Здравейте колеги,Христос Воскресе!Имам нужда от съвет.Пред смяна на тампони на двигателя съм. Двигателя е 1.9 JTD 16v - 140к.с. (на Алфа е).2 от тях успях да ги намеря оригинални на по-прилична цена (то по повечето съвети, всичките трябваше да ги сложа оригинални, но цената отива над 800лв). За другите 2 се чудя от кой aftermarket производител да се насоча. Изборът който имам в България не е голям - Феби/Сваг (никой не ми ги препоръчва), Кортеко, Металкаучо, Унигом, Импергом, Аркон/Мало или евентуално Пирели.В западните сайтове намирам и First Line, които не са евтини - някой има ли опит с тях.Има ли вариант в България да се внасят части с по-ниско качество т.е. дори и дадена част да я има тук, по-добре да си я взема от Германия/Англия?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
First Line или кои са по-добрите тампони за двигател.
Collapse
X
-
cokata_23 написа:Какви са симптомите? Мисля, че алфа не страдат от тампони на двг.Пунто МК2 1.9JTD 80
Коментар
-
Карал съм 2 156 стакъв двг и три 147 с 115к. версията. Нямало е тресене нито студена, нито при загрял двг. Може би в алфа форум има инфо.Нядявам се, че майсторите са майстори, но просто ми се струва странно тампоните да омекват при примерно 70гр температура на мотора.П.с тресе при потегляне или тресе при запален двг на място?П.с 2 : на мареата от подписа и двата тампона на двг са напукани зверски, но няма тресене.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
cokata_23 написа:Карал съм 2 156 стакъв двг и три 147 с 115к. версията. Нямало е тресене нито студена, нито при загрял двг. Може би в алфа форум има инфо.Нядявам се, че майсторите са майстори, но просто ми се струва странно тампоните да омекват при примерно 70гр температура на мотора.П.с тресе при потегляне или тресе при запален двг на място?П.с 2 : на мареата от подписа и двата тампона на двг са напукани зверски, но няма тресене.Пунто МК2 1.9JTD 80
Коментар
-
Може да е от тампони.Мойте бяха омекнали и един майстор ми каза сменяй.И аз го послушах смених този на скоротите и опорния отдолу.От тогава си тресе напразен ход волана в момента който му подам малко газ спира.Тресенето намалява когато е топло времето.Зимата тресе по осезаемо и е много неприятно.Явно са ме метнали с менте тампони.Преди смяната колата не тресеше.Fiat Brava 1.9 JTD
Коментар
-
emzo написа:Феби и Swag са опаковчици.Тампон само ори или ако знаеш, коя е формата, която прави ори тампоните.Всичко друго е компромис, по-добре втора цедка здрав ори тампон, отколкото фърст лайн, форчун лайн, топран и т.н.Пунто МК2 1.9JTD 80
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар