ти ще стане като на А3-ката Тези 120коня на Аудито са след чипосването нали така? На мен не ми е известно да има мотор на TDi 120к.с
    Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Да аз съм написал ,че е с чип.Но на ТД-то не може да се сложи чип защото не е с електронно управление на помпата и турбото но виж ако беше JTD там нещата стоят по друг начин
      На мъж които знае как да чука винаги ще му отворят

Коментар

Е тогава грешката е моя. Но няма начин да няма начин. С пари и добри майстори се постигат чудеса. За моя мотор знам че е 300лв и става малко по динамичен. Не ми се иска да го оставям при майстори - не им вярвам! Щом работи значи не се пипа
        Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Абсолютно си прав
          На мъж които знае как да чука винаги ще му отворят

Коментар

а

мойто PUNTO JTD ми дава от 13km-с литър градско - до 25km -с литър извънградскомисля че със спортен марков филтър ще падне доста

Коментар

по последни данни и засичания около 10/100 в най-големия бушон и пик в центъра. приятно съм изненадан, но чудеса не стават - преди 10-на дена смених термостат и резултата е налице
              FIAT MAREA 1.9 TD100 ELX

Коментар

Колеги, това е точният разход на този двигател (Ланча Либра 2.4jtd).Както се вижда разхода по борд компютър е точно 8л/100км.Разход по колонка е 8.4л/100км.Това е в София, НО...Стил на каране:- Икономично, "нормално", с редки "изрязвания" до червеното, колкото да ме ръгне звука и вървенето на колата.- През повечето време на периода със засичането автомобила рядко е загрявал над 70 градуса. В повечето случаи винаги, когато съм натискал колата да си покаже зъбите, е била загряла до 90 градуса, за това и не съм я натискал много често.- Карането не е чисто "софийско", тоест това не е в типичните задръствания на София, което може да се види и по средната скорост, която тема сме я разисквали много...Надявам се да съм бил най-точен...
                Прикачени файлове
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

tesiv написа:
                  по последни данни и засичания около 10/100 в най-големия бушон и пик в центъра. приятно съм изненадан, но чудеса не стават - преди 10-на дена смених термостат и резултата е налице
                  В смисъл...?Има ли разлика с развален термостат или с работещ?
                  >>JDM<<

Коментар

rollin написа:
                    tesiv написа:
                    В смисъл...?Има ли разлика с развален термостат или с работещ?
                    ми да - прав си че не става ясно разхода е понижен поне с литър, да не кажа и повече, защото по едно време ме беше страх да смятам - харчеше като трактор
                    FIAT MAREA 1.9 TD100 ELX

Коментар

няма общо термостата с разхода, цитирам майстор, който определено разбира доста - и да има, каза, че е около 100-200гра иначе, аз съм с НЕработещ термостат и сега зимата карам доста, разхода ми е малко над 8 макс 9, като считате, че не я гаса като чакам, а си се топля поздрави колеги,
                      A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                      e30 forever!

Коментар

ЧНГ на всички съфорумници! Здрави и с много парички за да се грижиме за фиатките... ВЕХ---ЖТ, незнам за майстора, но аз си го усещам по джоба. за да потвърдя на 100% - ще засека по прецизнопоздрави
                        FIAT MAREA 1.9 TD100 ELX

Коментар

София-Варна-София, каране нормално (над ръба на закона - извън градско 100-110км/ч, магистралата 140-150км/ч)На отиване 6л/100кмНа връщане в големия сняг - вчера вечерта, естествено доста по-бавно 6.3л/100км.През повечето време (където и когато е възможно) колата бе на автопилот. Казвам го това, защото по принцип харчи малко повече на автопилот.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

rollin написа:
                            Фиатите си горят повече по принцип от др. автомобили, но за сметка на това като го настъпиш знаеш, че ти си човека.Колегата кадето беше писъл по-горе за Астрата, че горяла по-малко искам да го питам:-Има ли разлика във вървенето ба 2-та автомобила?Относно пушенето ... всички фиати пушат(каде от нафта; каде не загряла или с прецакан термостат и тн..)Но синия дим не е никак добре(по принцип това е изгоряло масло)
                            Не го плаши! При сваляне на оборотите разтоварва филтъра! Ако е масло ще изпушва при форсаж, а не при падане на оборотите!ПОЗДРАВИ
                            Fiat Marea JTD 105 09.2000г

Коментар

Преди седмица си взех Пунто1.7юТД 1996г. на Лукойл го заредих до горе Плевен-Беклемето и обратно на Лукойла до горе 200км/11л. тоест 5,5л./100км и следтова 108км/9л. в Плевен и се чудя дали не е висок този разход за градското но все пак по каталог го дават 8.6л
                              Fiat Punto ELX 1.7TD 1996g.

Коментар

Нормален е разхода ти градско спокойно.Мощния двигател дава по малък разход в града ,а и на дълго също.
                                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                                X