Здравейте колеги, пиша тук за моята красавица защото във Алфа форума изобщо не са словоохотливи. Значи колицата ми е супер красива и запазена...всичко по електрониката работи, но тоя мотор почна да се сгов**сва супер много. Значи преди месец сменях гарнитура на главата понеже надуваше системата и изхвърляше вода. Преди това ходих в София да ми махат ДПФ и затапват ЕГР. Дотук добре ...ся от оня ден забелязвам само сутрин че на място за 2-3 минути излиза нещо като пара от ауспуха и при първото подаване на газ излиза сивкаво-син дим от ауспуха и тва само при първото натискане на газта...след тва нищо вече не се вижда...поне на огледалото...оня дне карах пред един приятел не ми каза да пуши нещо...проблема го има смао сутрин...какво се случва не мога да разбера...масло ли гори...сегментите ли почнаха да се обаждат сега...гумички на клапани ли...ебати...стария фиат беше супер катър а тая алфа пълен гроб се оказва...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пак неволи с Alfa 159 1.9 JTDM
Collapse
X
-
Привет колега. Карам Алфа със същия мотор. В кой севриз в София ходи - някой от форумните или случаен? Правихте ли диагностика? Моите предположения са или гумички на клапаните или заминали дюзи ( основно се скапват заради скапаната нафта). Според мен имаш отклонениев дюзите, която се вижда при диагностика.
Коментар
-
Salvador написа:Тя ако започне да гори масло от гумички, няма как да не го усетиш. Веднъж започне ли, много бързо стига до осезаемо завишен разход на масло.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
emzo написа:sasho_n2 написа:или заминали дюзи ( основно се скапват заради скапаната нафта). Според мен имаш отклонениев дюзите, която се вижда при диагностика.
Коментар
-
emzo написа:sasho_n2 написа:или заминали дюзи ( основно се скапват заради скапаната нафта). Според мен имаш отклонениев дюзите, която се вижда при диагностика.
Коментар
-
Сега ново 20. Ходих до София да ми "изтрият ЕГР и ДПФ" обаче на няколко дни ми дава грешка за ЕГР-а, че нямало сигнал. А на гиагностиката в параметрите си пише "Управление на ЕГР - изключено". Защо тогава ми набива грешка. Дали е прегоряла пластинката която го затапва или нещо има лош контакт с буксата и за това пише , че няма сигнал...Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
mitkosoft написа:Сега ново 20. Ходих до София да ми "изтрият ЕГР и ДПФ" обаче на няколко дни ми дава грешка за ЕГР-а, че нямало сигнал. А на гиагностиката в параметрите си пише "Управление на ЕГР - изключено". Защо тогава ми набива грешка. Дали е прегоряла пластинката която го затапва или нещо има лош контакт с буксата и за това пише , че няма сигнал...
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:И после ме питат защо ходих от София чак до Горна Оряховица за тая работа с ДПФ-а и ЕГР-а... ходих ,ама веднъж и го направиха както трябва.Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар