Привет.Днес на обяд запалих колата и тръгнах и след около 30 секунди се размига лампата за маслото,мига равномерно също около 30 секунди и угасна.Изгасих колата, запалих на място и се повтори същото.Маслото ми се е вдигнало на максимума и имам извести съмнения ,но искам и да чуя и някое друго мнение.Довечера ще пробвам да видя на лаптопа ще ми покаже ли нещо в процес на мигане на лампата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лампа за маслото на Фиат Седичи дизел
Collapse
X
-
Има DPF и моите съмнения сочат към това което е казал колегата s_bankov.За момента я погледнахме и няма записани грешки.Довечера ако имам време ще я погледна пак с МЕС.Според мен маслото има мирис на нафта но не съм сигурен.Докато си играхме в почивката да я гледаме с един телефон на третото палене светна сервиза и колата угасна и докато мигаше сервизният ключ не запали.Подадох колтакт наново и ключа спря да мига и запали,карах я из града и си върви нормално като пак след малко започва да мига и после угасва.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
BO написа: Преглед на мнениетоПросто е дошъл сервизният интервал, който ти казва да сменяш маслото на двигателя.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
Както е казал колегата по горе зануляване то го направих с МЕС но след доста псувни и помощ от приятел.Имам ЕЛМ327 WI FI през който не мога да направя обратна връзка от лаптопа към колата и нищо не се получи,мога само да гледам какво има из компа на колата.Обадих се на приятел който извади някакъв друг ОБД адаптер с кабел и всичко си дойде на мястото.В момента има 50000 км сервизен пробег в обратно броене и 20000 масло от нулата нагоре.Не мога да си обясня нещо и то е как със същият ЕЛМ мога да нулирам самоадаптациите на Бравата която кара синът ми, но там преди него ползвам трипинов кабел към адаптера.Незнам как се получават тези неща, но важното е че се получи.Поздрави.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
milen11 написа: Преглед на мнениетоКакто е казал колегата по горе зануляване то го направих с МЕС но след доста псувни и помощ от приятел.Имам ЕЛМ327 WI FI през който не мога да направя обратна връзка от лаптопа към колата и нищо не се получи,мога само да гледам какво има из компа на колата.Обадих се на приятел който извади някакъв друг ОБД адаптер с кабел и всичко си дойде на мястото.В момента има 50000 км сервизен пробег в обратно броене и 20000 масло от нулата нагоре.Не мога да си обясня нещо и то е как със същият ЕЛМ мога да нулирам самоадаптациите на Бравата която кара синът ми, но там преди него ползвам трипинов кабел към адаптера.Незнам как се получават тези неща, но важното е че се получи.Поздрави.
Коментар
-
rumen59 написа: Преглед на мнениетоЗдравей колега
Аз съм със същия двигател...1,9-120к.с. Седичи
И ми се случи същото.......
Палиш..лампата гасне нормално и след време започва да мига(45-50сек.)
и пак гасни.
Днес смених маслото и пак периодично ми намига .
Трябва да се нулира със софтуер ли ?Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар