Правиха ми тестове на изгорелите газове и на главата, казаха, че е гарнитурата. Въпроса ми е: дали може да е от друго нещо?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Пунто 1.9 дизел, губи антифриз
Collapse
X
-
Колега,ако няма течове/огледай внимателно/,най-вероятно са познали!Ако е така отзад на ауспуха трябва да излиза бял дим,/особено когато колата е студена/ и да мирише отвратително.Също така би било редно да ти "надува" водните съединения и евентуално да изхвърля течност/антифриз/,тъй като вкарва компресия във охладителната течност,а е възможно да пресече и маслото.Моя съвет е да отидеш на още една проверка за изгорели газове в охладителната течност.
-
Ходих на тест за изгорели газове в охладителната течност, но ми казаха също, че е гарнитура, но маслоохладителя има филтър ли какво е, не знам точно и той е за смяна. За 5 месеца съм сменил почти всичко, и се чудя дали да я продам, защото за гарнитура и кутия ми искат 700 лв, а има и някои външни забележки, а самата кола струва 2000 лв..., но е с нов съединител, тампони, маншони, гуми, амортисьори, обслужена, винетка, каско и много други неща. Сега ще я погледна дали пуши бяло и дали мирише на лошо, но тестовете на газовете бяха светло зелени, а момчето ми каза, че ако са жълти е пукната главата, ако са сини нищо и няма, ако са зелени или тъмно зелени е гарнитура. Познати са ми, няма да ме лъжат поне, но нали знаете - Проверката е най-висшата форма на доверие
Коментар
-
PSG написа: Преглед на мнениетоПърво си отстрани течовете и виж дали надува в казанчето. От къде капе?
Коментар
-
Предполагах, че ще капе в посока - нагоре, но щом казваш.
Вземи един фенер, нагъзи се и си огледай мотора. Като локализираш теча го снимай и го пусни тук. С "не разбирам там точно откъде" никой тук не е в състояние да ти даде съвет.
Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100
Коментар
-
Значи може да не е главата така ли?
Не разбирам много, но мисля, че главата е от другата страна, бъркам ли се? Когато я обслужвах към декември не сменихме водната помпа, уж за по-евтино...Последна редакция от shavershianbrah; 28.05.2017, 13:44.
Коментар
-
Отваряйте капака на ангренажа и вижте водната помпа преди да е изтропата и да хвърлиш мотора окончателно. Не знам какви газове мерите при положение, че около ремъците е оляно с антифриз...
Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар