Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем подгревни свещи Brava JTD!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем подгревни свещи Brava JTD!!

Здравейте месец октомври миналата година смених подгревни свещи на Brava jtd.След смяната при по ниски сутрешни температури си индирираше лампата за подгряване до онзи ден - 11 градуса.Завърта ключа показва ми тепературата изчаквам пак ми казва че е студено но лампата за подгряването не присветва.Колата пали без проблем.Дали е изгоряла лампата на таблото или има проблем с управлението на свещите.Колата е карана с изгорели свещи една зима и записваше грешка.След смяната не съм я закачал с кабел за да я махна.Може ли това да и е проблема.Благодаря предварително.
    Fiat Brava 1.9 JTD

Навярно крушката ти е изгоряла.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

И аз го имам този проблем, не винаги светва подгряването но колата си пали... грешка не отчита като я закача на диагностика, трябва да опитам с пробна лампа дали отива ток на свещите но не ми се занимава в тоя студ.
      FIAT BRAVO 1.9 JTD 105, 99г.

Коментар

След толкова премигвания, че нямам свещи една година да и сложа свещи и да гръмне.Голям късмет.Има ли вероятност релето на свещите да не сработва всеки път.
        Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

Вземи един мултицет, включи го в режим на измерване на напрежение. Намери си и един помощник, който да дава на контакт. Едната сонда на прибора (отрицателната) дай на маса, а другата (положителната) последователно на захранващите клеми на всички свещи. При подаване на контакт на клемите на всяка от свещите трябва да излиза 11.5-12V напрежение - това гарантира, че релето ти работи и към свещите постъпва захранване. При изгоряла свещ/свещи лампата на таблото продължава да премигва известно време след запалване на двигателя. Изгоряла свещ може да диагностицираш като при разкачена захранваща букса замериш свещта на верига. Липса на верига означава изгоряла свещ. Ако колата ти не пише грешки, свързани с подгрева и се убедиш, че излиза напрежение на свещите, то проблемът ти е във светлинната индикация. Свещите на тези двигатели са завряни на гадно място под всмукателния колектор - дотигането до тях е гимнастика.

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Теста с мултицета е добър вариант.Ако успея да видя кабелите към свещите... Първо ще пробвам да я закача да и видя грешките и да ги изчистя.Благодаря за помоща.
            Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

Аз имах същият проблем .Разглобих таблото с уредите .Там лампите са диодни и крачетата се бяха разхлабили от спойката.Запоих ги и си светна.Дано съм помогнал.
              шофираме умно!!!!!!!
              FIAT CROMA 1.9 MULTIJET 150

Коментар

Лампата в таблото работи.След като минаха студените дни колата започна да подгрява и да свети въпросната лампа на таблото.Искам да попитам релето на подгревните свещи от кой датчик получава информация за температурата за да почне да подгрява.До колкот знам има 2 датчика един в дясното огледало и един в термостата.Защото явно нещо го бърка и го кара да подгрява на 8 градуса външна температура а при 3, 2 и - градуси не сработва.Ако някой е наясно с управлението му да сподели.Благодаря
                Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

Датчика на огледалото е за климатика. Остава датчика на термостата.
                  Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Може и от него да е проблема.Защото от както смених термостата и датчика ми играе стрелката на таблото.До сега си мислиех, че е проблем от таблото.Трябва да взема нов или да тествам стария в съд с вода.
                    Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

Не можеш ли да смениш датчиците само? От стария термостат да сложиш на новия?
                      Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Ами трябва да сваля целия термостат.И за една проба да си играя със сваляне, обезвъздушаване.Незнам дали ще мога да го отвия без да свалям термостата.
                        Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

nemobg написа:
                          Ами трябва да сваля целия термостат.И за една проба да си играя със сваляне, обезвъздушаване.Незнам дали ще мога да го отвия без да свалям термостата.
                          Може да се отвие/завие без да се сваля термостата,даже при повече сръчност няма и много антифриз да изтече.
                          Bravo 1.9d 97г

Коментар

Ще пробвам да го развия без да го свалям.Даже че оставя затворен раширителния съд така май няма да шурти много течност.Благодаря за съветите.
                            Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

ЧНГ и за много години колеги.Продължавам темата с проблемния подгрев.Смених датчика на термостата и зачаках да падна температурите.След като стигнаха под нулата се случват седните аномалии.При минусови температури никаква реакция на подгрева при контакт.След като е карана на следващото запалване докато е топла и температурата е положителните 0, 5, 7 градуса започва да свети лампата за подгрева.И вече незнам какво да и правя за да я оправя.
                              Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

Working...
                              X