Ай да се похваля и аз На извънградско с EFIX DIESEL E5 на Ромпетрол - около 4/100. Имаше около 30% нафта от ЛукОйл, надявам се като се изчистя от гадната нафта напълно, да смъкна още малко На всичко отгоре в момента споменатата ромпетролска нафта е с 4 стотинки по-евтина от Екто-то на лука.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Абе тоя ЛукОйл и аз съм забелязъл,че като заредя там и много по-бързо ми светва резервата а маршрута е все един и същ......ще минавам и аз на ЕКО........93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
00' Fiat Bravo JTD 105 SX "SS.Steel/Trofeo" - Ръмжи и бега! (вече на бащата)
* * * * * * * * * * * * * *
Стигат ли ти парите, значи не ти стига въображението!!
Коментар
-
От лампа до лампа 370км със 50лв нафта от Лукойл обикновен дизел, 260км извънградско претъпкан с багаж, другите 110км мешано градско с примеси на извънградски маршрут на портмоне излиза около 5.0л/100км борда пак казва същото. Сега заредих Ромпетрол да видим какъв разход ще даде само градско в Русе.Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
-
tomsan написа:От лампа до лампа 370км със 50лв нафта от Лукойл обикновен дизел, 260км извънградско претъпкан с багаж, другите 110км мешано градско с примеси на извънградски маршрут на портмоне излиза около 5.0л/100км борда пак казва същото. Сега заредих Ромпетрол да видим какъв разход ще даде само градско в Русе.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Ай да се похваля и аз На извънградско с EFIX DIESEL E5 на Ромпетрол - около 4/100. Имаше около 30% нафта от ЛукОйл, надявам се като се изчистя от гадната нафта напълно, да смъкна още малко На всичко отгоре в момента споменатата ромпетролска нафта е с 4 стотинки по-евтина от Екто-то на лука.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:tomsan написа:От лампа до лампа 370км със 50лв нафта от Лукойл обикновен дизел, 260км извънградско претъпкан с багаж, другите 110км мешано градско с примеси на извънградски маршрут на портмоне излиза около 5.0л/100км борда пак казва същото. Сега заредих Ромпетрол да видим какъв разход ще даде само градско в Русе.Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
-
Ходих до Плевен с малки отклонения по трасето, и понеже след Бяла - русенско не съм пътувал скоро и не знаех къде са залагат последно и къде има камери, си карах с 90 км/ч , и само на места с до 110 -120 км/ч за кратко. Бяхме само двама в колата, и както казах с ромпетролска нафта. Преди това имах едно ходене до село - 50 + 50 км, и малко гадско - около 150 - 200 км. До сега с нафта от друго място не съм падал под 5/100 , че даже и 5,5/100. Но тоя разход е за последното ходене - Русе - Плевен - Русе с малко отклонения от маршрута, и с около 20 км градско включени - 380 км общо. И пак подчертавам - около 4/100 да речем +0,3 - 0,2 . Не съм го засичал съвсем точно. Дори нямах намерение да го засичам, заатова е около. И не съм карал по инерция никде - нямам тоя нвик ( професионално "изкривяване" ).Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Чак 4л е малко преувеличено ,защото едва ли има колега да кара като мен с окло 80км и въпреки това реално стигам 4.3 -4.5л. Да ,само на дълъг път може да даде толкова, но има ли и малко градско реално е около 4.5л. Лятото когато имаше сбирка на Китен при влизане в Бургас ми даваше 3.9л за разстоянието от Ловеч до Бургас ,но от Бургас до Китен се вдигна на 4.3л. Така че много зависи по какъв път се кара. Каквото и да си говорим двигателите JTD си горят най малко нафта в сравнение с останалите .Мое наблюдение.
Коментар
-
коцев написа:Чак 4л е малко преувеличено ,защото едва ли има колега да кара като мен с окло 80км и въпреки това реално стигам 4.3 -4.5л. Да ,само на дълъг път може да даде толкова, но има ли и малко градско реално е около 4.5л. Лятото когато имаше сбирка на Китен при влизане в Бургас ми даваше 3.9л за разстоянието от Ловеч до Бургас ,но от Бургас до Китен се вдигна на 4.3л. Така че много зависи по какъв път се кара. Каквото и да си говорим двигателите JTD си горят най малко нафта в сравнение с останалите .Мое наблюдение.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Е, аз преди 4 години заредих на Ромпетол, ама май само рекламата на бензиностанцията беше такава, защото колата се скъса пуши, чак си мислех че е за основен рмонт. От тогава до септември миналата година бягах от Ромпетрол като циганче от учителска стая. За съжаление попаднах и на една уж ШЕЛ, ама добре че капнах само 10 литра. Сега съм твърдо решен да зареждам само на Ромпетрол, и то на определено място. Ако съм много далеч, ще му мисля.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
На Ромпетрол нафтата си е перфектна, двигателя работи по тихо, няма пушеци....... и най важното е, че никога не съм наливал количества от 58-59л. Светва ми лампата и зареждам около 50-52л. На Еко след светване все си събирам по 55 и нагоре. На Лукойл никога няма да заредя, не ме кефят. Ще угасна и ще ходя с тубата пеша, но при тях не зареждам.
Коментар
-
Откровено казано, тук на Лукойл нафтата е по-добра от тая на ЕКО. А на Петрол е по-добра от тая на Лукойл. За ШЕЛ нямам мнение, а на ОМВ нещо я развалиха. Само Ромпетрол, докто я развалят и нея, ако изобщо я развалятОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар