OpenGL написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
матея тд 100 - Странно тракане откъм предница.
Collapse
X
-
rangel88
-
rangel88
OpenGL написа:Кажи конкретна кола - модел/марка/мотор (с година на производство ), която си харесвал. Например Хонда Сивик 2,2 CTDI 2006 или нещо друго.
Коментар
-
На моето Стило периодично - през около година чувам този звук, а понякога на пълен ляв/десен и едно стъргане на желязо в желязо (биалетките в полуоските :D )... та веднъж смених целите носачи, а после само втулките им (най-често задните) и след това за около година всичко си е ок :D Единия носач за стилака е 140-50 лв., а аз бях взел от 180 и пак им заминават гумите на втулките... или се късат или омекват и почва да халтави и да опира. Даже тея дни пак трябва да ида да ги сменя, че се разскърца... все пак година вече... като часовник са :DFiat Stilo 1.9 JTD, 115 hp (2002), 3 врати
Коментар
-
rangel88
emiliyan.martinov написа:На моето Стило периодично - през около година чувам този звук, а понякога на пълен ляв/десен и едно стъргане на желязо в желязо (биалетките в полуоските :D )... та веднъж смених целите носачи, а после само втулките им (най-често задните) и след това за около година всичко си е ок :D Единия носач за стилака е 140-50 лв., а аз бях взел от 180 и пак им заминават гумите на втулките... или се късат или омекват и почва да халтави и да опира. Даже тея дни пак трябва да ида да ги сменя, че се разскърца... все пак година вече... като часовник са :D
Коментар
-
Re: матея тд 100 - Странно тракане откъм предница.
MishoMix написа:rangel88 написа:MishoMix написа:rangel88 написа:1 Така това нещо зимата се забелязваше в дясното колело на паваж и звучеше ето така - круп руп клуп руп - крупка рупка като паважа е неравен Някой път с по висока скорост 40/50- друг пут на ниска 20/30 някой път го няма..Сега днес го забелязах, че вече цялата предница го прави (Проблема е по централно вече...) особено на тръгване на 1/2 скорост малко по чевръсто това круп куп все едно закача отдолу нещо по картер или скоростна кутия даже и се усещат вибрации като крупка. 2 Другото нещо което е, че някой път като тръгвам се чува едно откъм двигателя цък или тък (на желязо) все едно двигателя не е стегнат и лопа (Такова лупане съм чувал на един рейс на който му падна двигателя на 6 септември забравили да му сложат болтовете в депото хахахахаха) По принцип е късала каре ляво преди 3 г направено е на преглед винаги се казва да се фокусира там всичко е било ок ама (2015)Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov
Коментар
-
rangel88
cveiba написа:MishoMix написа:rangel88 написа:MishoMix написа:rangel88 написа:1 Така това нещо зимата се забелязваше в дясното колело на паваж и звучеше ето така - круп руп клуп руп - крупка рупка като паважа е неравен Някой път с по висока скорост 40/50- друг пут на ниска 20/30 някой път го няма..Сега днес го забелязах, че вече цялата предница го прави (Проблема е по централно вече...) особено на тръгване на 1/2 скорост малко по чевръсто това круп куп все едно закача отдолу нещо по картер или скоростна кутия даже и се усещат вибрации като крупка. 2 Другото нещо което е, че някой път като тръгвам се чува едно откъм двигателя цък или тък (на желязо) все едно двигателя не е стегнат и лопа (Такова лупане съм чувал на един рейс на който му падна двигателя на 6 септември забравили да му сложат болтовете в депото хахахахаха) По принцип е късала каре ляво преди 3 г направено е на преглед винаги се казва да се фокусира там всичко е било ок ама (2015)
Коментар
-
cveiba написа:Вай вай вай . Тези цени за Италия ли са ? Аз за двата носача дадох 150лв като си бяха с новите тампони . Но ако се наложи в Казанлък ги рециклират за по 15лв на носач . И мисля следващият път там да ги пратя че много ми харесаха на братовчед ми как ги рециклираха там стават перфектни . Той кара Балчик-София постоянно и им навъртя около 70000км и бяха здрави ама си продаде Бравото и взе друго .
Коментар
-
rangel88
MishoMix написа:cveiba написа:Вай вай вай . Тези цени за Италия ли са ? Аз за двата носача дадох 150лв като си бяха с новите тампони . Но ако се наложи в Казанлък ги рециклират за по 15лв на носач . И мисля следващият път там да ги пратя че много ми харесаха на братовчед ми как ги рециклираха там стават перфектни . Той кара Балчик-София постоянно и им навъртя около 70000км и бяха здрави ама си продаде Бравото и взе друго .
Коментар
-
Стилака влиза основно в бокса на Bosch във Варна. Цените, които написах са за там. ~140лв. е най-евтиния носач. Сложих от 180, но имаше и от 200+. Между другото, в няколко чужди форума срещнах проблема с носачите на Стило, от страни с доста по-добри пътища от нашите. Оказва се наистина, че най-вероятно тежестта на предницата идва в повече на носачите и втулките им и рязкото тръгване спиране + голямата тежест им таковат таковата (поне при мен, че не тръгвам с гуми, ама не тръгвам и пенсионерската). Масово в другите страни също носачите са често срещан проблем на Стило (съдейки по форумите), естествено заедно с brake lamp fail и всички други цветомузики по таблото :DFiat Stilo 1.9 JTD, 115 hp (2002), 3 врати
Коментар
-
MishoMix написа:cveiba написа:Вай вай вай . Тези цени за Италия ли са ? Аз за двата носача дадох 150лв като си бяха с новите тампони . Но ако се наложи в Казанлък ги рециклират за по 15лв на носач . И мисля следващият път там да ги пратя че много ми харесаха на братовчед ми как ги рециклираха там стават перфектни . Той кара Балчик-София постоянно и им навъртя около 70000км и бяха здрави ама си продаде Бравото и взе друго .Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov
Коментар
-
rangel88
emiliyan.martinov написа:Стилака влиза основно в бокса на Bosch във Варна. Цените, които написах са за там. ~140лв. е най-евтиния носач. Сложих от 180, но имаше и от 200+. Между другото, в няколко чужди форума срещнах проблема с носачите на Стило, от страни с доста по-добри пътища от нашите. Оказва се наистина, че най-вероятно тежестта на предницата идва в повече на носачите и втулките им и рязкото тръгване спиране + голямата тежест им таковат таковата (поне при мен, че не тръгвам с гуми, ама не тръгвам и пенсионерската). Масово в другите страни също носачите са често срещан проблем на Стило (съдейки по форумите), естествено заедно с brake lamp fail и всички други цветомузики по таблото :D
Коментар
-
Абе да ти кажа не са толкова големи разликите. Естесвено съм ги засичал - за части от порядъка на 140-150 лв. при тях са с 15-20 отгоре, което за тези пари не е огромна разлика. Но пък от квартални майстори и сервизчета щях да остана без генерация и изпускателна система докато си карам, стартера се прецака, защото от 3 болта имаше 1 завит (другите просто липсваха), сменяме по незнам си колко части, че да установим откъде е проблема, защото "може да е от това, това и това, ама и това, пък даже и от това..." - не, че понякога не може да има друга вероятност, ама 4 от 5 пъти... А в Бош всеки път ми се обръща внимание, обяснява ми се, показва ми се къде и защо е там проблема, дават ми се възможните и безопасни варианти (особено второто е много важно), където и каквото ми сменят - не повтарят, е изключвам случаите със заводски сглобените кофти части (скапани материали), обяснява ми се кога може да си взема по-евтината част (когато само марката продава) и кога не може с по-евтината, защото материалът е друг (по-надежден) и не винаги става въпрос за огромни суми, максимално се избягва "побългаряването" - което е супер. Като цяло съм изключително доволен. Предпочитам да дам 40-50 лв повече на фона на 250 примерно, но да знам, че като е направено е направено. Както и да е де, разводнихме достатъчно :D човека питаше за тракането, сега остава и да каже резултатаFiat Stilo 1.9 JTD, 115 hp (2002), 3 врати
Коментар
-
rangel88
emiliyan.martinov написа:Абе да ти кажа не са толкова големи разликите. Естесвено съм ги засичал - за части от порядъка на 140-150 лв. при тях са с 15-20 отгоре, което за тези пари не е огромна разлика. Но пък от квартални майстори и сервизчета щях да остана без генерация и изпускателна система докато си карам, стартера се прецака, защото от 3 болта имаше 1 завит (другите просто липсваха), сменяме по незнам си колко части, че да установим откъде е проблема, защото "може да е от това, това и това, ама и това, пък даже и от това..." - не, че понякога не може да има друга вероятност, ама 4 от 5 пъти... А в Бош всеки път ми се обръща внимание, обяснява ми се, показва ми се къде и защо е там проблема, дават ми се възможните и безопасни варианти (особено второто е много важно), където и каквото ми сменят - не повтарят, е изключвам случаите със заводски сглобените кофти части (скапани материали), обяснява ми се кога може да си взема по-евтината част (когато само марката продава) и кога не може с по-евтината, защото материалът е друг (по-надежден) и не винаги става въпрос за огромни суми, максимално се избягва "побългаряването" - което е супер. Като цяло съм изключително доволен. Предпочитам да дам 40-50 лв повече на фона на 250 примерно, но да знам, че като е направено е направено. Както и да е де, разводнихме достатъчно :D човека питаше за тракането, сега остава и да каже резултата
Коментар
-
cveiba написа:Може и по 1000лв да ги копуваш няма един магазин само ето да видиш http://www.axm-auto.com/index2.php?b...=95&subcat=129 Като това е магазинска цена клиент . ако имаш познат монтьор или човек който има магазин на тези цени може да ти направи отстъпка около 20-процента
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар