Отдели 300лв и разхода ти ще стане като на А3-ката Тези 120коня на Аудито са след чипосването нали така? На мен не ми е известно да има мотор на TDi 120к.с
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Колеги, това е точният разход на този двигател (Ланча Либра 2.4jtd).Както се вижда разхода по борд компютър е точно 8л/100км.Разход по колонка е 8.4л/100км.Това е в София, НО...Стил на каране:- Икономично, "нормално", с редки "изрязвания" до червеното, колкото да ме ръгне звука и вървенето на колата.- През повечето време на периода със засичането автомобила рядко е загрявал над 70 градуса. В повечето случаи винаги, когато съм натискал колата да си покаже зъбите, е била загряла до 90 градуса, за това и не съм я натискал много често.- Карането не е чисто "софийско", тоест това не е в типичните задръствания на София, което може да се види и по средната скорост, която тема сме я разисквали много...Надявам се да съм бил най-точен...A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
rollin написа:tesiv написа:по последни данни и засичания около 10/100 в най-големия бушон и пик в центъра. приятно съм изненадан, но чудеса не стават - преди 10-на дена смених термостат и резултата е налицеFIAT MAREA 1.9 TD100 ELX
Коментар
-
няма общо термостата с разхода, цитирам майстор, който определено разбира доста - и да има, каза, че е около 100-200гра иначе, аз съм с НЕработещ термостат и сега зимата карам доста, разхода ми е малко над 8 макс 9, като считате, че не я гаса като чакам, а си се топля поздрави колеги,A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
София-Варна-София, каране нормално (над ръба на закона - извън градско 100-110км/ч, магистралата 140-150км/ч)На отиване 6л/100кмНа връщане в големия сняг - вчера вечерта, естествено доста по-бавно 6.3л/100км.През повечето време (където и когато е възможно) колата бе на автопилот. Казвам го това, защото по принцип харчи малко повече на автопилот.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
rollin написа:Фиатите си горят повече по принцип от др. автомобили, но за сметка на това като го настъпиш знаеш, че ти си човека.Колегата кадето беше писъл по-горе за Астрата, че горяла по-малко искам да го питам:-Има ли разлика във вървенето ба 2-та автомобила?Относно пушенето ... всички фиати пушат(каде от нафта; каде не загряла или с прецакан термостат и тн..)Но синия дим не е никак добре(по принцип това е изгоряло масло)Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар