Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

След смяна на алтернатор започна да тресе

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

След смяна на алтернатор започна да тресе

Здравейте, скапа ми се алтернатора и закарах колата в сервиз за да го свалят. Нямам канал или гараж, а пред блока не става все пак. Свалиха го. Алтернатора го рециклирах изцяло и го занесох да го закачат. Днес отивам да взема колата и О УЖАС, тресе цялата кола, имам чувството , че ще се разпадне. Това тресене го нямаше преди това. Предполагам не са вадили полуоска за да го свалят, а са накланяли двигателя. И сега някой тампон ми прави поразия. Та въпроса ми е кой от всичките тампони по ДВГ може да е виновника.Благодаря предварително.
    Ex: Fiat Tipo 1.4 карб. с АГУ
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD, 2000 г.-много вярна и послушна беше
    Citroen Xsara Picasso 1.6 16V, 109 HP, 2007 с ГИ-

Имах (лека полека отшумява от самосебе си, което е странно) същия проблем - след смяна на съединител лятото - вземам я и... на 130 ме беше страх да натисна газта повече, защото имах чувството, че съ седнал на гърнето... на 2000 оборота започваше някакъв странен шум с леки вибрации в педалите, изключвам от скорост и - нищо... включвам пак и същото - на 1800-2000 оборота започва, после изчезва и след 3000 пак се появява и постепенно затихва този шум/вибрация... съединителя е правилно сменен, нов е с демфпера с всичко... кой ли майстор не питах - нищо... последно съм заложил на тампона зад скоростната, но сега нямам време да го сменям... ако разбереш нещо - пиши. Успех!
    Fiat Stilo 1.9 JTD, 115 hp (2002), 3 врати

Коментар

Да си отговоря. Бяха скъсани два тампона. Този на скоростната кутия и задния, към купето. Този от към ангренажа не съм го гледал, но май е добре.
      Ex: Fiat Tipo 1.4 карб. с АГУ
      Fiat Marea Weekend 1.9 JTD, 2000 г.-много вярна и послушна беше
      Citroen Xsara Picasso 1.6 16V, 109 HP, 2007 с ГИ-

Коментар

Working...
      X