Здравейте,Имам 2 проблема, за които изчетох доста теми във форума, но не мога да открия конкретен отговор. Колата е FIAT PUNTO (18 - 1.9 JTD 80hp, 2002 година. Първият проблем е с паленето - при студен двигател стартера върти няколко секунди и никога не пали веднага.. След като запали и колата загрее след каране, няма проблем с паленето. За съжаление тази сутрин колата изобщо не може да запали след няколко опита. Вторият е проблем е при подаване на повече газ и високи обороти - при настъпване на педала от ауспуха започва да излиза мноооого гъст и черен дим. Ако държа колата в ниски обороти и не подавам много газ, всичко е нормално. Изчетох мнения по въпроса какви може да са причините - ЕГР, проблем с турбото, етц., но знанията ми в тази насока са доста ограничени. Причината, поради която пускам темата е, че живея в чужбина и искам да съм поне малко сигурен откъде може да е проблема преди да посетя сервиз, защото може да ми излезе скъпичко.Колата е със сменени маслен и горивен филтър, ново масло. Ходих на майстор, който провери свещите и направи диагностика и проблема не е там. Диагностиката също не показа проблеми по двигателя или нещо подобно. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Punto 1.9 JTD - проблем с палене и черен дим
Collapse
Реклама
Collapse