Здравейте,от известно време забелязахме че при запалване ситроенчето пропушва синкаво сив пушек и после изчиства,откакто съм го купил има и претрисане на мотора за десетина секунди .На какво може да се дължи това?В началото на годината жената се обърна с него и след това доста изпушваше защото е влязло масло в цилиндрите и колекторите.На този мотор егр подлежи ли на затапване?Колата си върви ,пали и гори нормално,само това пропушване и претрисане започнаха да ме притисняват.Днес започнах да я разглобявам да извадя дюзите и да ги занеса да ги тестват.Дали може да е изкривила биела?Пиша тук защото имам тема и в ситроен форума ,но няма никакви отговори
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ситроен c3 1,4 hdi започна да пропушва
Collapse
X
-
Малко развитие,занесох дюзите на стенд и уж бяха в нормите,но след втори тест се е оказало че са запушени и имало стружки от помпата.Майстора се е очудил как върви тая кола.От известно време си беше променила и звука,стана по шумна.Дюзите са сименс и от сервиза са казали че не подлежат на ремонт.На същия модел има и бош,дали са взаемоземеняеми?И тези стружки означават ли че трябва да сменям и помпата?От сервиза нищо не са казали,само са констатирали дефектите,или само това е разбрала жената.Ситроенчето стои разглобено от около 20 дена и на всичко отгоре на баба мара се прецака газовото и на бензин с кофти адаптация гори като ламя,а аз не съм в България и жената няма време да ходи по сервизиFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
-
няма как да и слоиш бошови дюзи.като цяло е трябвало да питаш преди да я купиш тази кола.освен всичко и имат проблем с цялата горивна система,както и управляващия блок.като цяло те съветвам да се обърнеш към Жоро специалиста,който би ти помогнал.знам ,че е правил дюзи на същата марка,но частите са малко кът.обърни се към него и няма да сбъркаш.на лични мога да ти дам телефона му .
Коментар
-
Здравейте,след смяна на дюзи колата се беше оправила,но от скоро пак запя старата песен.На диагностика показва 1 и 2 дюза работят на 94 и 95%,а 3 и 4 на 103 и 105%.Налягането в рейла на пр ход е 225 а при форсиране стига до 590 бара.Майстора по принцип не се занимава с дизели,но каза че налягането е много ниско и да сваля регулатора и да го изчистя.Колко долу горе трябва да е налягането?FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
И филтри и масло,но не знам какво налягане е поддържала и какво трябва да е.Два пъти я закачаха на диагностика,и двата пъти отговора беше няма грешки,всичко е наред,това беше преди смяна на дюзите.Сега има само грешка егр,той е затапен,но май ще махна пластината.
Лошото е че още не мога да преборя лексиятаПоследна редакция от янко; 20.06.2017, 22:57.FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар