Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Stilo 1.9JTD 115h.p. Какъв съединител?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stilo 1.9JTD 115h.p. Какъв съединител?

Здравейте ,колеги!Време е да пусна темичка в новия ни форум...
    Не е особено приятна ,но пък е наложителна...
    Става въпрос за съединителя на Стило-то...След като ремапнахме колата ,в началото нямаше проблем ,но вече го усещам че на високите предавки започва да приплъзва ,и то не малко...Засега се движим ,но си мисля че смяната е наложителна...
    Засега съм се насочил към Вентура (дано не се сметне за реклама) в София ,в предвид мненията на много хора за сервиза... Гледам ,че в тяхна тема във форума, има цена за усилен съединител ,но е даден номер на Валео и не съм сигурен дали ще стане за моята кола... Все пак утре ще им звънна ,за да ги питам... VIN-a e ZFA19200000295654 ,ако някой може да помогне... Все пак ако стане да се сложи нов усилен съединител ,вероятно ще се ремапне отново колата...
    Кофтито е ,че и маховика ще трябва да се сменя ,защото доста тресе и смятам ,че му е време...
    Някъде бях чел ,че може да се сложи едномасов маховик ,но не помня дали беше за Стило или за Браво ,а и ако може ,ще трябва и друг съединител. Все пак не се знае дали в някой сервиз биха се наели да го направят това...
    Приемам всякакви съвети и мнения по въпроса ,все пак парите за ремонта и части не са никак малко(колкото Пунтото на жената) и ще съм благодарен на всеки ,който изкаже сериозно мнение по въпроса...
    Поздрави от мен засега...Ако има някакво развитие по темата ,ще пиша...
    Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
    Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
    EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Обикновен маховик го бяха поставяли колеги на Браво, но до колкото си спомням се оплакваха от вибрации при определени обороти. Не съм сигурен, че при Стило има такава алтернатива с обикновен маховик.
    Ако тресенето е само при потегляне и няма шумове при празен ход мисля че маховика ще е ок.
    Мареата от подписа тресеше зверски при потеглене, в комбинация с твърд педал на съединителя и приплъзване при мачкане. Сменихме само съединител комплект без маховик и вече 50хил км са без проблеми. Идентичен е случаят и на един приятел отново с Мареа.
    Така че е възможно маховика и при теб да си е ок и да се рзминеш само със сединител.
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
    Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Ами при юен явно е в доста начален стадий, защото педалът е нормален, отделя около средата и скоростите влизат добре... Тресене при потегляне има, когато е с малко газ... Има притрисане ако сменя предавка по-агресивно, тоест с доста газ... При палене няма вибрации, но при гасене на мотора има... Понеже съм малко нууб, приплъзването как се характеризира? Притрисане с вдигане на оборотите или може да е без да тресе? Понеже при мен не тресе и вдига оборотите по-бързо, а усещам че не върви...
      EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

На стило съединителя е друг мисля че беше 235х20 при мареа браво и т.н. е 230х20 Аз лично да ти кажа на моята мареа го смених с нов валео защото приплъзваше и след 10к.-км. почна да тресе при потегляне и когато я настъпвам рязко ясно беше че е маховика след като свалихме скоростите отново се потвърди.
        Моят съвет е първо да свалиш всичко да се прецени кое в какво състояние е и тогава да мислиш какво да правиш.

Коментар

Днес говорих с момчетата от Вентура и ми ибявиха доста приемлива цена за съединител с лагер и маховик... Ще я карам още малко така и по всяка вероятност ще ги посетя...

Коментар

99,9% съм убеден, че може да минеш само с нов съединител.
            Валео. Съединителя е много издръжлив и когато е нов, педала е много мек. Идиотски мек. Твоя по спомени не беше изобщо мек.

Варианта с твърд маховик е от купе 20вт, но трябва да се търси подходящ съединител, който да пасне или ще иска преправяне.
            Другия вариант е двумасов от 159, но пак иска преправяне.

Варианти за приплъзване са и теч от семеринга на КВ !
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ами ще се види предполагам като се разглоби... чудя се дали да ходя до софия или да го правя в пазарджик... защото тук цената е с около 300мв по-ниска... ама пък във вентурата казват че доста разбират... а тук на италианки не работят много...
              а относно твърдотта на педала: винаги ми се е струвал мек...:-d обаче усещам че като покарам 100-на километра с по-висока скорост и се втвърдява...

Коментар

Predatorsi написа: Преглед на мнението
                ... защото тук цената е с около 300мв по-ниска...
                300лв не е никак малка разлика м/у 2 предложения!
                Интересна ми е ниската граница ?!
                LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
                LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
                LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
                Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
                Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

mitaka_71 написа: Преглед на мнението
                  300лв не е никак малка разлика м/у 2 предложения!
                  Интересна ми е ниската граница ?!
                  Ниската е 1100лв...Това е ако всичко друго се окаже наред и не се сменят семерингите на полуоските и на коляновия вал... Тоест разликата става по-голяма ако сложим и транспортни разходи... Така че най-вероятно ще се прави в Пазарджик...

Коментар

ако си заинтересован от доста по-ниско предложение на пълен к-т по valeo/съединител,лагер помпа и маховик/ ми драсни едно лс или ми звънни по телефона/има го в моята тема/
                    LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
                    LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
                    LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
                    Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
                    Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

Колега, Стилото не е космически кораб. Всеки средно грамотен монтьор, който не е мърляч, ще се справи добре с този ремонт.
                      Не е нужно да ходиш чак до София и да плащаш скъпо на прехвален сервиз.
                      Купи си Валео от който ти го предложи на най-добра цена, гледай да е точно за модела, и си го смени в твоят град.
                      На моето Стило правих този ремонт в Попово - 100лв за труд. В София - 150лв за труд. Много съм доволен от малкият сервиз в прованса.
                      Последна редакция от Tempras; 24.08.2016, 22:30.
                      1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

ами то така ще стане... все пак и транспортните разходи като сметна и сметката става крива...
                        иначе си прав, че не е космически кораб, ама като им казах че е с електроусилвател на волана и рейката не е хидравлична и ме гледаха тъпо... питаха ме къде се сипва хидравличната течност, че да я проверят... :-d

Коментар

Predatorsi написа: Преглед на мнението
                          Ниската е 1100лв...Това е ако всичко друго се окаже наред и не се сменят семерингите на полуоските и на коляновия вал... Тоест разликата става по-голяма ако сложим и транспортни разходи... Така че най-вероятно ще се прави в Пазарджик...
                          В цената влиза ли и монтажа,ако не влиза то цената им доста дебела
                          Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                          EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                          EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Ами отиди на друго място. Щом не допускат, че съществува автомобил с механична рейка и електроусилвател, при положение, че такива има доста в серийно произв., вече над 15г., значи са супер некомпетентни.
                            1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Tempras написа: Преглед на мнението
                              Ами отиди на друго място. Щом не допускат, че съществува автомобил с механична рейка и електроусилвател, при положение, че такива има доста в серийно произв., вече над 15г., значи са супер некомпетентни.
                              Сменил съм го вече...

viktorsterev написа: Преглед на мнението
                              В цената влиза ли и монтажа,ако не влиза то цената им доста дебела
                              Влиза и труда...

Коментар

Working...
                              X