Не, не ги сменям сам. И ми излиза много солено. До сега съм 800лв вън... Не разполагам и със софтуер.
Ще гледам да оправим повдигач/клапан/пул или вал... И тогава ще отида пак на тестера.
Просто има много малко инфо в нета. Хората казаха, че е възможно тази корекция да се дължи на лошия повдигач .
Но наистина нямам никакво инфо нито за цени на частите нито къде да ги намеря.
Не зная и какво е EDC 16.
Ще гледам да оправим повдигач/клапан/пул или вал... И тогава ще отида пак на тестера.
Просто има много малко инфо в нета. Хората казаха, че е възможно тази корекция да се дължи на лошия повдигач .
Но наистина нямам никакво инфо нито за цени на частите нито къде да ги намеря.
Не зная и какво е EDC 16.
Не се обиждай, това е истината.Бъди на първо време честен към себе си, така ще ти е доста по лесно.
А най-голямата глупост е да отидеш в БОШ сервиз.На времето тези измамници( а и сега процедират по същият начин) "правеха" ГНП на дизелите на VW, BMW и мерцедес като искаха 850 лева за "рециклиране" + сваляне/монтаж на рециклираната помпа или 1350 лева за нова ГНП + "операцията" по свалянето и монтажа й.На практика имаха един автомонтьор в София на който изпращаха всички стари помпи, той ги почистваше от наслояванията на хубавата ни нафта и ги връщаше.Това в "сервиз Бош" струваше горепосочените суми, а ако му знаеш телефона на този автомонтьор струваше 160 лева барабар с монтаж и демонтаж на ГНП+ 2 часа от твоето време(в което му оставяш колата и си обикаляш кафенетата/кръчмите)...
Аз преди да си купя италианка разучих в кой/и сервиз могат да предложат качествена услуга.Отгоре на това се оказа и на добра цена сервизната услуга.
И това е в сила за всяка една марка автомобил.
И аз като теб не разбирам, но и не се опитвам да си правя сам автомобила - не ми е това работата.
И макар да е купих като теб само с външен оглед и "на звук" на работещ двигател не съм имал проблем досега.
Просто ако имам и най-малкото съмнение я "водя" на "сервизен лекар" - домашните й JP-та които я познават.
Ако и този не успее да помогне я води при Румен (Рубигсервиз) - има му данните в Алфа ромео форума.А като гледам и в този форум има хора които разбират италианските дизели.
Виж тук и алфа ромео форума за сервизите които разбират от италианки коли.
П.П. за тези 800 лева, а сигурно и за по-малко досега щеше да караш самолет.
Коментар