Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешно зацепен ремък симптоми...? Или лош двигател...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не, не ги сменям сам. И ми излиза много солено. До сега съм 800лв вън... Не разполагам и със софтуер.
    Ще гледам да оправим повдигач/клапан/пул или вал... И тогава ще отида пак на тестера.
    Просто има много малко инфо в нета. Хората казаха, че е възможно тази корекция да се дължи на лошия повдигач .
    Но наистина нямам никакво инфо нито за цени на частите нито къде да ги намеря.
    Не зная и какво е EDC 16.
    Колега досега си -800 лева заради собствената си глупост.

Не се обиждай, това е истината.Бъди на първо време честен към себе си, така ще ти е доста по лесно.

А най-голямата глупост е да отидеш в БОШ сервиз.На времето тези измамници( а и сега процедират по същият начин) "правеха" ГНП на дизелите на VW, BMW и мерцедес като искаха 850 лева за "рециклиране" + сваляне/монтаж на рециклираната помпа или 1350 лева за нова ГНП + "операцията" по свалянето и монтажа й.На практика имаха един автомонтьор в София на който изпращаха всички стари помпи, той ги почистваше от наслояванията на хубавата ни нафта и ги връщаше.Това в "сервиз Бош" струваше горепосочените суми, а ако му знаеш телефона на този автомонтьор струваше 160 лева барабар с монтаж и демонтаж на ГНП+ 2 часа от твоето време(в което му оставяш колата и си обикаляш кафенетата/кръчмите)...

Аз преди да си купя италианка разучих в кой/и сервиз могат да предложат качествена услуга.Отгоре на това се оказа и на добра цена сервизната услуга.

И това е в сила за всяка една марка автомобил.

И аз като теб не разбирам, но и не се опитвам да си правя сам автомобила - не ми е това работата.
    И макар да е купих като теб само с външен оглед и "на звук" на работещ двигател не съм имал проблем досега.
    Просто ако имам и най-малкото съмнение я "водя" на "сервизен лекар" - домашните й JP-та които я познават.

Ако и този не успее да помогне я води при Румен (Рубигсервиз) - има му данните в Алфа ромео форума.А като гледам и в този форум има хора които разбират италианските дизели.

Виж тук и алфа ромео форума за сервизите които разбират от италианки коли.

П.П. за тези 800 лева, а сигурно и за по-малко досега щеше да караш самолет.
    Последна редакция от alfa racer GTA; 26.03.2017, 15:16.
    алфист по рождение, италианец по желание

Коментар

Ходих в Бош сервиз, но явно не си прочел, че не ползвах услугите им. И да факт е, че с дюзите имаше проблем. С тези не, че се е съживила, но разлика има. Толкова разпиляно и объркано си си написал поста, че нищо ние схващам да си призная...

Нека все пак да поясня от де идат тези 800лв...
      4 броя дюзи от dieselparts 4х130лв=520
      180лв за стенд в automotors - монтаж и демонтаж
      Монтажа на сегашните ми дюзи 40 лв
      Бях купил и 2-ри комплект дюзи, които се оказа, че някой е правил опит да ги ремонтира в час по труд и техника- 100лв...

Както спонемах утре я оставям при Жоро и дано поне ми каже какво й е... Не знам дали ще успея да я рмонтирам на момента, че пари и нерви не останаха вече. Всеки вдига рамене и не му се занимава. ОЩЕ ПОВЕЧЕ Стилото 115 jtd се изисквало и друг инструмент за обслужването, който дори и този Жоро нямал.
      Както споменах тракането се губи... Ако трябва ще работи на място докато се появи... Нали ви казвам човека се въртя 1 час отдолу и отгоре да разбере АДЖЕБА кво става. Накрая вика "Докарай ми я в понеделник, че ме хвърли в размисли..." За първи 2-ри път имам европойска кола и много взе да ми къса нервите...

Коментар

И диагнозата е ясна... Двигателя е зле... Днес я оставих при Жоро и всичко се изясни. Като цяло за 2-ри път купувам европейска кола и за 2-ри път съжалявам.
        На кратко колата има огромно духане в картера. Дебитомера омазан до неознаваемост, а на мап-а направо му затапена дупката . Има нужда от реглаж на клапани, но острото тракане явно идва от нещо по-сериозно.
        Купи си Фиат, че да те е яд...

Коментар

какво ще рече- двигателя е зле.духал бил,ами как да не духа ,все пак е дизелов мотор.пак ти казвам,че много трудно се умарят тези мотори.

Коментар

Зная. Обаче е факт. Може би е бил прегрят... Като я взех термостата стоеше отворен и колата не загравяше. Няма катализатори. Като подадеш газ и от отдушника хвърчи масло. От капачката препъскват малки капки. И ДА наистина няма мощност тая кола... Ама тотален мъртвец. Ще ме мине някое обикновенно SDI 65 коня... Трябваше да ви снимам какви бяха дебитомера и мапа... Засъхнало масло в солидни количества.

А колата на диагностика се оказа на 250 000 км (на километража пише 145 000 :D :D ). Да нито е много нито е малко. Язък за годишната винетка и застраховка...
            Последна редакция от Zeroone; 27.03.2017, 21:27.

Коментар

Маслото капе от одушниците на капака на капаните толкова сериозно надува.невероятно за този мотор но е факт.
              тел.0897943620

Коментар

Сваляйте и миите. колектора най вероятно е задръстен но предполагам че с почистване и на мап и маф и разкисване на сегментите е се оправи.
                Жоро надуй с компресор пред през камерите за да провериш гарнитурата на главата.
                Проблема на тия мотори не е че са европейски а че са дизели с много високо ниво на еко норми.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колата не губи антифриз. Колегата почисти мап и маф и ефекта беше почти нулев. Да спомена ли пак ОСТРОТО тракане високо в двигателя, което някои хора през цялото време се опитват да ме убедят, че са клапаните.

За сега единствения ми вариант, който обмислям е покупка на друг двигател. Е има и вариант да я дам и за старо желязо ако ми писне още малко от нея...

Коментар

е,това ще ти е най-голямата грешка.нищо му няма на мотора ти,отворете капака и всичко ще лъсне.ако ще я даваш за старо желязо ми пиши на лични.

Коментар

Не е възможно от едни не регулирани клапани толкова да няма мощност и толкова да трака...

Коментар

Може, може, как да не може...

Това ще ти е най-евтината процедура досега, така че по-добре ги проверете!
                        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Няма при кого... Всеки бяга от тези коли и явно има защо! Дори и майсторите! Представям си като дойде ред да сменям ангренаж.

Дайте идея за сервизи. Ама такива да свършат работа в или около Пловдив.
                          Жоро нямал инструмента за да провери центровка... Той спомена, че за Стило интрумента е по-друг. Иначе човека е точен и отзивчив.
                          Последна редакция от Zeroone; 29.03.2017, 01:38.

Коментар

Здравей, дай да уточним, в предишно мнение, пишеш, че центровката е проверена. С какво и къде е проверена?
                            Фиксатора за коляновия вал, който е различен на Стило, от какво е различен?
                            Фиксатора върши работа за бърза проверка, но ако се сменя ремъка с нов, той има белези, които са ясно видими и си става без специални инструменти. Лично съм сравнявал на няколко 1,9 и 2,4 ЕДНОВАЛКИ. Това е, ако не е мръднала някоя шпонка, но ако е мръднала и фиксатора няма да ти помогне.
                            Либра 1,9 жтд 2000г. LX
                            Фиат Крома 1,9 2009г.
                            Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.

Коментар

да,за ангренаж може да ги отбягват,ама незащото се сменя трудно,а точно обратното и майсторите не могат да ти вземат много пари.ако е vw тди да видиш как ще искат-хем скъп ангренаж,хем по-труден за смяна,хем ще вземат повече пари

Коментар

Може да купи нов ремък ще го залепя на ново по белезите не е проблем но това няма да реши проблема с надуването на маслото и ще са грешно дадени пари.
                                тел.0897943620

Коментар

Working...
                                X