Пък аз си мисля, 8.6/100 градско било много, кви 10 , кви 11 бе хора ?
Колко ти е градското при около 12-13км/ч средна скорост :Dп.п. По стечение на обстоятелствата след последното зареждане на резервоара в момента съм на 17км/ч средна скорост и разход около 10.5/100км. Демек точно в споменатите граници :Dп.п.2 Всички коли, които съм карал забелязвам, за да си докарат градския разход по книга са нещо между 19 и 23км/ч средна скорост.
а баш. Средната скорост е важна, градско имам и със средна от 35 до 50 и гори 5,5, имам градско и с 10 до 15 и гори 10-11. Имам извънградско със средна от 65 до 80 и гори от 4,7 до 5,3, както имам и таковас ъс средна 136 и разход 7 и нещо. Вчера гледах хисторито на зарежданията на либрата при теб и като гледам средната ти скорост и консумацията, същото дава и при мен, стига да се завъртя около твоята средна скорост, което при минаване през града не знам как да го докарам...само по околовръстното успявам.Мен ме устройва чудесно мотора- като ми трябва мощност си я имам, като искам икономично и него си имам. Само желание да има..
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Моята я карам със работещ двигател,иначе не ще да върви.Гори ми комбинирано градско и извънградско 4л дизел на 100 километра без значение с колко километра в час карам!
Браточка, как докра тоя разход бе ??? И аз карам ТД100 ама ..... Под 5 само извънградко пада и то без климатик
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Моята я карам със работещ двигател,иначе не ще да върви.Гори ми комбинирано градско и извънградско 4л дизел на 100 километра без значение с колко километра в час карам!
Браточка, как докра тоя разход бе ??? И аз карам ТД100 ама ..... Под 5 само извънградко пада и то без климатик
Не знам колегите как го правят този разход. На Marea-та (ТД100) й дават градски разход по каталог 8.5. Според мен е невъзможно разхода да е много под това. Май наистина всяка кола гори колкото му се иска на шофЕра :D :D :D
Ей сега ще ти обясня - отивам на бензиностанция със точно измерена туба от 4 литра -пълня я от колонката и после я изливам във резервоара.След изминати 100 километра точно по километраж тези 4 литра са изгорени на 100 %!!Значи ми гори 4 на 100!
Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Ей сега ще ти обясня - отивам на бензиностанция със точно измерена туба от 4 литра -пълня я от колонката и после я изливам във резервоара.След изминати 100 километра точно по километраж тези 4 литра са изгорени на 100 %!!Значи ми гори 4 на 100!
И как измерваш, че точно тези 4 литра са изгорени?Маркуча от ГНП-то директно в тубата ли го боцкаш?
Абе няма гаранция че е изгорила точно тях, щото са се омешали с другите литри в резервоара. Колата как ша ги познай точно тия 4 литра ?
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
За 48км градско в Мездра 2.36л. пълно-пълно. При предното зареждане напълних до капачката изчаках да се избистри и досипах леко докато течността не стигне точно до ръба на гърловината ,платих и погледнах пак беше до горе. Днес след като минах тия 48км. пак по същия начин и даде 2.36 как да не го обичам това Стило.
Русе - Бургас - 5.5 - сам - яко ръчка - 110 - 120 - 140, в прохода 80-90...на магистралата след Шумен 140-150-170... Един Кашкай се мъчеше да ме стигне...на отиване с жената и децата - културно каране - 5.7
Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар