Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава 1,9 жтд не пали

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Брава 1,9 жтд не пали

До преди 3 дни нямах абсолютно никакъв проблем с паленето, дори и признак за такъв нямаше. След като съм покарал около час си прибирам колата в гаража и на сутринта отивам и не мога да запаля. Докато давам на контакт се чува помпата, но звукът е подобен на скърцане, а до преди това никога не е бил такъв, та ми направи впечатление. И така първите 2 опита запалва за секунда и изгася. След втория опит дори не запалваше и реших да не я мъча. Днес опитах да я запаля пак и пак не стана. Дръпнах я 30 метра и запали и веднага изгасна...и така 2-3 пъти и пак я прибрах в гаража. Пусках и топъл въздух, но не иска. Сега включих една печка да позатопли гаража, защото вътре е -7. Впечатление ми направи обаче, че докато я дърпах помпата не стържеше така както вчера. Обаче като я прибрах и като опитах за последно пак стържеше. Какъв и къде да го търся проблема ?
    Fiat Brava 1.9 JTD 105 к.с.

Брава

Горивен филтър !

Коментар

Re: Брава

valentin_63 написа:
      Горивен филтър !
      От него ли да се чува това стържене при подкачане на горивото ? Иначе още днес ще гледам да го сменя.

Коментар

Стърженето най-вероятно е от кофти нафтата Свали филтъра и виж дали е пълен със "сополи". Тези дни се очаква затопляне, може и сама да се оправи, просто смени нафтата.
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

По принцип е така. Имам 1 туба в гаража и стана като боза. Обаче пък никога не наливам нефилтрирана нафта...но пък може да е замръзнала.

Коментар

Re: Брава 1,9 жтд не пали

Господинов написа:
            До преди 3 дни нямах абсолютно никакъв проблем с паленето, дори и признак за такъв нямаше. След като съм покарал около час си прибирам колата в гаража и на сутринта отивам и не мога да запаля. Докато давам на контакт се чува помпата, но звукът е подобен на скърцане, а до преди това никога не е бил такъв, та ми направи впечатление. И така първите 2 опита запалва за секунда и изгася. След втория опит дори не запалваше и реших да не я мъча. Днес опитах да я запаля пак и пак не стана. Дръпнах я 30 метра и запали и веднага изгасна...и така 2-3 пъти и пак я прибрах в гаража. Пусках и топъл въздух, но не иска. Сега включих една печка да позатопли гаража, защото вътре е -7. Впечатление ми направи обаче, че докато я дърпах помпата не стържеше така както вчера. Обаче като я прибрах и като опитах за последно пак стържеше. Какъв и къде да го търся проблема ?
            При мен се чува така когато няма нафта в резервоара . Стрелката на второто деление лампата не свети (не показва правилно) нафта няма . Наливам една 10-ка и запалва от раз .
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov

Коментар

cveiba 2 дни преди да спре да пали я напълних догоре и съм изминал има няма 150 км. Проблема обаче не се реши и след смяната на горивния филтър. Излях в една бутилка нафтата от него, за да я видя в какво състояние е и беше започнала да кристализира. В новия сложих чиста некристализирала нафта и пак не пали. Докато въртя обаче пуши. Днес реших да пробвам да я запаля на дърпане. На 3 скорост при отпускане на педала много плавно от 600-700 об./мин. стигна до 1000-1200, но не запали. Опитах на 2-ра и после на 4-та, но тогава не мина повече от 500 об./мин. След което ми светна и чека и повече не я мъчих. При всяко даване на контакт обаче чувам как скърца помпата, нещо което до преди този инцидент с непаленето не се беше случвало. Възможно ли е и цедката в резервоара да се е запушила или да е замръзнала нафтата точно на нея и от там да е проблема ?

Коментар

Щом сам си установил че във филтъра нафтата е сгъстена/кристализирала, останалото количество резервоар, тръбопроводи, няма да е по-различно състоянието и. В такова състояние, не виждам как ще запалиш нормално.
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                  Щом сам си установил че във филтъра нафтата е сгъстена/кристализирала, останалото количество резервоар, тръбопроводи, няма да е по-различно състоянието и. В такова състояние, не виждам как ще запалиш нормално.
                  Като казвам кристализирала не казвам замръзнала. Тази, която извадих от стария филтър за по-малко от денонощие се избистри, като кристалчетата останаха само на дъното. Та да разглобявам ли и да търся проблема при цедката в резервоара или няма смисъл ?

Коментар

Открихме проблема. Беше запушена тръбичката от резервоара към помпата.

Коментар

пълно почистване на резервоара,тръбопроводи и т.н

Коментар

Working...
                      X