Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 159 1.9 JTDm май не ускорява както трябва !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Алфа Ромео 159 1.9 JTDm май не ускорява както трябва !

Днес тествах една такава алфа. Няма нищо странно нито като шум на мотора нито претриса нито придърпва, нито нищо но при ускорение имам чувството, че не дърпа както трябва. Дали си въобразявам, щото нали все пак колата е 1600кг. На бравото дето е 200 нютона доста по-добре усещам тягата, а тази е 320 и се усеща много по-слабо...дали килограмите оказват влияние за това чувство ?
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Re: Алфа Ромео 159 1.9 JTDm май не ускорява както трябва !

mitkosoft написа:
    Днес тествах една такава алфа. Няма нищо странно нито като шум на мотора нито претриса нито придърпва, нито нищо но при ускорение имам чувството, че не дърпа както трябва. Дали си въобразявам, щото нали все пак колата е 1600кг. На бравото дето е 200 нютона доста по-добре усещам тягата, а тази е 320 и се усеща много по-слабо...дали килограмите оказват влияние за това чувство ?
    Не очаквай чудеса колега. Не знам конкретно за тази Алфа, но освен моята лична Крома, съм карал и Крома с ръчни скорости с този мотор, както и Опел Вектра C - ми не е някаква бегачка. И аз очаквах, че ще тегли повече ама... Примерно служебното Митцу Аутлендър (мисля, че е с френски мотор) 2.2 150 коня, е много много по приятно за каране, тягата се усеща още като настъпиш и се изнася супер бързо - верно бързо и умира, но с моя стил на каране е перфектно, до като при 1,9 mjet стоков, на колите които изброих го няма това усещане.
    Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Напротив. Мотора си е супер. Колата, че е тежка - тежка е,но мотора лепи доволно.Или евро4 карантиите го спъват или си карал някаква тоталка.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
        Напротив. Мотора си е супер. Колата, че е тежка - тежка е,но мотора лепи доволно.Или евро4 карантиите го спъват или си карал някаква тоталка.
        Ами и аз тва не мога да разбера. Фиата ми който е 100 коня, като тяга се усеща повече. Тва го отдавам и на килограмите - цели 485 килограма. Най-вероятно ако се разчистят катализатори, дпф-и, егр-и и други хомосексуални механизми колата ще се усеща повече...иначе километража се движи доволно нагоре...абе по скоро се усеща като бензинова кола 150 коня...
        Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

emzo написа:
          Абе то и моята крома, като я настъпя на кикдаун и си ускорява много добре, като за тежка кола. Както и другите две споменати със същия мотор. Просто ги сравнявам с малко по-нов автомобил със същия като коне мотор. Ми това митсубиши е същите кила като кромата, мотора е 150 коня, обаче на 2-ра и 3-та, само като чукнеш газта и направо те залепя за седалката и се изнася мигновено, докато и на трите коли с 1,9 Мжет не съм го усетил това, трябва да настъпеш по сериозно газта, да качи над 2000 оборота и тогава става работата, ама за ежедневно градско не е особено приятно това.ПП. На митцуто кофтито му е, че много бързо умира. Може и от скоростната кутия да е, но над 3200-3400 - все едно умира. Като започне да тегли яко и ахаааа,вече го няма. При 1,9 Мжет като че ли доста по плавно си разгръща мощноста до 4000 оборота.
          Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Това Митсубиши дава 380 Нм на 1750 об/мин, но по каталог е по-бавно до 100км/ч от Крома 1,9/150 коня дори с автомат.

1.9 JTD 110hp
            Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

1749 къде я търсите под 2000рпм?Но пък е здрава и носи на бой.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

noriaga написа:
                emzo написа:
                Абе то и моята крома, като я настъпя на кикдаун и си ускорява много добре, като за тежка кола. Както и другите две споменати със същия мотор. Просто ги сравнявам с малко по-нов автомобил със същия като коне мотор. Ми това митсубиши е същите кила като кромата, мотора е 150 коня, обаче на 2-ра и 3-та, само като чукнеш газта и направо те залепя за седалката и се изнася мигновено, докато и на трите коли с 1,9 Мжет не съм го усетил това, трябва да настъпеш по сериозно газта, да качи над 2000 оборота и тогава става работата, ама за ежедневно градско не е особено приятно това.ПП. На митцуто кофтито му е, че много бързо умира. Може и от скоростната кутия да е, но над 3200-3400 - все едно умира. Като започне да тегли яко и ахаааа,вече го няма. При 1,9 Мжет като че ли доста по плавно си разгръща мощноста до 4000 оборота.
                Ами да де тя и моята марея (тд 100 комби) там вклювча сега точно 1800/1900 2000 оборота ли е бе грубо го кажи 2000. От там почва да върви да му се чудиш все пак е комби пък държи на седалката особено на 3/4 Yellow_Flash_Colorz_PDT_46 ако искаш де...Аз предимно в град е карам и едно че няма такава възможност друго е, че по агресивното каране води и то по често зареждане Демек така е направена че да може да е караш леко и икономично Старата матрея включваше на 1300 още....

Коментар

mitkosoft написа:
                  На Бравото макса на въртящия момент е на 1500 об./мин, а на тая Алфа на 2000. Предполагам, че има значение за усещанията ти.

1.9 JTD 110hp
                  Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

OpenGL написа:
                    mitkosoft написа:
                    На Бравото макса на въртящия момент е на 1500 об./мин, а на тая Алфа на 2000. Предполагам, че има значение за усещанията ти.
                    Да де, но на тая Алфа така и не усетих въртящият момент да е по-голям от на бравото, а е със 120 нютона повече.
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

1544 вс 1749Харесай си друга алфа.159ка без евро4 карантиите и без ремап лепи доста добре.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

mitkosoft написа:
                        Качи се на стоков голф 3 тди 90/коня да видиш как лепи а ти гарантирам че няма да върви повече от бравото ти . По къси скорости мисля че има и седалките са по твърди .
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov

Коментар

mitkosoft написа:
                          OpenGL написа:
                          mitkosoft написа:
                          Да де, но на тая Алфа така и не усетих въртящият момент да е по-голям от на бравото, а е със 120 нютона повече.
                          Опитай ги една до друга, примерно на 400м и ще видиш разликата от 120 нютона!

Коментар

Working...
                          X