Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ниво на нафта.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ниво на нафта.

Нещо нивомера ми прави майтапи... Към 10 литра ми се губи по стрелка... Цедката утайника са чистени ама пак се базика...Днес се качвам паля показа към 20 литра като покарам малко се качва.... Минах 5 км до центъра тренирах качвам се показва 13/14 л (квоооо) като палих ми премигна и лампата за резерва...Като минах пак 5 км спрях пед къщи гледам показва 26/27 лПреди 1.5 месец отивам на село има 40 литра слагам 20 показва 50/53 отивам си в Пловдив (20км) показва 60 (толкова и трябва да е!)...На кое да вярвам повече на студена или на топла кола ???Резервата на колко светва 6 л 8 л ?Мареа тд 100 е колата.

потенциометъра на нивомера ти е прецакан,смени го с друг

Коментар

ivel написа:
      Аха ясно. А той е там при утайника и цедката или греша?

Коментар

rangel88 написа:
        ivel написа:
        В същата камера (на утайника и цедката), но е най-горе. Почисти го с контактен спрей. При мен също правеше подобни проблеми. Внимавай със задвижваните от поплавъка контактни, много са фини да не ги деформираш. Можеш също и леко да ги разшириш (да разпънеш), за да правят по-добър контакт, но не прекалявай.
        FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Flow написа:
          rangel88 написа:
          ivel написа:
          В същата камера (на утайника и цедката), но е най-горе. Почисти го с контактен спрей. При мен също правеше подобни проблеми. Внимавай със задвижваните от поплавъка контактни, много са фини да не ги деформираш. Можеш също и леко да ги разшириш (да разпънеш), за да правят по-добър контакт, но не прекалявай.
          Да ама не! След тежки ремонти дори и цялостна смяна на цялата джаджа (от работеща кола и пак почистено) пак същите парчета ми прави.... Не може вде различни части да правтя еднакъв проблем... Друго какво може да бъде по таблото самия уред на таблото стрелката да му засяда или.... Нервиме много че ще остана на някое кръстовище най-накрая

Коментар

Интересно като е запалиш и поработи стрелката започва бавно да се качва като хронометър до 40 литра (колкото има). После си падне и светне резервата пак се вдига...

Коментар

Working...
            X