Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Реле подгревателни свещи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лично според мен да се чака цъкането на релето си има и плюсове и минуси+ по-дългото подгряване води до по-добро възпламеняване на сместа и по добра работа на двигателя сутрин при минусови t’- по-дългото подгряване води до скъсяване живота на свещите защото няма какво да ги охлади.
    Lanciq delta 1,9 td

Коментар

А бе хора стига стези релета,ако цъкнат ако не ами ако съм глух какво ще чуя като изгасне лампата на секундата въртя и пали от раз TEMPRA 1.9TD 91г.
      Fiat Tempra Virtual

Коментар

to6ko написа:
        А бе хора стига стези релета,ако цъкнат ако не ами ако съм глух какво ще чуя като изгасне лампата на секундата въртя и пали от раз TEMPRA 1.9TD 91г.
        Стига ся, ние темриерите очевидно само гледаме отстрани сеири зимата и тези проблеми се разбиват от нас като вълни във вълнолом Чудно ми е дали някой колега ще се обади че е имал проблеми с паленето при този мотор
        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

:P :P :P :P Никакъв проблем при палене зимата.Пожелавам го на всеки.
          Fiat Tempra Virtual

Коментар

to6ko написа:
            Каква зима, какви 5 лева??? Чудя се утре дали да не ида на плаж!
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
              to6ko написа:
              А аз се чудя дали да не слагам летните гуми

Коментар

doofiat написа:
                Vladim написа:
                to6ko написа:
                А аз се чудя дали да не слагам летните гуми
                Недей да бързаш Изчакай още 1 седмица и ги сменяй ... днес по обяд беше 10 градуса , а в Ню Йорк е било 22 Това е абсолютен рекорд до момента
                http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

от скоро(20дена) съм горд собственик на фиат браво но иначе ми е трета италианска кола и съм истински фен.бравото ми е дизел(първия ми сблъсък с дизел и нищо не разбирам) и дори незнам дали колата ми е TD или JTD но така или иначе не ме интересува защото съм доволен от нея а и върви повече от колкото очаквах.случи се преди 2 дена когато сутринта тръгнах да паля колата.завъртам ключа и чакам индикатора за подгрявване на свещите да изгасне и след като това се случи върта и паля моментално но усетих че колата не запали както е палила преди а като че на 3 цилиндара и тогава се появи отново индикатора за подгряване и започна да мига равномерно за около 20 секунди....това се случваше след всяко палене от там нататък.следобеда отидох в магазина и обясних за какво става въпрос и те веднага казаха РЕЛЕТО.ок ама аз съм тъп и им казах даите ми 4 свещи след което отидох в вантотрейд където ги смених....оказа се че колата е по интелигентна от колкото мислиха в магазина(бяха ме взели на подигравка) поради факта че имаше една изгоряла свещ....проблема е отстранен и всичко тръгна на 6.
                  FIAT BRAVO
                  TD100HP
                  06.99

Коментар

milchani написа:
                    от скоро(20дена) съм горд собственик на фиат браво но иначе ми е трета италианска кола и съм истински фен.бравото ми е дизел(първия ми сблъсък с дизел и нищо не разбирам) и дори незнам дали колата ми е TD или JTD но така или иначе не ме интересува защото съм доволен от нея а и върви повече от колкото очаквах.случи се преди 2 дена когато сутринта тръгнах да паля колата.завъртам ключа и чакам индикатора за подгрявване на свещите да изгасне и след като това се случи върта и паля моментално но усетих че колата не запали както е палила преди а като че на 3 цилиндара и тогава се появи отново индикатора за подгряване и започна да мига равномерно за около 20 секунди....това се случваше след всяко палене от там нататък.следобеда отидох в магазина и обясних за какво става въпрос и те веднага казаха РЕЛЕТО.ок ама аз съм тъп и им казах даите ми 4 свещи след което отидох в вантотрейд където ги смених....оказа се че колата е по интелигентна от колкото мислиха в магазина(бяха ме взели на подигравка) поради факта че имаше една изгоряла свещ....проблема е отстранен и всичко тръгна на 6.
                    Добре дошъл във форума! Желателно е да се сменят четирите свещи, подгряването в камерите ще е равномерно.А това за мигането на индикатора на таблото е писано в рубриката и си е показател за изгоряла /изгорели/ подгревни свещи. А бе днес четох вестници и не забелязах да са отменили главните букви в началото на всяко изречение!? Да не би тази отмяна да важи от понеделник, пък ти малко да си избързал?! Знам ли?
                    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Vladim написа:
                      to6ko написа:
                      Ще ходим на плаж на лято ама с шейни и гребла за сняг :D
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Здравейте колеги проблем с браво TD100

Всичко тук е прекрасно, всеки помага с каквото може, ето и аз имам един проблем, който ме мъчи доста. Имам браво td100 97г, сутрин пали трудно с въртене няколко секунди, след това като запали оборотомера се качва нагоре и отново след няколко секунди се нормализира. Като спра след това пали веднага, но ако я оставя повече от 10 мин, отново пали с въртене няколко секунди. ПОМОГНЕТЕ!!!!!

Коментар

Колега,ако говориш за колата от подписа,Пунто 1.7тд нещата с неговия подгрев не са чак толкова сложни. Все ми се струва че при теб проблема ще изскочи на друго место.Недей да обвиняваш само и задължително свещите. Има сума ти причини за подобно поведение при палене. Що се касае за Мареята от релето излизат два кабела и захранват по две свещи.Ако изгори една дава сигнал на таблото. Типо и Темпра нямат тази екстра.На колегата от последния пост ще кажа добре дошъл , почни да се бориш с въздуха в системата.Има изписано много по темата.

Коментар

реле

колеги този проблем е от едно малко гадно реленце което се ебава,намира се под жабката там са две реленца(червено и черно)аз ще ви посъветвам който има проблем като този да смени и двете реленца не са много скъпи 50 лв. двете

Коментар

Здравеите и аз имам проблем с подгрева понякога на студена кола не иска да подгрява после когато е работила вече затоплила малко започва да подгрява нормалко. Това се появява само по някога но напоследък май по често. Колата е Brava JTD 105 почиствах контактите на релето но и това не помогна. Направо в чудо се виждам вече.
                              FIAT Brava SX 1.9 JTD 105 1999г.
                              Подкрепете в Facebook "Не на скъпите горива в България"

Коментар

Esper написа:
                                to6ko написа:
                                Стига ся, ние темриерите очевидно само гледаме отстрани сеири зимата и тези проблеми се разбиват от нас като вълни във вълнолом Чудно ми е дали някой колега ще се обади че е имал проблеми с паленето при този мотор
                                Аз въртя ключа, изгасва лампата за подгрева и паля, кво ще чакам релета, мрелета - я работи я не... До сега - не е имало случай да не запали, днес ще ходя да го "притопля" малко, че да не седи все на хладно мотора... няма да я карам, че във Варна зимата обикновено ни изненадва анално.
                                Steliyan's Life!
                                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                                X