Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тази сутрин за пръв път Кромата не запали....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тази сутрин за пръв път Кромата не запали....

Колеги тази сутрин кромата не щя да запали. Въртях бая. Според мен си има достатъчно ток в акумулатора, стартера върти, обаче не пали. Резервоара е почти пълен - 10л макс да са изгорени... Тези дни я карах почти всеки ден. Последно я карах преди 2 дена и нямаше никакви проблеми с паленето, обаче тази сутрин (-10 ми показваше на таблото) - греда. Какъв може да е проблема?
    Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Кофти нафта може би.И при мен се появи вчера,в Силистра вчера беше -15 и запали много трудно,като на моменти припалваше но не искаше да запали.
    Е46 330d 2++

Коментар

Най-вероятно кофти нафта. Пробвай да сипеш гореща вода върху дюзите - около 1-2 литра и върти отново. АКо стане - отивай да си купиш добавка за нафтата и сипвай. Аз слагам добавка и онзи ден в Берковица, при минус 15, запали, като се замисли от пътвия път, но запали.

Коментар

sasho_n2 написа:
        Най-вероятно кофти нафта. Пробвай да сипеш гореща вода върху дюзите - около 1-2 литра и върти отново. АКо стане - отивай да си купиш добавка за нафтата и сипвай. Аз слагам добавка и онзи ден в Берковица, при минус 15, запали, като се замисли от пътвия път, но запали.
        При мене компреса оправя нещата.... Не е ясно от какво е. Ще ходя на диагностика да видя свещи или дози. Може горивния филтър за сменя. Накрая и добавка ше купя.

Коментар

Ще го видим, дано да е от нафтата. Студено си е, ама чак пък толкова да е замръзнала. Нямам съобщения за грешки за изгорели подгревни свещи.. Ако релето за подгревните свещи е сдало багажа ще писука ли грешка на таблото?

Коментар

noriaga написа:
            Ще го видим, дано да е от нафтата. Студено си е, ама чак пък толкова да е замръзнала. Нямам съобщения за грешки за изгорели подгревни свещи.. Ако релето за подгревните свещи е сдало багажа ще писука ли грешка на таблото?
            Найстина не е чак толкова студено за да прави номера. По телевизията е пробваха на по ниски температури.

Коментар

noriaga написа:
              Ще писука най-вероятно. При мен като писукаше последния път, знаейки какви смотани свещи бях сложил, веднага купих нови и ги смених ... :D Обаче продължи да си писука ... Оказа се, че буксата е откачена, а старите свещи са си били ок.

Коментар

При мен всичко е сменено,нови подгревни свещи 4 на брой,нов акомулатор,нов авансаторен клапан и рециклиран стартер.Сега сипвам малко спирт за горене и тази сутрин запали.
                Е46 330d 2++

Коментар

Значи преди малко разкачих горивния филтър. Вътре филтъра и нафтата бяха в идеално състояние според мен. На тръбите от и към филтъра не видях да има нещо спукано. Не видях да има утечки и по тръбичките за обратната нафта... Явно не е в нафтата проблема. Дадоха ми и ток - тц - върти та се къса, но няма палене. Отзад нищо не излиза от ауспуха до като въртя да паля.

Коментар

Отзад нищо не излиза от ауспуха до като въртя да паля.
                    Значи няма впръскване. Помпата за ниско налягане чуваш ли я ?
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
                      Отзад нищо не излиза от ауспуха до като въртя да паля.
                      Значи няма впръскване. Помпата за ниско налягане чуваш ли я ?
                      Мисля, че работи. Като разкачих филтъра и го сложих обратно, един колега седна и пробва да пали, аз бях отпред и гледах... като даде контакт се чу доста отчетлив звук как се пълни системата. Между другото на врътката на капака на горивния филтър се виждаше леко оливане с нафта (преди да го разкачим). Може ли да е проблем това? Да взима въздух от там?

Коментар

Намери някой колега който е наблизо и има кабел и МЕС и я закачете, като гледате параметрите за налягане на горивото при въртене, процентите на регулатора, дали няма някоя грешка за датчиците на валовете и т.н.
                        FIAT BRAVO 1.9 JTD 105, 99г.

Коментар

p.b.stoyanov написа:
                          Намери някой колега който е наблизо и има кабел и МЕС и я закачете, като гледате параметрите за налягане на горивото при въртене, процентите на регулатора, дали няма някоя грешка за датчиците на валовете и т.н.
                          Аз имам кабел и FES. Какви трябва да са параметрите за налягане на горивото при въртене? Изобщо нямам намерение да се правя на майстор, но ако причината е в нещо сравнително елементарно... защо да не си спестя пари, нерви и време за рапатраци и т.н. тъй като колата е автоматик и не искам да я тегля до сервиз.

Коментар

Добре де най-лесно е като откачите щуцера на изхода от горивния филтър и се даде на контакт да се гледа дали ще потече нафта идваща от помпата в резервоара- аз залагам или на замръзнал филтър или замръзнала нафта.
                            Фиат Крома 1.9 16v+
                            Фиат Браво 1.6 16v
                            Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                              Добре де най-лесно е като откачите щуцера на изхода от горивния филтър и се даде на контакт да се гледа дали ще потече нафта идваща от помпата в резервоара- аз залагам или на замръзнал филтър или замръзнала нафта.
                              Колега ми нали го отворихме филтъра - нямаше и помен от замръзване. Нафтата си беше в идеална кондиция, даже и не беше тръгнала да сгъстява или нещо подобно. Филтърната кутия си беше пълна до горе с нафта. Освен нафтата в тръбичките да е замръзнала, ама ме съмнява малко.

Коментар

Working...
                              X