Колеги, дайте да обобщим информацията, кой, къде е ходил и доволен ли е. Имам желание някой да погледне дюзите, но нямам идея, къде да отида. За помпата Lucas от четеното до сега разбрах, че ситуацията с диагностиката е леко "мисията невъзможна"!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Последно, къде да си проверим дюзите и помпите!?
Collapse
X
-
Re: Последно, къде да си проверим дюзите и помпите!?
Vladim написа:Колеги, дайте да обобщим информацията, кой, къде е ходил и доволен ли е. Имам желание някой да погледне дюзите, но нямам идея, къде да отида. За помпата Lucas от четеното до сега разбрах, че ситуацията с диагностиката е леко "мисията невъзможна"!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
-
За помпата търсих доста места и в Пловдив ходих, но и там се оказа, че не правят диагностика и са измекяри.Като говорих с шефа им по телефона преди да отида, ми обяснява как правели диагностика на Лукас, но на мен не ми направиха нищо, а ми казаха, че лопатките на помпата са износени и затова три месеца не палеше колата. Проблемът обаче се оказа в авансатора(оглеждаха обстойно около него), който капеше и затова не палеше.Не знам къде да се ходи вече.
Коментар
-
Мдаааа за разпръсквачите - можеш да отидеш във всеки по- кадърен сервиз. Но помпата ако ти е лукас - положението е тежко. Нека колегите които са обикаляли повече да споделят - какво точно включва диагностиката? Защото аз живея с мисълта, че дебит на помпата се мери лесно и без специализирано оборудване. Бу трябвало "Супер Дизел" на околовръстното да се справят поне с това.
Коментар
-
morg написа:Мдаааа за разпръсквачите - можеш да отидеш във всеки по- кадърен сервиз. Но помпата ако ти е лукас - положението е тежко. Нека колегите които са обикаляли повече да споделят - какво точно включва диагностиката? Защото аз живея с мисълта, че дебит на помпата се мери лесно и без специализирано оборудване. Бу трябвало "Супер Дизел" на околовръстното да се справят поне с това.
Коментар
-
Vladim написа:Е добре де... какъв толкова софтуер е нужен... по тази помпа няма електроника!http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Ама чакайте, Вие какво сте се хванали за тези помпи?! Не вярвам някой от Вас да има проблем чак с помпа.По скоро разпръсквачите на дюзите се прецакват от качествената ни нафта.Софтуер им трябва защото предполагам, че мерят показателите с компютър, а не както преди с "часовникови" стрелкови уреди.Какво може да се измери: Налягане което помпата подава към дюзите/те се калиброват към това налягане/, дебит на горивото и ъгъл на впръскване.За друго не се сещам в момента.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
gdd55
Като стана въпрос за ъгъл на впръскване doofiat,Vladim вашите резачки как тръгват на 1-ва.Мойта ако не и вкарам по сериозни обороти немога да трагна бързо на кръстовищата.Дали не е от тоя ъгъл на впръскване.Иначе пали чакмак празен оборот на стартера няма
Коментар
-
gdd55 написа:Като стана въпрос за ъгъл на впръскване doofiat,Vladim вашите резачки как тръгват на 1-ва.Мойта ако не и вкарам по сериозни обороти немога да трагна бързо на кръстовищата.Дали не е от тоя ъгъл на впръскване.Иначе пали чакмак празен оборот на стартера няма
Коментар
-
gdd55 написа:Като стана въпрос за ъгъл на впръскване doofiat,Vladim вашите резачки как тръгват на 1-ва.Мойта ако не и вкарам по сериозни обороти немога да трагна бързо на кръстовищата.Дали не е от тоя ъгъл на впръскване.Иначе пали чакмак празен оборот на стартера нямаFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
gdd55 написа:Като стана въпрос за ъгъл на впръскване doofiat,Vladim вашите резачки как тръгват на 1-ва.Мойта ако не и вкарам по сериозни обороти немога да трагна бързо на кръстовищата.Дали не е от тоя ъгъл на впръскване.Иначе пали чакмак празен оборот на стартера нямаSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
gdd55
Абе най-добре като си върви и пали от раз хич да не е човъркам.Качи ли ми се иска само нещо да се направи с оборотите защото загряла студена все по 1000 ги държи
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар