Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Stilo има ли DPF?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

yacco + филтъра + смяната < 100 лв.
    Изминати 14 к км. и пак yacco, но ще го сменя на 10 к следващия път, за да ми се води на кръгло число по километраж
    Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

Колега valioboy, благодаря за информацията. Количеството масло, заедно с филтъра при мен го дават 4,7 литра. Не знам как ти стигат 4 л. при теб, след като двигателите би трябвало да са еднакви. Наистина при смяна не се източва абсолютно всичкото масло, та евентуално би могло.
      Колега dabadaba, маслото което ползваш е едно от най-реномираните на пазара.
      Toyota Corolla Verso 2,2 D4D 2008
      Fiat Stilo 1,9 D Multijet 120 2006

Коментар

valioboy написа: Преглед на мнението
        Не знам къде ги гледате тия цени,по спецификация от производителя си дават точно Selenia 5w30 и вече трета година си карам кромата 120 мултиджет точно с това масло, е за сега мотор е перфектен,нямам никакви оплаквания.Карам с това масло както зимата ,така и лятото ,мисля ,че някой го е сметнал това за лятото и зимата вече.
        Цената на маслото беше 36лв. за 2 литра сега са го вдигнали на 38 лв.за 2 литра.Не знам стилото ти колко побира,но кромата с 4 литра е перфектно,които струват 76лв., за подобен аналог ще дадеш 50-60 лв.,а и става въпрос за нещо което го сменяш кажи речи веднъж на година.Те за толкова други неща си отиват маса пари ,та за масло 20 лв нагоре-надолу.Ето линк за маслото : https://maslo1.com/%D0%BC%D0%B0%D1%8...nergy-5w-30-2l
        1. Цените на Selenia WR P.E ги гледам в дилъра на Фиат "Ауто Италия", за да няма после "То е менте, Selenia е боклук".
        2. Какво дава производителят за Stilo 1.9 MultiJet 120, е написано в официалното ръководство на автомобила, линк към което може да намериш няколко поста по-горе.

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Колега калкам,по горе съм ти написал какво масло се препоръчва от КАСТРОЛ за твоята машинка.На некои колеги и 3 литра може да са им добре,но за моторите на крома не са добре.На крома мжет120кс и 150кс количеството масло в картера е 4,5литра.Това не си го смуча от пръстите а е инфо от може би най добрия производител на масла(мое мнение и на мн други).Така че си грамотен човек,отвори си интернет и си помогни сам.Всичко останало е интерпретаций за качествени масла и тн.От опит в БГ знам че всичко което се търгува е почти 99%измама.Ти си решаваш.Аз карам Браво със същия мотор и това е количеството на маслото 4,7 литра.Кромата е с друг маслен филтър защото мотора е пригоден и за опелските астра жектра сигнум зафира и е малко по различен и може би оттам идва диференцията от 200грама
          198mjet Bravo

Коментар

GeletoFIATbravo написа: Преглед на мнението
            ....Кромата е с друг маслен филтър защото мотора е пригоден и за опелските астра жектра сигнум зафира и е малко по различен и може би оттам идва диференцията от 200грама
            Колегата сигурно отдавна си е купил масло...Ама тъЙ и тъй всеки дърпа чергата към своите предложения и аз да си кажа в тази връзка за да не ме заболи главата - Е, па какво ми е тогава на моето предложение GM 5W30. Хем специално за Опел, хем на почти два пъти по-ниска цена, хем е изпитано, хем ще бъде сменено в оторизиран сервиз, където смяната му ( 5 литра в туба) с труда и филтъра излизат към 70-80 лева. Пък и отдавна известно е, че най-много ментета на масла има на тези с известно звучене. На масло с цена от 45 лева за туба, какво да му "преправяш" ?
            A17DTС/S
            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа: Преглед на мнението
              Колегата сигурно отдавна си е купил масло...Ама тъЙ и тъй всеки дърпа чергата към своите предложения и аз да си кажа в тази връзка за да не ме заболи главата - Е, па какво ми е тогава на моето предложение GM 5W30. Хем специално за Опел, хем на почти два пъти по-ниска цена, хем е изпитано, хем ще бъде сменено в оторизиран сервиз, където смяната му ( 5 литра в туба) с труда и филтъра излизат към 70-80 лева. Пък и отдавна известно е, че най-много ментета на масла има на тези с известно звучене. На масло с цена от 45 лева за туба, какво да му "преправяш" ?
              80 лв. смяна на масло в оторизиран сервиз, трудна работа, поне за мен де и то с познати в сервиз на Опел-Бургас. Същото масло - GM 5W30., същото количество- 5л. преди 13 дни беше сменено за 118 лв. Вярно, смених и въздушен филтър. Но, колата е фиат, сервиза е опел - нормално.
              FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

80 лв. смяна на масло в оторизиран сервиз, трудна работа, поне за мен де и то с познати в сервиз на Опел-Бургас. Същото масло - GM 5W30., същото количество- 5л. преди 13 дни беше сменено за 118 лв. Вярно, смених и въздушен филтър. Но, колата е фиат, сервиза е опел - нормално.
                - Това ще го сполети майстора ако ми каже за смяна на масло токова. И то за отвиване на пробка изтичане на масло и наливане...
                Ако е с маслото виж 80 по съм съгласен 20 за работата ама 120...
                Мене ме изтряскваха 80 за смяна на масло картер и филтъра... Маслото беше от мене и филтъра...
                Уж беше 40/50/60 като отидох стана 80..... За 50 лв се е*е те една тава не могат да качат... Па за 120 отиваш на манекенка...
                Последна редакция от ; 23.02.2017, 02:04.

Коментар

Колега GeletoFIATBravo въпросът, който поставих в началото на темата беше Стилото има ли DPF и в зависимост от това да си избера необходимото масло за този тип двигатели. Както писах малко по-горе, въпросът вече е изяснен и проблеми с изборът на масло нямам. Въпросът с грамотността няма да го коментирам. В книжката с английската инструкция за Стило на стр. 259 пише количество масло с филтър - 4,7 л. От там съм го и цитирал. Това, което казваш за друг филтър е напълно възможно и сигурно е така.
                  Колега ntodorov, точно такова масло използват в колите си двама приятели със Зафири 2008 г. 1,9 CDTI и нямат абсолютно никакви проблеми. Масло в оторизиран сервиз на настоящите ми коли още не съм сменял по разбираеми причини.
                  Последна редакция от kalkam; 23.02.2017, 11:29.

Коментар

В Бова Бургас с приемчик Галина Кирова, смяна на масло GM 5В30, 5,4 литра ( наливно ) със съответния филтър и труд - 85 лв. и стотинки. Това е на 10.06. 2016 г. Откакто имам тази кола само там я обслужвам, включая и всички ремъци, ролки по обслужващ и ангренажен възел, когато я закупих. Превантивно и пак там си смених в края на декември - маслото на скоростната кутия ( 75 лв. с труд и ДДС) Сега съм на 25% от ресурса на ДВГ маслото си и ще го сменям към края на март. Пак ще пиша и ще снимам.
                    Вярно, смених и въздушен филтър
                    Колега, на мен за смяна на въздушен филтър ( те си държат на техните филтри) с труд и ДДС там ми излизаше около 40 лв. Смених го веднъж при тях и после си го сменям аз. Така, че не зная, какво те учудва цена от 80 лв. само за смяна на масло и маслен филтър. Виж си разбивката във фактурата.
                    ПС: Много мнителен форум се получава. Все едно сме на 10 години и трябва все да се доказваме и то за неща, с които пишейки си мислим, че сме от полза за колегите...Това ме изморява и вече не ме кефи. Всеки да си слага, каквото масло и на каквато цена иска. Не ми е работа вече.
                    kalkam:
                    Колега ntodorov, точно такова масло използват в колите си двама приятели със Зафири 2008 г. 1,9 CDTI и нямат абсолютно никакви проблеми. Масло в оторизиран сервиз на настоящите ми коли още не съм сменял по разбираеми причини.

Да, колега. Разбрах те, и в тази връзка те насочих към маслото GM, а препратката към оторизираните им сервизи беше за да сравня качеството на маслото и цената му... дори там.
                    Последна редакция от ntodorov; 23.02.2017, 14:29.
                    A17DTС/S

Коментар

Сега погледнах в Аутодата и верно и дават 4.5 литра.Сменям си маслото сам,наливам 4 литра и е над средата(между средата и макс-а),изчаквам 10-15 мин. да се отече,но явно си остава по-малко.

Коментар

Аз пък като ходих за моето бях им дал туба 5 л...
                        Кво са слагали и къде са го наливали върнаха ми 150/200 грама и беше натряскано над макса...
                        За ТД 100

Коментар

Ако съм те обидил на тема грамотност съжалявам.Просто ти казвам че си грамотен човек и не влагам капка зла умисъл.Както искаш го разбирай,опитах се да помогна защото съм страдал с ментета и не искам и други да страдат.Още веднъж извинение.Успех с колата
                          198mjet Bravo

Коментар

Всичко е ОК. Успех и на теб!

Коментар

ntodorov написа: Преглед на мнението
                              В Бова Бургас с приемчик Галина Кирова, смяна на масло GM 5В30, 5,4 литра ( наливно ) със съответния филтър и труд - 85 лв. и стотинки. Това е на 10.06. 2016 г. Откакто имам тази кола само там я обслужвам, включая и всички ремъци, ролки по обслужващ и ангренажен възел, когато я закупих. Превантивно и пак там си смених в края на декември - маслото на скоростната кутия ( 75 лв. с труд и ДДС) Сега съм на 25% от ресурса на ДВГ маслото си и ще го сменям към края на март. Пак ще пиша и ще снимам.

Колега, на мен за смяна на въздушен филтър ( те си държат на техните филтри) с труд и ДДС там ми излизаше около 40 лв. Смених го веднъж при тях и после си го сменям аз. Така, че не зная, какво те учудва цена от 80 лв. само за смяна на масло и маслен филтър. Виж си разбивката във фактурата.
                              ПС: Много мнителен форум се получава. Все едно сме на 10 години и трябва все да се доказваме и то за неща, с които пишейки си мислим, че сме от полза за колегите...Това ме изморява и вече не ме кефи. Всеки да си слага, каквото масло и на каквато цена иска. Не ми е работа вече.
                              kalkam:
                              Да, колега. Разбрах те, и в тази връзка те насочих към маслото GM, а препратката към оторизираните им сервизи беше за да сравня качеството на маслото и цената му... дори там.
                              Колега, трябва ли сега да пиша, че на Г. Кирова половинката, В. Киров ми е колега и съжалявам, че влизаме в такива подробности ....
                              Прав си за въздушния филтър, но на бравото е там долу до масления и се сменя със сваляне на кората под картера и не мога да го сменям ей тъй като ти го сменяш на твоя автомобил. Добре е, че истинския филтър на колата е KN и че купувам филтър веднаж на 30 к км, затова си позволявам да е на Bosch и сигурно за това ми е по-скъпо .
                              Е айде, бях решил да не пиша вече по темата, то и на автора май му стана пешман че я пуснал
                              FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Колега, трябва ли сега да пиша, че на Г. Кирова половинката, В. Киров ми е колега и съжалявам, че влизаме в такива подробности ....
                                Прав си за въздушния филтър, но на бравото е там долу до масления и се сменя със сваляне на кората под картера и не мога да го сменям ей тъй като ти го сменяш на твоя автомобил. Добре е, че истинския филтър на колата е KN и че купувам филтър веднаж на 30 к км, затова си позволявам да е на Bosch и сигурно за това ми е по-скъпо .
                                Е айде, бях решил да не пиша вече по темата, то и на автора май му стана пешман че я пуснал
                                Явно не се четем колега.
                                Моя дълъг и обстоятелствен поуст беше да разсея безпочвените ти съмнения, че смяната на масло GM 5W30 в оторизирания сервиз "трудно ще струва" 80+ лева, след като на теб са ти взели 118 лв. със смяната на въздушен филтър. За това написах, че на мен ми струваше 40 лв. смяната на филтъра с труда или с две думи : убеди ли се, че САМО смяната на масло GM 5В30 с труда в същия сервиз, чрез същия човек ти е струвало точно толкова, колкото и на мен? За чиЙ тогава първо се "съмняваме" и после си правим сметката ?
                                Иначе Г. Кирова е една приятна жена, която е в час с нещата. Познавам я от там и от тогава контактувам само с нея при нужда от записване на час при обслужване, но и аз се старая да бъда коректен клиент де и мисля, че успявам. Брат ми също обслужва колите си там и чрез нея, въпреки че никога не сме използвали омразното ми българско - "познат" и "наш човек".
                                Последна редакция от ntodorov; 25.02.2017, 22:05.
                                A17DTС/S

Коментар

Working...
                                X