Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тази сутрин за пръв път Кромата не запали....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз напоследък зареждам на една и съща бензиностанция, локална, с гориво от Ромпетрол, винаги пълня догоре. На колонките си пише Efix, което е марка на Ромпетрол.Като паднаха студовете тия дни, доста колеги изреваха, че не могат да запалят, дори доста по-нови коли от моята (на колежката е 2012, примерно).Причината вероятно е тази:http://kozloduy-bg.info/index.php?p=news&aid=15456Мойта Крома си пали всяка сутрин, без проблем, от първия път. С чисто нов акумулатор съм, на по-малко от месец.

Коментар

Re: Тази сутрин за пръв път Кромата не запали....

noriaga написа:
      Колеги тази сутрин кромата не щя да запали. Въртях бая. Според мен си има достатъчно ток в акумулатора, стартера върти, обаче не пали. Резервоара е почти пълен - 10л макс да са изгорени... Тези дни я карах почти всеки ден. Последно я карах преди 2 дена и нямаше никакви проблеми с паленето, обаче тази сутрин (-10 ми показваше на таблото) - греда. Какъв може да е проблема?
      noriaga написа:
      Запали пущината от раз, все едно никога не е имало проблем :D. Явно е било от нафтата.
      На мен ми правеше абсолютно същите номера, преди да затапя ЕГР-а.
      207 тиква автомат
      новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Той е със затапен егр
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Само гадая! Между другото, ламаринката беше изгоряла за по-малко от година/ беше от дъното от консерва грах/ и този път реших проблема генерално, като си поръчах от ибея неръждаема барабар с гарнитурите.
          207 тиква автомат
          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

noriaga написа:
            Добре де? Според теб каква е причината, че цял ден на 4-ти януари не щя да запали а въртях като луд. И след това на 5-ти като се стопли запали от раз? Без нищо да е пипано по колата.
            Я сега кажи приятел палили??? За тези дни 18/19/20 питам аз, че ми чудно да видим тука дали е оправена или слъчно е оправил...

Коментар

Пали без проблем, но й сипах добавка - Castrol TDA.
              Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Ползвайте само добавки на Bardahl, ако искате най-дборото.
                "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

tyson написа:
                  Дай сега да видиме нещо че ги гугнахCastrol TDA е добавка за дизелово горивоhttp://oilgroupbg.com/castrol-tda-250-ml.htmlДобавката за дизел Castrol TDA е съвместим с всички видове дизелови двигатели, включително: HDI, TDI, CDI, TDCI, COMMON RAIL, с или без филтър за твърди частици.Това ми идва като универсалноПри тези не виждам да е написано ясно о точно че е за зима или летеhttp://www.bardahl.bg/bg/products/a/4574/4584Да не е това http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4408Ама то е само за един вид COMMON RAIL (така пише)Да гадая ли моята мареа с какво е както и другите кроми браво брава путно панда и др.

Коментар

tyson написа:
                    Подкрепям. Аз съм с BDC на Бардал. Доволен съм, а и излиза най-евтиния "treadment" продукт на пазара. От години го ползвам. С цена от 32 лв. ( в Бриколаж го пуснаха по-евтино и от представителите им за града ни ) за литър продукт се третират 1000 литра гориво. Или цената за литър дизел се покачва с 3 стотинки, а за всеки 100 км. изцяло градско със сегашната ми кола оскъпяването на разхода е от 20 до 24 стотинки сега в студа...Една цигара е 22 - 25 стотинки.ПС: За много ниски ( под - 15 мисля) температури го дават в съотношение 2 / 1000, но с температури до - 10 градуса, които в Бургас трудно виждаме си го карам с традиционните дози.http://www.bardahl.bg/bg/product/a/5192Аз пиша за това, като цената в Бриколаж Бургас беше с 3 лв. под тук описаната.
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Нафтата поевтиня и търсите как да я оскъпите ли ?Бензин, всичко е на бензинова основа.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                        Нафтата поевтиня и търсите как да я оскъпите ли ?Бензин, всичко е на бензинова основа.
                        а сега им кажа и правилното съотношение и гледай коментари. Газта за горене също върши работа.
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

emzo написа:
                          Така е Емо, но дори само литър бензин да сипя на 56 литра резервоар ( моя е толкова ) ми идва 1.90 лв. "добавката" ( или колкото е там цената на бензина)От Бардал-а ми идва 1.68 лв. Разликата естествено е в количеството добавка де, която така или иначе ще си я изгорим. Ама, като добавя, че ония ми "обещават" и 10% икономия от увеличенцетанов индекс - спя по-спокойно, че не ме е излъгала "системата". :P ПС: Всичко е т@ш@к. Нека нямаме горива и коли, като хората пък нека се найдаме на чудеса в кутийКи. Ама да сме в играта.
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

7 лв. добавка на 500л нафта, която ти държи разхода зимата почти като летния. И не се молиш да бензиностанцията нафтата да е зимна.
                            The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                            Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                            Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

зареждам от SHELL или ОМВ от най скъпият дизел и нямам никакви проблеми , пали от раз :D
                              Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
                              ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

Днес сутрина в Силистра термометъра показваше -18 и нещо си,излизам да паля Фиатката (1.9 td100) и греда въртя не пали.Свещите са нови,авансаторен клапан нов,акумулатор нов,стартер обслужен на скоро и нИще да пали.Отворих капака гледам нафтата стои преди филтъра викам да напомпя крушата твърда кЪт камак замръзнала нафтата.Но със гореща вода се оправи явно в резорвара не беше замръзнала.запали от втория път.
                                Е46 330d 2++

Коментар

Working...
                                X