Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов акумулатор , нови свещи и пак не палим

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

или смучеш въздух или не идва напрежение до свещите.компресията я пренебрегваме,защото е палена и друг път на студено
    От каде може да смуче въздох и имам круша да я стисна ли тая круша преди палене аз даже незнам за какво е тая круша

Коментар

Jokersa написа: Преглед на мнението
      От каде може да смуче въздох и имам круша да я стисна ли тая круша преди палене аз даже незнам за какво е тая круша
      ВъздОх може да смуче отвсякАде - корпус на горивен филтър, снадки по горивопроводите и т.н.
      Стисни я тая круша, не бой се. Крушата се използва при смяна на горивния филтър, за да подкачиш гориво. Отделно, че в нея има обратни клапани.
      Отвори си пробката на горивния филтър и почвай да стискаш крушата докато не излезе нафта. Преди да затвориш пробката подмени уплътнението. Оригинално е с дифтунга, но малко коли съм виждал останали оригиналното изпълнение. Ако нямаш подходяща маслоустойчива гарнитурка (сигурно нямаш), може да смениш пробката с обикновен къс болт (по спомени 5мм), шайба и отдолу навита тефлонова лента. До тук си напълнил горивния филтър с гориво.
      След това отваряш обезвъздушителката на помпата и помпиш докато излезе и от там нафта. За да не изцапаш може да набиеш шлаух от медицинска система, която да отвежда нафтата в шише. Започне ли да тече гориво, затваряш. До тук си обезвъдушил и горивопровода до помпата. Опитваш да запалиш - трябва поне да се опита да запали.

За да разбереш дали проблемът ти е въздух, най-кардиналното решение е да захраниш помпата директно от чисто шише с гориво. Ако запали и заработи ОК, започваш да търсиш проблема по горивопроводите. Как - с прозрачни маркучи. Ако и така не стане - лошо.
      Последна редакция от PSG; 22.01.2017, 18:47.

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Запали но се разтресе цялата
        Възможно ли е някоя свещ да е дефектна
        Уж са нови ама ....

Коментар

Какво направихте, за да я запалите?

Новите свещи е слабо вероятно да са дефектни. Колата ще запали и без свещи след много въртене. С една неработеща няма начин да не запалиш.

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Толкова много ядове за едната некачествена нафта.

Не искам да коментирам, но мога да предположа къде си сипвал последно (и то от евтината).
            Просто сипи хубава добавка и долей поне 10 литра хубава нафта.
            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа: Преглед на мнението
              Толкова много ядове за едната некачествена нафта.

Не искам да коментирам, но мога да предположа къде си сипвал последно (и то от евтината).
              Просто сипи хубава добавка и долей поне 10 литра хубава нафта.
              Колега, към кои горива си предубедем? Интересно ми е, защото и аз имам едно на ум.

Коментар

Аз също съм предубеден към горивата на една бензиностанция и съмненията ми се основават върху наблюдения със служебните коли, където зареждаме.
                Не може при бургаските температури от -10 градуса 2 коли да запалят, 10 въобще да не запалят, а други 10 да "кашлят" до падане на АБ. Говоря за нови дизелови коли с преходи от 30 000 до 100 000 км.
                Моята кола беше заредена от друга бензиностанция ( от скъпото им гориво ) и третирана с добавка, за това и нямах проблеми в по-големия студ, ама все с притеснения ли трябва да сипваме гориво в колите си ?
                ПС: И не съм убеден, че е политика на бензиностанцията, а по-вероятно е качеството на горивото да се влияе от доставчика, партидата и Господ знае, какъв още алабализъм.
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

всичкото зависи от шофьорите,т.е ние самите.не трябва да се доверяваме на бензиностанциите за наличието на добавки против замръзване и тяхното количество.би трябвало ние да си слагаме добавка,евентуално бензин(10процента от количеството нафта),доказано.просто приемаме факта ,че живеем в държавата на абсурдите.

Коментар

помолих комшията да ме дръпне и тя запали
                    от тогава нямам проблеми

Коментар

Working...
                    X