Колеги, забелязах, че въздушният ми филтър е омаслен в единият край (там където свършва тръбичката, връщаща картерните газове). Не знам дали е индикация за сериозен проблем тай като от щеката за маслото не духа газове и разходът на масло е минимален.След като излязат от блока картерните газове минават през една метална кутийка (№ 10 на картинката) - не знам тя за какво е. Ако е някакаъв маслоуловител, възможно ли е да е задръстен и да не си върши ефективно работата?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Омасляване на въздушният филтър на Пунто 1,7ТД
Collapse
X
-
Тая малка кутика при мен не е нищо особено(дедра1.6бензин) и аз мислех че е маслоуловител, ама не! незнам каква и е ролята но тя си е просто като капачка за която в горния и краи е хваната маркуча за картерните газове. В тая така наречена капачка неможе и да се сложи (или да е имало)нещо щото по средата има едно ребро и тва е. До колкото съм чувал ако има маслоуловител тои е в самия маркуч, предствалява едно като пружина, лично никога несъм го виждал дори съм си мислел дали да не си приспосубя един маслоуловител ама така си и остана. На мен същоми омаслява горе при филтъра малко но разхода на масло ми е едва 500 грама на 10 000км и тва 10В40 затова и не се занимавах повече. Друг е въпроса че нещо ми се мотае из главата че при дизелите тва масло значеше нещо, имаше общо с турбото ли , но колгите дизелджии ша си кажат.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
-
Колега и аз се терзаех за същото нещо преди време. Чесно да ти кажа спрях да се притеснявам. То така и не се изясни съвсем проблема а и нямам време и средства да ходя по майстори. Гледали са я и са казвали - "Какво искаш от една стара кола - нормално е". Мога да кажа, че за 5000км грам масло не е изхарчила колата. Ето я темата:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...FF%E2%E0%ED%E5Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
Аз не се притеснявам особено, тъй като колата си върви и няма други течове на масло, но искам да сложа риплейсмънт филтър и се чудя как да избегна омасляването му. Мисля си да сложа маслоуловител от друг модел (например от Алфа 155 V6 - ако стане един приятел има такава за части) и филтър за картерни газове (напр K&N).Технически не съм много компетентен, но си мисля, че подобно изпълнение няма да има негативни последствия върху двигателя.FIAT Punto 1.7TD
Коментар
-
n_nikolow написа:Аз не се притеснявам особено, тъй като колата си върви и няма други течове на масло, но искам да сложа риплейсмънт филтър и се чудя как да избегна омасляването му. Мисля си да сложа маслоуловител от друг модел (например от Алфа 155 V6 - ако стане един приятел има такава за части) и филтър за картерни газове (напр K&N).Технически не съм много компетентен, но си мисля, че подобно изпълнение няма да има негативни последствия върху двигателя.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
tzetzo_slavista написа:И на мен ми прави впечатление,че филтъра се омаслява в единия край!Нивото на маслото не мърда и това ме успокоява донякъде.Иначе идеята с маркучето и много интересна-може и аз да пробвам.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
мда колеги и аз го имам този проблем при пунтото при мене цапаше целия филтер.абаче го реших по-най тъпия начин който прават сички с руски автомобилимаркуча просто го пуснах на долу някаде между двигатела и сега не цапа.тука обаче почвам да се запитвам дали не сам сгрешил с тая изцепка дет самнаправилBravo JTD
*Stage 1 Cold Air Intake
*Stage 2 Software upgrade "remap"
*Stage 3 Boost Pressure Control Valve
*Stage 4 TuRbo gt1756 Hibrid
Коментар
-
И при моето е така, исках да си сменя филтъра миналата събота, но ми предложиха накакъв за 26 лева и аз отказах....обещаха да донесат по евтин края на тази седмица. но стария филтър го видях - беше омаслен в единия край. и аз очаквам да видя от снимката как си го направил Додо 155Punto ELX 1.7TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар