Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Пунто 1.9 дизел, губи антифриз

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Пунто 1.9 дизел, губи антифриз

Правиха ми тестове на изгорелите газове и на главата, казаха, че е гарнитурата. Въпроса ми е: дали може да е от друго нещо?

Колега,ако няма течове/огледай внимателно/,най-вероятно са познали!Ако е така отзад на ауспуха трябва да излиза бял дим,/особено когато колата е студена/ и да мирише отвратително.Също така би било редно да ти "надува" водните съединения и евентуално да изхвърля течност/антифриз/,тъй като вкарва компресия във охладителната течност,а е възможно да пресече и маслото.Моя съвет е да отидеш на още една проверка за изгорели газове в охладителната течност.

Коментар

Ходих на тест за изгорели газове в охладителната течност, но ми казаха също, че е гарнитура, но маслоохладителя има филтър ли какво е, не знам точно и той е за смяна. За 5 месеца съм сменил почти всичко, и се чудя дали да я продам, защото за гарнитура и кутия ми искат 700 лв, а има и някои външни забележки, а самата кола струва 2000 лв..., но е с нов съединител, тампони, маншони, гуми, амортисьори, обслужена, винетка, каско и много други неща. Сега ще я погледна дали пуши бяло и дали мирише на лошо, но тестовете на газовете бяха светло зелени, а момчето ми каза, че ако са жълти е пукната главата, ако са сини нищо и няма, ако са зелени или тъмно зелени е гарнитура. Познати са ми, няма да ме лъжат поне, но нали знаете - Проверката е най-висшата форма на доверие

Коментар

Има течове, аз самия ги виждам. Давам газ примерно 1,2,3-та до 4 хиляди и почва да капе капки. За 2 дни изчезва антифриз ли ще е, вода ли ще - каквото и налееш там - изчезва

Коментар

Първо си отстрани течовете и виж дали надува в казанчето. От къде капе?

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Първо си отстрани течовете и виж дали надува в казанчето. От къде капе?
            Капе покрай двигателя посока - надолу, но не разбирам там точно откъде

Коментар

Предполагах, че ще капе в посока - нагоре, но щом казваш.
              Вземи един фенер, нагъзи се и си огледай мотора. Като локализираш теча го снимай и го пусни тук. С "не разбирам там точно откъде" никой тук не е в състояние да ти даде съвет.

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Click image for larger version

Name:	IMG_20170528_120316.jpg
Views:	1
Size:	268,4 KB
ID:	2094689

Name:	IMG_20170528_120306.jpg
Size:	223,1 KB
ID:	2094690Click image for larger version

Name:	IMG_20170528_120331.jpg
Size:	231,0 KB
ID:	2094691Click image for larger version

Name:	IMG_20170528_120351.jpg
Size:	220,0 KB
ID:	2094692

Name:	IMG_20170528_120429.jpg
Size:	172,2 KB
ID:	2094693Click image for larger version

Name:	IMG_20170528_120437.jpg
Size:	160,7 KB
ID:	2094694Click image for larger version

Name:	IMG_20170528_120507.jpg
Size:	144,4 KB
ID:	2094695Click image for larger version

Name:	IMG_20170528_120523.jpg
Size:	177,7 KB
ID:	2094696
                Това са местата където е текло и се е стичало, ако на някой му говори нещо

Коментар

На последната снимка, болтът, който се вижда го стягах и не течеше. Една сутрин имаше локва и беше изтекъл антифриза, стегнах болта и спря, но сега е стегнат и тече

Коментар

Водна помпа,или тапа.При всички положения ще трябва да се свалят капаците на ангренажния ремък и ще се види от къде тече!

Коментар

Значи може да не е главата така ли?

Не разбирам много, но мисля, че главата е от другата страна, бъркам ли се? Когато я обслужвах към декември не сменихме водната помпа, уж за по-евтино...
                      Последна редакция от shavershianbrah; 28.05.2017, 13:44.

Коментар

Отваряйте капака на ангренажа и вижте водната помпа преди да е изтропата и да хвърлиш мотора окончателно. Не знам какви газове мерите при положение, че около ремъците е оляно с антифриз...

Коментар

Утре ще я дам за главата, но ще им кажа преди да я свалят да проверят помпата

Коментар

водна помпа бе кво толкова го мислите.
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Главата е спукана и гарнитура трябва, а и да - водна помпа също

Коментар

Working...
                              X