Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем подгревни свещи Brava JTD!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

а знаеш ли колко такива коли го имат въпросният проблем-напрежение до свещите има,а лампата за подгрева не свети.всичко е от светодиода на таблото,неговите връзки и многото години.

Коментар

Добре бе, колега, провери ли дали излиза напрежение към свещите както ти написах по-горе? Как да разберем дали подгрева действително не работи или не работи само индикацията?

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

аз като нострадамус ви казвам ,че подгрева работи,но индикацията я няма

Коментар

Според мен също проблема е в лампата. Купих колата и ми мигаше подгрева. Значи е имало изгоряла свещ. Колата всяка зима все по-трудно палеше. Явно е изгоряла още някоя свещ. После още и така една сутрин на -10 не запали. Кюфкане, пафкане, бял пушек от ауспуха. Непали и това е. След около 15 опита да запаля, най - накрая запали с много зор. Някак изкарах зимата. На пролет смених всички свещи. Оказа се, че 3 от 4 бяха изгорели. Та исках да ти кажа, че много зор ще запали ако не ти работи подгрева изобщо.

Лампите на таблото са много зле. Веднъж сменях тези на подсветката. Те са лампички с нажежаема жичка. Мисля, че останалите сигнални са със светодиоди. Провери за студена спойка или нещо друго.
          04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Свещите ги сменях миналата зима.Според мен има проблем с датчика на термостата.Остава без течност покрай него и не мери правилната температура.Има едно тънко маркуче от него което стига до казанчето с антифриз.Може да е позатлачено.Минава течност през него добре се вижда на свъската към казанчето.Съмнявам се и в капачката на казанчето.Никога не съска при отваряне.Би трябвало да се създава налягане в системата.Предстоят тестове
            Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

И аз се присъединявам към проблем при лампата. Студено - не свети, топло - свети. Ми прави лош контакт. На моята брава осветлението на лявата част на климатика зимата светваше само с удар. 5 пъти разглобявах смотаната конзола и оправях контактите, докато ми писна и реших да запоя смотаната лампа, че да миряса.
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

А няма да отварям таблото за една лампа.Според мен не сработва подгрева.И чакам подходящо време да тествам има ли ток до свещите.Ако няма ще си играя с датчика.Релето го смених с ново втора ръка.
                Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

Тук се дъвчи вече 3 страници, а таблото над волана пада за 10-15 минути.
                  The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                  Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                  Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Working...
                  X