Моля вече препатилите с такъв проблем да ми помогнат,че става досадно това форсиране по светофарите или след изключване от скорост! Стило 1.9 jtd
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Форсиране по време на движение-все едно,че заяжда педала на газта но не е така.
Collapse
X
-
panasonic1 написа: Преглед на мнениетодай малко повече информация колко често се случва, диагностика прави ли му?
Коментар
-
Не мисли че диагностиката няма да покаже нищо тя показва всичко само трябва да занаеш какво да гледаш например в твоят случай може да се пгледне компа какво получава като информация от педала за газта.
Така че те съветвам да отидеш някъде на диагностика при човек които разбира,мисля че има хора от форума които са в твоят район и ще се отзовът.
Иначе ако имаш време и излишни средства мога да те посъветвам да смениш и почистиш някоия друга част.
Коментар
-
На мареа има 6 пинова бяла букса над жабката, която е за потенциометъра на газта и ми създаваше такива проблеми. С почистване с контактен спрей нямам проблеми вече 6 год.Провери при Стило дали е там.
Това самофорсиране може да е и от турбина, макар да е краен вариант. Не упоменаваш до колко оборота се форсира, пушеци има ли. Следи нивото на маслото.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
cokata_23 написа: Преглед на мнениетоНа мареа има 6 пинова бяла букса над жабката, която е за потенциометъра на газта и ми създаваше такива проблеми. С почистване с контактен спрей нямам проблеми вече 6 год.Провери при Стило дали е там.
Това самофорсиране може да е и от турбина, макар да е краен вариант. Не упоменаваш до колко оборота се форсира, пушеци има ли. Следи нивото на маслото.Последна редакция от tjtjtjtj; 17.05.2017, 10:20.
Коментар
-
tjtjtjtj написа: Преглед на мнениетоТова аз лично не съм го пробвал още но жената твърди,че когато започне форсирането ако натисне спирачка се оправя.
След като казваш че няма никакви странни признаци ,най добре се насочи към електрониката и окабеляването.
Започни от самият педал в него влиза букса извади я и прегледай почисти я също.
Пак да спомена че диагностиката ще даде по ясна представа за проблема.
Коментар
-
През почивните дни отделих малко време на колата и свалих педала на газта. Успях да стигна до самия потенциометър и видях,че графитните писти са в сравнително добро състояние. Напръсках го обилно с контактен спрей също и буксата и го поставих на мястото му. След тази манипулация повече не се е форсирал.
Коментар
-
Почти сигурно е че вината е в педала ама вземи ходи някъде на диагностика да се види по добре не че диагностиката неможе да те подведе ама е по-добрият ваиант отколкото да вземеш втора ръка и ако го направи пак да се чудиш новият ли дава проблем или има друго. Иначе има вариант и компа и окабеляването до него, но на този етап 80% за педала хвърлям вината аз.
Коментар
-
panasonic1 написа: Преглед на мнениетоНе мисли че диагностиката няма да покаже нищо тя показва всичко само трябва да занаеш какво да гледаш например в твоят случай може да се пгледне компа какво получава като информация от педала за газта.
Така че те съветвам да отидеш някъде на диагностика при човек които разбира,мисля че има хора от форума които са в твоят район и ще се отзовът.
Иначе ако имаш време и излишни средства мога да те посъветвам да смениш и почистиш някоия друга част.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар