Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може би проблеми с термостата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

термостат Мареа 1,9 ТД 100

Здравейте, моята марея като излезе в извънградско и започва да загрява. Стига между последната бяла чертичка и първата малка червена. След това това проодължава и в градски условия. Интересува ме това от термостата ли е или от някъде дърпа въздух?

Коментар

При по-високи обороти се отделя повече топлина. Може да е вентилатор на радиатора, може и термостат, може да е и въздух, а може да е и неправилна центровка. Наскоро нещо сменяно ли е по двигателя? На първо време провери дали перката включва, след като стрелката подмине средната, бяла черта.
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
        При по-високи обороти се отделя повече топлина. Може да е вентилатор на радиатора, може и термостат, може да е и въздух, а може да е и неправилна центровка. Наскоро нещо сменяно ли е по двигателя? На първо време провери дали перката включва, след като стрелката подмине средната, бяла черта.
        след като подмине средата се включва перката. Беше пукната главата но я правиха и няма проблем

Коментар

simps написа:
          колеги, на моето браво тд100 ми прави подобен номер- стрелката седи на долната 1/4 дори при загряла /според мен/ кола, защото парното духа яко топло. но в такъв случай, сигурно е нещо само по самия уред на таблото, защото понякога, като съм на свободен ход в задръстване и подам газ, стрелката даже трепти и се смъква още надолу а лятото правеше друго- стрелката си седи на половина постоянно, никога не съм я виждал по-нагоре, и както си работи на ниски обороти- на празен ход или при паркиране, например, изведнъж се пуска перката ама много яко, върти около минута и после спира. то още тогава нещо ме осъмни, ама и сега при различни условия, като дава отклонения не знам какво да мисля. параноик ли съм просто или наистина има проблемче?
          и при мен е съшата работа...в студовете стрелката ми си стоеше нааай-долу почти винаги освен в моментите кога тъпчек колата яко и се качваше почти до половината...перката почти не се пускаше...в момента след малко работа стрелката се качва почти до половина и като я подмине се включват перките за известно време...следил съм дали загряват тръбите към радиатора загряват си нормално но не съм гледал дали постоянно или след по продължително каране /засега съм ги гледал само след по продължително каране/...а като подам газ сега когато е на празен ход и сртелката е на половината започва да си ходи както си иска нагоре надолу по късно направо ще кача клипче имам го заснето..
          Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
          BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
          BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Working...
          X