Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Крома 1.9 120кс.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Крома 1.9 120кс.

Здравейте, вече съм собственик на Крома 1.9, 120кс. 2009г. Колата е тропащ мотор и предстои сваляне и дисекция, ако някой се интересува от някой възел специално, какво-защо-как...., нека пише, ще му направя снимки за взаимопомощ. Надявам се в близкия месец да се присъединя пълноценно в отбора.
    Либра 1,9 жтд 2000г. LX
    Фиат Крома 1,9 2009г.
    Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.

Видях я и аз обявата, интересно ми е какво точно му е на мотора- снимай ако е възможно процеса по отваряне и установяване на проблема
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Днес и отделих два часа след дъжда.
      Прикачени файлове
      Либра 1,9 жтд 2000г. LX
      Фиат Крома 1,9 2009г.

Коментар

И на мен ми е интересно ,ще следя темата ,прави повече снимки по разглобяването колега ,ще са полезни на много колеги.

Коментар

Ето още малко. Обърнете внимание на радиатора /изпарителя на климатика/, трябва да се сложи мрежа долу на бронята, защото е въпрос на време.
          Прикачени файлове
          Либра 1,9 жтд 2000г. LX
          Фиат Крома 1,9 2009г.

Коментар

Предния собственик /или фирма/, защото в талона е на дружество /може и лизингово/, както и да е, не е инвестирал в качествени гуми.Интересното е, че този китаец е по мек на пипане от контито /зимно-миналогодишно/
            Прикачени файлове
            Либра 1,9 жтд 2000г. LX
            Фиат Крома 1,9 2009г.

Коментар

Ecu-то е на "страхотно" място...
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

За да смениш фар, трябва да свалиш бронята Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 ECU-то поне няма да прегрява
                "Без сърца, сме просто машини"
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Един съвет. И без това я разкостваш, то задължително отвори скоростната кутия и ѝ смени всички лагери вътре. Ако не го направиш ще се блъскаш в главата след това.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Инсталация, съединения, жила и т.н. е откачено, остават 5-6 болта и свалям всичко с магарето. Утре, ако пак намеря 2-3 часа смятам да стане. Италчо е правил някакви корекции, на снимките се вижда, което ме навежда на мисълта, че би трябвало и по софта да е пипано, но дали е компетентно или пък брутално???? , залагам на второто, може би затова е родила. Боби, кажи нещо повече за скоростите. Тук не съм попадал на тема за проблеми, ако имаш повече инфо... п.п. Не ми дава да кача други снимки, преоразмерени са, като тези, но не? - утре
                    Прикачени файлове
                    Либра 1,9 жтд 2000г. LX
                    Фиат Крома 1,9 2009г.

Коментар

Вече е свален.
                      Прикачени файлове
                      Либра 1,9 жтд 2000г. LX
                      Фиат Крома 1,9 2009г.

Коментар

Ще чакам инфо за скоростната кутия,че моята вече вие на 3-та и 4-та предавка.На 3-та доста звучно ,на 4-та намаля на половина шума.Колега k76 дали ще може да щракнеш няколко снимки на жилата за скоростите ,колко са дълги,от къде минават,къде се намират ,че моите май са спукани някъде и зимата започват да ми затяга доста лоста .Мерси предварително.

Коментар

Със жилата проблема е прекаравнето им вътре в купето под таблото, отвън просто излизат и се щракат на ябълките на избирача на скоростната кутия. Вътре обаче си е малко приключение.
                          Фиат Крома 1.9 16v+
                          Фиат Браво 1.6 16v
                          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Ами да не би тогава маслото да ми е много старо и то да замръзва зимно време ,понеже ми се случи на -15 не можех да извадя лоста от 1-ва ,а и при по-топли температури примерно -5 си ми затяга осезаемо лоста.Просто ме е страх да не сменя маслото и да се счупи кутията тотално,понеже на колата на баща ми vw touran стана точно така,сменихме маслото и няма и 2000 км. и кутията даде фира ,взе да изключва 6-та.След ремонт-а на кутията майстора който я прави ми обясни ,че на тази кутия на vw маслото можело да се смени само ,ако е свалена,иначе не побирало необходимото количество масло и от там се чупела .

Коментар

valioboy, извинявай днес валеше и не ми се разопаковаше, че всичко е опаковано, кабели, букси, жила и т.н. Качвам ти една от вчера. Ето и защо тропа, цилиндрите нямат ръб и видимо износване, но буталата хлопаха, може и само сегменти да са, но това след замерване ще се знае. Разпределителя и главата на първо четене са добре. Двигателя учудващо, нямаше никаква тиня, значи маслото е сменяно, за да се появи проблема или има запушване или помпата е зле, въртейки вала, прави някакъв вакуум но........ всичко това ще се проверява, че днес нямах повече време.
                              Прикачени файлове
                              Либра 1,9 жтд 2000г. LX
                              Фиат Крома 1,9 2009г.

Коментар

Working...
                              X