Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешно зацепен ремък симптоми...? Или лош двигател...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не казвам да се взима нов, всеки сам си прави сметката, просто давам насока, ако белезите са все още видими, може и със стария да се провери.
    Просто искам да вникна в проблема, затова питам, кое и как е проверено.
    За надуването, нямам идея колко е силно, но щом е имало толкова гняс, може и отдушника на блока да е запушен някъде около сепаратора. Колегата казва, че проблем с паленето не е имал, при това, като сложим и много зле дюзите, първите, с които също е палел без проблем, сега, ако сметнем и духане, поради загуба на компресия, нещата не се връзват, може да е ЖТД, ама за някои работи си трябват условия.
    Либра 1,9 жтд 2000г. LX
    Фиат Крома 1,9 2009г.
    Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.

Коментар

Парадокса е, че няма кой да каже какво й е на тая кола. Пишем тук разни работи ама като отида в някой сервиз и се кръстят... Никой дори не се осмелява да свали даже капака на клапаните...
      Да наистина колата пали без проблем. Няма мощност, което е факт. Трака високо горе и то трака остро независимо от обороти и температура, НО от време на време това тракане изчезва... Сякаш трака аванс... Но по-остро. Предполагам, че ако беше биела до сега да е се е показала през блока, поне да не се чудя какво е.
      И пак идваме до никъде с едно вдигане на рамене и ходене по-мъките.

Коментар

Що не заснемеш един видеоклип да го видим това пусто тракане...
        FIAT BRAVO GT JTD 105 '00
        То е като да си зарежеш свястната жена и да тръгнеш по курви - правят много готини работи, дават голям кеф, ама знаят и много курвенски номера, те тва е!
        Fiat Auto S.p.A

Коментар

Ся вярно, че е дизел ама чак толкова неандерталец не съм.

Коментар

не те знам от къде си,ама си намери точния майстор.явно попадаш на разни некадърници

Коментар

Е какво ще кажеш за този шум ivel?

Коментар

Я кажете поне от какво мога да взема такъв двигател? Стило-то е ясно. Алфа 147? Крома? Опел? Ланчия? Става дума за гол двигател. Блок-глава-картер. Стойките и лапите са ясни, че са различни.
                Последна редакция от Zeroone; 30.03.2017, 17:13.

Коментар

с какво масло е тая кола бе.
                  а това да купиш мотор е котка в чувал. що си мислиш че няма да се отваря.
                  имам едно предположение. вала не е от тоя мотор. клапаните бият яко. но явно има компресия.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

До утре вечер, няма да мога да чуя клипа на читав компютър, сега разчитам само на телефона, но на 99% съм сигурен, че това не е реалната сила на чукането, просто телефона много променя и усилва по ниските честоти по време на запис.
                    Либра 1,9 жтд 2000г. LX
                    Фиат Крома 1,9 2009г.
                    Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.

Коментар

Да, така с клипа е кофти наистина, но дава някаква представа.

Коментар

на мен не ми прилича на чукане,а по-скоро детонации.от къде идват-неправилно зацепен ремък,превъртяла ролка на кол.вал ,което е следствие на счупена шпонка и не на последно място си провери датчика на рейла,защото при извадена букса,шумът е подобен.още нещо съм срещал-разменени букси на мап сензора и датчика на рейла-ако се не лъжа отново имаше зловещи детонации.според мен не се занимавай да си купуваш друг двигател.на твоя му няма нищо.това ,че от капачката на маслото хвърля капки масло е нормално,все пак вала се върти и плиска.ако имаш съмнения просто просто измерете компресията.с друго не мога да ти помогна.

Коментар

Лошото е, че не свети нито чек нито нищо... Никъде не намира грешки при диагностика. Луда работа. Това са 2-та симптома- няма мощност и това тракане.

Датчика за налягане ли? Счупена шпонка на колянов вал?
                          Последна редакция от Zeroone; 30.03.2017, 21:59.

Коментар

Маслото капе от одушниците
                            тел.0897943620

Коментар

Зероне,първо проверете зацепването на ангренажа.след това ако е ОК, проверете компресията на всички цилиндри.Ако там има разлика значи тази кола е удряла клапани и само е сменен ангренажа за продажба.Дали е от италиански или наш мангал джамбазин можем само да гадаем на боб.При криви клапани компа няма да ти каже смени ги.Единственно показва някакава глупост от сорта:несъответствие между газоразпределителен и колянов вал.Тази грешка я показва винаги или почти винаги при смяна на ангренаж.За друг модел вал малко е съмнително поради простата причина че струва пари а и никой търгаш няма да инвестира в подобна кола.Може Банков да е прав,може и да не е,но това не е повод да му пилите х.....я колко мнения има.Като се поизцапаш с масло доволно мненията са ти най малкия кахър.Успех и пиши
                              198mjet Bravo

Коментар

Поразчистих темата.
                                Клипа не дава ясна представа за масивността и силата на чукането.
                                Не виждам смисъл да стреляте в тъмното и да се обиждате взаимно.
                                Нека бъде измерена компресията на тази кола и тогава много неща ще станат ясни.
                                За мен проблема е в клапаните. Дали е с друг вал - ами отворете го този капак - не е толкова сложно. Може да чука и бутален болт.

Относно това, че чукането понякога спира...да странно е, но като не съм до колата да чуя, да пипна и да видя нищо не мога да кажа със сигурност. Убеден съм, че повечето колеги с опит също. Това е като лекарска диагноза по телефона...
                                == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Working...
                                X