До преди 3 дни нямах абсолютно никакъв проблем с паленето, дори и признак за такъв нямаше. След като съм покарал около час си прибирам колата в гаража и на сутринта отивам и не мога да запаля. Докато давам на контакт се чува помпата, но звукът е подобен на скърцане, а до преди това никога не е бил такъв, та ми направи впечатление. И така първите 2 опита запалва за секунда и изгася. След втория опит дори не запалваше и реших да не я мъча. Днес опитах да я запаля пак и пак не стана. Дръпнах я 30 метра и запали и веднага изгасна...и така 2-3 пъти и пак я прибрах в гаража. Пусках и топъл въздух, но не иска. Сега включих една печка да позатопли гаража, защото вътре е -7. Впечатление ми направи обаче, че докато я дърпах помпата не стържеше така както вчера. Обаче като я прибрах и като опитах за последно пак стържеше. Какъв и къде да го търся проблема ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брава 1,9 жтд не пали
Collapse
X
-
Стърженето най-вероятно е от кофти нафтата Свали филтъра и виж дали е пълен със "сополи". Тези дни се очаква затопляне, може и сама да се оправи, просто смени нафтата."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Re: Брава 1,9 жтд не пали
Господинов написа:До преди 3 дни нямах абсолютно никакъв проблем с паленето, дори и признак за такъв нямаше. След като съм покарал около час си прибирам колата в гаража и на сутринта отивам и не мога да запаля. Докато давам на контакт се чува помпата, но звукът е подобен на скърцане, а до преди това никога не е бил такъв, та ми направи впечатление. И така първите 2 опита запалва за секунда и изгася. След втория опит дори не запалваше и реших да не я мъча. Днес опитах да я запаля пак и пак не стана. Дръпнах я 30 метра и запали и веднага изгасна...и така 2-3 пъти и пак я прибрах в гаража. Пусках и топъл въздух, но не иска. Сега включих една печка да позатопли гаража, защото вътре е -7. Впечатление ми направи обаче, че докато я дърпах помпата не стържеше така както вчера. Обаче като я прибрах и като опитах за последно пак стържеше. Какъв и къде да го търся проблема ?Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov
Коментар
-
cveiba 2 дни преди да спре да пали я напълних догоре и съм изминал има няма 150 км. Проблема обаче не се реши и след смяната на горивния филтър. Излях в една бутилка нафтата от него, за да я видя в какво състояние е и беше започнала да кристализира. В новия сложих чиста некристализирала нафта и пак не пали. Докато въртя обаче пуши. Днес реших да пробвам да я запаля на дърпане. На 3 скорост при отпускане на педала много плавно от 600-700 об./мин. стигна до 1000-1200, но не запали. Опитах на 2-ра и после на 4-та, но тогава не мина повече от 500 об./мин. След което ми светна и чека и повече не я мъчих. При всяко даване на контакт обаче чувам как скърца помпата, нещо което до преди този инцидент с непаленето не се беше случвало. Възможно ли е и цедката в резервоара да се е запушила или да е замръзнала нафтата точно на нея и от там да е проблема ?Fiat Brava 1.9 JTD 105 к.с.
Коментар
-
Щом сам си установил че във филтъра нафтата е сгъстена/кристализирала, останалото количество резервоар, тръбопроводи, няма да е по-различно състоянието и. В такова състояние, не виждам как ще запалиш нормално.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
batproho написа:Щом сам си установил че във филтъра нафтата е сгъстена/кристализирала, останалото количество резервоар, тръбопроводи, няма да е по-различно състоянието и. В такова състояние, не виждам как ще запалиш нормално.Fiat Brava 1.9 JTD 105 к.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар