Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Stilo gtd 115ks спира да върви на 2500/2600 оборота

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Stilo gtd 115ks спира да върви на 2500/2600 оборота

Здравейте имам следния проблем преди време ми сдъхна соленоидния клапан за вакума на турбината сменен с Pierburg и мапа bosch от тогава като дам гас 2500/2600 спира да наена и при отпускане на гъста и натискане тръгва по принцип го прави на 3.4.5 предавка турбината надува до 1.5 бара незнам до колко трябва да е също така незнам вакума към уесгейт клапана колко трябва да е и незмам от каде идва проблема съмявам се че създава много вакум ще помоля за съвет какво да направя по принцип си върви колата но много дразни това постояно да отнемам и натискам гаста
    fiat stilo jtd

Или клапана е проблемен или зациклила геометрия (Според мен)
    Powered by Emzo

Коментар

Мислех да му го кажа това за геометрията, но ако е зациклила, ще надуе ли 1.5 бара?
      Fiat Stilo 1.9 JTD, 115 hp (2002), 3 врати

Коментар

Д . Ако е заклинила на голям ъгъл ще почне да пренадува и за това след 2000 не върви.
        Powered by Emzo

Коментар

Ок, разбрах ами да я чисти и да видим
          Fiat Stilo 1.9 JTD, 115 hp (2002), 3 врати

Коментар

Забравих да кажа че като подам плавно газ него прави турбината има леко свирене като е студена но после се оправя но мерси за савета за геометрията така или иначе трябва да се направи няква профилактика да отпадне като вариант.
            fiat stilo jtd

Коментар

Именно. Грометрията ти е заклинила на градус. Стои постоянно отворена и имаш буст за нормален вървеж до около 2000 2200 оборота. След това пренадува вероятно. Имал ли си грешка over pressure? Светва чека за секунда и се оправя като върнеш газта или изключиш от скорост но грешката се запаметява
              Powered by Emzo

Коментар

Грешки не ми записва нито чека свети всички стойности ги гледам в реално време интересното е че като отпусна гъста и натисна нагоре пак надува добре без прекъсване и никва загоба на мощоност дизел се слага винаги от по скъпия + дубавка от моя страна от време на време; дебитомер почистен интеркулер почистен само егр.несъм чистил и каква е вериятноста уесгейт клапана да задържа или мапа да дава грешни стойности към екуто и от там и вакума да не е нарет вакумните маркучи също са нови
                fiat stilo jtd

Коментар

Клапана който си сложил от къде го взе (най вероятно е втора употреба) и от каква кола е? Масово по моргите продават от VAG,защото буксите им са еднакви,но на практика са различни от тези за италианките.Погледни си оста след "гъбката"-трябва да се измества около сантиметър и половина при наличие/липса на вакуум кум турбината.
                  AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                  HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                  Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Дори и да е нов, трябва да е същия номер или по-нов ако е заменян.Принципно ако беше отишъл при читав диагностик щеше да ти каже , къде е проблема.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

клапана е същия номер същия като другия и е нов pierburg и мапа bosch клапана е от euro 07 и на него и на кутията си пише pierburg не че неможе да е нещо дефектен тогава като търсих нямаше никаде в пловдив и там ползвам доста голяма остъпка и затова го взех от там сега на скоро намерих една морга има три стилота и се чуда дали да ида да пробвам направо там на място да го прекача и да пробвам дали не е от него; моето 2004г на тези преди 2004г клапана е по различен малко утре ако мога ще отида щом има съмнения към него
                      fiat stilo jtd

Коментар

Разкачи "гъбката" и виж как се движи геометрията. Трябва да е изключително лесно. Ако е трудно - турбо долу.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Горе долу и аз имам такъв проблем, само че при мен колата набира доста тромаво, а на около 2500 - 2600 оборота леко забива и заглъхва двигателя, така до около 3500 оборота и рязко се отпушва и започва да набира бързо. Със затапен ЕГР съм. И още нещо, като форсираш на място колко горе долу трябва да се мести котвичката на геометрията на турбината, като гледам, при мен е около половин сантиметър.
                          Fiat Stilo 1.9 JTD 115 hp 2004 год. март

Коментар

Актуатор, клин в геометрията или пробив ваккум пътища