Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тази сутрин за пръв път Кромата не запали....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ами при тези температури слагайте каквото сметнете за нужно,дали бензин,дали добавка,все тая в оная.

Коментар

Днес отново проблем. Колата запали от четвърт, дори не притрисаше мотора... излязох да почистя леда по стъклата и след като го изчистих потеглих. След около 100м - Check Engine и влезе в авариен режим и след още 50 изгасна. Така на няколко пъти и я спрях. Взех лаптопа и я закачих - ето лога. Аз клоня към проблем с филтъра в комбинация с горивото и мисля да го сменя....
      Прикачени файлове
      Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Директно сменяй горивния филтър.
        Фиат Крома 1.9 16v+
        Фиат Браво 1.6 16v
        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
          Директно сменяй горивния филтър.
          Вече поръчах. Утре го сменям и се надявам да няма повече проблеми...

Коментар

Смени го няма, лошо, после се приготви за регулатор, може и помпа.Дюзите на студен мотор, гледал ли си ги ? Макар , че и от това изводи не мога да се правят категорични.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

При мене сега сутринта запали от 3-тия път, не съм я палил от 3 дена и изкара 2 нощи на по -16градуса. В един момент се чудех дали въобще има смисъл да въртя още
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

emzo написа:
                Смени го няма, лошо, после се приготви за регулатор, може и помпа.Дюзите на студен мотор, гледал ли си ги ? Макар , че и от това изводи не мога да се правят категорични.
                Пф стига ме плаши сега :D . Дюзите съм ги гледал преди време, даже бях пуснал тема. Имаше леки отклонения в две от дюзите. После пък пак ги бях гледал и отклоненията бяха в рамките на +- 0,5.ПП. Ако имам проблем с дюзите, регулатора или помпата, не би ли трябвало да имам проблеми и при по-топло време. Като е по-топло нямам никакви проблеми....Качвам файл на един лог на дюзите при студен старт октомври месец: Максималната корекция е -1,41 mm/i на 2ри цилиндър.
                Прикачени файлове

Коментар

Зарежи октомври, логни ги утре, веднага след като запалиш, но пак казвам, че не може да се прави извод от показанията.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                    Зарежи октомври, логни ги утре, веднага след като запалиш, но пак казвам, че не може да се прави извод от показанията.
                    И все пак от коментарите ти разбирам, че ти по скоро клониш към проблем с дюзи, помпа или регулатор, а не към кофти дизел или задръстен горивен филтър?

Коментар

Ахъъъ.Не вярвам да си зареждал от но нейм верига и да са ти налели не нафта ами подобие на нафта.Тия проблеми обикновено са заради неизправна горивна уредба.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз предлагам първо да сложи 5 литра бензин на пълния резервоар нафта и да стиска палци, може пък да се размине...
                        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Аз все още си мисля, че предния път, когато изобщо не искаше да запали при - 10гр., нафтата е била кофти и е позапушила и филтъра. А сега в големия студ - 15 сутринта, със друга нафта и сипана добавка - запали от раз. Но ако все пак е била леко желирала нафтата и в комбинация с кофти филтър да се е получил този ефект. След 3-те гаснения - палеше от раз без проблем, а и както се вижда от лог-а в момента на палене постигаше желаното налягане, но след това започва да пада и след малко претрисане - гаснеше. Съмненията ми за това са и от прочетеното в тази тема от друг форум, в която човека си е направил експеримент с нафта от различни бензиностанции и прецеждането и през филтър...http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php...09277&start=75

Коментар

замръзнала нафта от шел(алпин дизел) оня ден,какво ще кажете,както и безпроблемна нафта от марешки,напук на логиката

Коментар

На пук на логиката нафта от шопов в Севлиево на 1.60 на -20 пали чакмак и хвърка.....за разлика от лукойл след наливане едвам качих Шипка есента.