Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

питане за покупка на фиат гранде пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

питане за покупка на фиат гранде пунто

здравейте колеги нов съм във форума и това ще бъде 1 вият фиат в семейството и 1 вият ни дизел спрял съм се на фиат гранде пунто след 2006 година много ми харесват интересуваме всяко мнение за тях би ми било полезно относно подръжката и самият автомобил спрял съм се на дизел и се колебая между 1.3 16V Multijet 75/90 коня и 1.9 CRDi Multijet 100 коня като + на 1.3 литровия виждам че има по нисък разход и 6 степенна кутия а като минус съдеики по данните от интернет ускоренията им до 100 са 11+ секунди дори и след ремап положението по данни не е по различно.като + на 1.9 CRDi Multijet 100 му дават 9.8 секунди което е осезаемо по добре(но незнам дали е достоверна информацията ) и с ремап нещата стават доста сериозни с това лко купе като минуси виждам по голям разход 5 степенна скоростна кутия и предполагам че мотора е от старото пунто сложен на новото понеже не намирам много тежническа информация за него.като цяло гоня динамика +-1 литар нафта не е проблем за мен но искам да има динамика сегащната ми кола е vw bora 1.6 100 коня с гас и си е тегаво тя ускорява до 100 за повече от 11 секунди искам по добра динамика от бората да получа с покупката на фиата също така ме интересува возията чувам че возело по твърдо не е проблем за мен стига да е стабилна като цяло ме интересува как се държи мъника на пътя и по завойте благодаря предварително

търси 1,9 с 5-степенната кутия.другото го забрави

Коментар

И след тая бензинка всеки турбо дизел ще ти даде усещането, че излиташ :D

Коментар

динамиката започва след 100 коня обаче.по-добре си вземи нещо заводски мощно и не се занимавай с чипове и щуротии,един чип читав е 300-400лв тва ти е данъка за 3 години на 140коня кола(горе-долу).
        F.I.A.T-fix it again tomorrow xaxaxaxa

Коментар

защо да търси с 5 степенна? проблемна ли е 6степенната? Аз се заглеждам на гранде пунто 1.9mjet 130к.с. ?

Коментар

да, проблемна е

Коментар

какви са проблемите?

Коментар

има мнооого писано.чукаш в гугъл м32 и четеш

Коментар

wizard88 написа:
                  динамиката започва след 100 коня обаче.по-добре си вземи нещо заводски мощно и не се занимавай с чипове и щуротии,един чип читав е 300-400лв тва ти е данъка за 3 години на 140коня кола(горе-долу).
                  не съм съгласен колега знам че може да ви се стори смешно че ще дам 7+хиляди за кола а се задявам за данъка но във варна данака на 130 коня е 220+лева на година така че за мен има смусъл от чипосване и други заигравки :Д

Коментар

Working...
                  X