Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мултипла 115кс проблем с турбо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мултипла 115кс проблем с турбо

Здравейте,
    Имам следния проблем с Фиат Мултипла 115кс : При изпреварване на колона от тирове на магистралата колата изпиука и светна engine check. Имам закачен ELM на OBD буксата и видях грешката: Р0236. След връщане на газта чека изгасна и си продължих пътя. Пуснах си на живи данни желаното налягане на турбината и актуалното. При рязко натискане на газта реалното изостава с до 400mbar. При плавно ускоряване си вървят заедно и надува колкото трябва (стига до 2100мбар заедно с атмосфернотo). EGR e затапен. Почистих мап сензора.Не видях да има спукан маркуч. При даване на газ на място геометрията се движи. Някакви идеи ?
    Fiat Stilo 1.9 JTD ,Rover 45 2.0 TID , Peugeot 106 1.3 RALLYE , VW Golf 1 1.6 , Lancia Prisma 1.6, Fiat 126 , Lada 1300

А кога е затапен тоя EGR?
    Преди седмица го играх тоя филм. Де що има клапан, сензор и маркуч ревизирах, всичко е ОК, а колата забива муцуната и не върви.
    Накрая извадих и ламаринката с която съм затапил EGR и се оказа, че е пробита. Изрязах нова, смених я и всичко си дойде на мястото!
    Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

Провери си първо ЕГР-а дали не е пробила ламаринката ако е здрава гледай внимателно маркучите на турбината вземи един полверизатор напълни го със сапунена вода и напръскай маркучите някои друг да и подава газ и внимателно гледай по същият начин провери и интеркулера.

Коментар

Проблема се оказа скъсан маркуч от интеркулера към смукателния колектор. Без сваляне няма шанс да се види. Резка все едно е забит нож.
        Fiat Stilo 1.9 JTD ,Rover 45 2.0 TID , Peugeot 106 1.3 RALLYE , VW Golf 1 1.6 , Lancia Prisma 1.6, Fiat 126 , Lada 1300

Коментар

Working...
        X