Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Stilo 1.9 JTD - Първо не гасне, а след това не пали

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stilo 1.9 JTD - Първо не гасне, а след това не пали

Здравейте колеги,
    днес след външно миене на колата на автомивка, и след преминаване през няколко локви, дали от намокряне, или е съвпадение, но първо на два пъти, след изваждане на ключа и двигателя продължи да работи.
    При подаване след това на контакт и двигателя гаснеше.
    След това се появи друг проблем. Колата започна да гасне в движение.
    Имаше някакво щракане от релето което по всяка вероятност е свързано с помпата, защото при щракането се движеше леко мъркуча за излишната нафта който влиза в нафтовия филтър.
    Като извадя релето и го поставя пак и проблема временно се оправя.
    Та въпроса ми е имал ли е някой подобен проблем, и съответно как го е разрешил.
    В момента съм откачил акумулаторът и утре сутрин ще пусна Multiecuscan да видя дали ще покаже нещо.

Редактирано заглавие. Темата е преместена в правилният раздел.
    Модераторски екип на fiatforum.bg
    Stilo 1.9 JTD 115Hp

Да добавя и снимка на записаните грешки.......не че някой се е засилил да ми отговаря де

А и малко лирическо отклонение към модератора който ми е преместил темата от Електроника в Дизелови двигатели....... На 99% съм сигурен че проблема е електрически.
    Click image for larger version

Name:	stilo.jpg
Views:	1
Size:	277,3 KB
ID:	2094235
    Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

Освен да се е намокрила някоя букса при двигателя.
      Или клапана на помпата да прави проблем.
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Цъкане се чува и от релето което май е за подгревните свещи.
        Click image for larger version

Name:	maxresdefault.jpg
Views:	1
Size:	266,7 KB
ID:	2094236
        Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

от регулатора е всичко.последната грешка ти го казва.има много писано ,ама не ми се коментира,че трябва пак да си мерим пишките с този и онзи.поздрави

Коментар

Възможно е да е от регулатора, но виж и по горните грешки.
            Навсякъде дава загуба на сигнал. Все едно няма маса или нещо друго по ел.системата.
            Днес след като е престояла 24 часа си запали и няма никакви проблеми засега.
            Дано се окаже че е имало нещо мокро някъде, и като е изсъхнало и всичко да е ок.
            Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

дано да не съм лош пророк,ама няма да е за дълго.

Коментар

Според мен първото което трябва да обърнеш внимание е компа които от части се вижда на снимката огледай буксите отгоре дали не са влажни да не е хванал раждичка и да няма хубава маса.

Коментар

Ивел не се коси,старите хора са казали да се пита патило а не старило.От регулатора е тая мизерия.Преди 10на години на бравата ми го прави тоя номер незнам колко пъти но тогава нямаше толкова жтд та
                  198mjet Bravo

Коментар

мноого точно казано.

Коментар

Грешките ми се виждат доста. Провери дали имаш всички захранвания на ЕКУ-то. Провери всички маси на ЕКУ-то. Според мен имаш лоша връзка и от там е натрупало няколко грешки.
                      04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

не разбрахте ли ,че грешките са стари и просто не изчистени

Коментар

не разбрахте ли ,че грешките са стари и просто не изчистени
                          Е кака разбра че са стари грешките.

Коментар

ами помисли,винаги се чистят и тогава се коментира,а в случая са записани и ги обсъждаме тук напразно

Коментар

Грешките, разбира се, не бяха стари. В периода в който гаснеше колата се появяваха и след изчистване при първото гаснене пак бяха там.
                              След като се оправи сама, предполагам поради изсъхване на нещо си нито е гаснала нито записва грешки.
                              Ако някой има идея какво може да се е намокрило, нека сподели. Предполагам ще е нещо около лявото колело.
                              Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

Working...
                              X