Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешка Intake air quantity при Стило 1.9 140 к.с.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Грешка Intake air quantity при Стило 1.9 140 к.с.

Колата записва грешка P1238 - Intake air quantity. Върви добре, не пуши. Разхода е какъвто пише в каталога.
    Изтрих грешката, чека изгасна, минах около 250км извънградско и около 15км градско. Изгасих, запалих, чека отново светна.
    Сложих дебитомер от друга кола, на която чека не светеше. На Стилото чека светна моментално.
    Качвам лог с единия от дебитомерите. Прави впечатление голямата разлика между очаквано и реално количество на едно място.
    Може би затова светва чека. ЕГР е затапен, но и преди затапването имаше същата грешка.
    Искам да съм сигурен, че и двата ми дебитомера са умрели, преди да си купя чисто нов.
    Ако някой има опит с аналогична грешка моля да го сподели.

1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Първо си отвори ЕГР–а,почисти го добре,така че да си сигурен че работи идеално и след това пипай дебитомера.Този мотор си иска ЕГР-а.Не можеш да го караш затапен или неработещ(освен ако не се премахне софт.)
    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Колегата е напълно прав или си оправи ЕГР-а или го изключи софтуерно. Не пипай дебитомера докато не си сигурен че си корегирал ЕГР-а.

Коментар

Аномалията е, че тази грешка си я имаше и преди затапването на ЕГР, както съм написал.
        Днес разбрах, че за 1.9 16в. горивната карта свършва на 1200 милибара (видно и от максималното очаквано налягане на лога), а щом моят дебитомер стига 1178 милибара, се счита за изправен.
        Утре предстои софтуерно изключване на ЕГР и лек ремап. Ще пиша какво е станало.

ЕГР никога повече.
        1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Tempras написа: Преглед на мнението
          Аномалията е, че тази грешка си я имаше и преди затапването на ЕГР, както съм написал.[/B]
          Това означава че може би е проблемен.
          AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
          HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
          Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

гледам.че си от софия защо не минеш да пуснем една диагностика .за да не гадаеш

Коментар

Днес премахнахме ЕГР софтуерно. Грешката е била точно заради него. Клапата е блокирала. Чека вече не свети.
              1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Working...
              X